藍澄灣業主社群

標題: 4/9 賽後傳真 之 [撞鬼] (vs 珀麗灣) [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2005-4-12 11:34:03     標題: 4/9 賽後傳真 之 [撞鬼] (vs 珀麗灣)

9-Apr-05
夜場、乾地
青衣公園足球場
對手: 珀麗灣

出席:FD Chee Grassman Eddy Keane Dracula 榮仔 肥度 Vincent Johnny
缺席:Alankle EpSon

GK: Grassman->Eddy->Grassman->Keane
DF: Keane 榮仔 Vincent Dracula  
MF: FD Johnny 肥度 Chee
FW: Eddy Grassman

[短說]
如果你發覺有日你行到邊,有D野跟到邊,又經常棟係你前面,仲有隻毛"神神"o既腳係咁撩你,咁你會懷疑自己是否撞鬼!

[事發當日]
一班珀麗灣既朋友就遇到以上不幸事件,事發係4/9日一個高溫又納悶的晚上,佢地一行十五、六人,全男班,陽氣極盛!佢地去到一偏遠小島上踢波,就係球場上發生這嚇人事情。他們盤扭著足球前進,但總有個白白地、藍藍地既影擋在前面,走左又有,走右又有,前又有,連o係自己後場都被追住! :em07:

[解說]
今次RC隊各隊員都發揮係水準或以上 (除肥度外(我預佢有3、5、7球入波) [註: 佢因病後初癒及準備考試] :em18: ) ,走動十分多! 陣式上,各人都打好自己善長位置,但仍略欠互補空位。後防多了vincent強悍攔截,Johnny在左中發揮作用、左右開弓,榮仔擔任中堅固防十分稱職,在欠缺中堅的情況下,佢既作用更見明顯! :em11: (註:有FD頂過一輪,但要食定驚風散先得! :em07: ) 而我事前應該食左藥,所以踢得都超.....xx :mrgreen: !  FD 同 Chee 就滿場飛。 Dracula就做破壞王。
我地有咁既水平發揮,見我地真係如見鬼! :mrgreen:

[戰情]
賽事開始,雙方互有攻守,到15分鐘左右,對方一次底線傳中,敵方在無人看管下敞入,當時係小弟守龍門,我應該係RC失球最多既龍門!(強調多D! :x 下次免疫! :em12:  ) 但好快RC就收復失地,五分鐘後由vincent右邊邊線長直傳,再由我帶波底線插入禁區,窄射近柱追平!
及後有Keane碧咸式中場笠射眉底入網 :em04: 。 末段我同肥度合作對方一樣的入球! :em19:
但其後我地氣力不繼(已經係2個鐘頭後o既事),被對手追返兼超前(對方有15、16人車輪),(呢D事我會好快唔記得! :?: )

["澄慾"短訊]
短訊#1 今次各人都十分享受比賽!
短訊#2 以前以為RC有亞志和Epson既高人好勁,點知珀麗灣隊波有7、8個姚明,好似對住班籃球隊! :em07:
短訊#3 好掛住中堅既John and 亞志 ! :face13: 仲有Alankle! :wink:
作者: Eddy Lam    時間: 2005-4-12 12:30:36

補充: 我同Chee兄o個晚做o左"柱"男 如果唔係 個比數會更大...  :mrgreen:

(唉! 我已連續兩埸冇入波喇 睇o黎要俾領隊掉落後備都得喇... :poor: )
作者: grassman    時間: 2005-4-12 12:35:36

[quote:316a487f1d="Eddy Lam"]補充: 我同Chee兄o個晚做o左"柱"男 如果唔係 個比數會更大...  :mrgreen:

(唉! 我已連續兩埸冇入波喇 睇o黎要俾領隊掉落後備都得喇... :poor: )[/quote]

唔會!點會呢!你仍然會係藍澄灣首席正選鋼門! :em19:
作者: Eddy Lam    時間: 2005-4-12 16:20:13

其實我守龍技術只不過係不過不失o者 您安呢個稱俾我 d人以為
我真係好利害呀... :dead:
作者: chee    時間: 2005-4-12 16:54:35

希望有撞鬼2撞鬼3撞鬼4.............. :mrgreen:
作者: grassman    時間: 2005-4-12 17:33:35

[quote:9c8e1bb0ed="Eddy Lam"]其實我守龍技術只不過係不過不失o者 您安呢個稱俾我 d人以為
我真係好利害呀... :dead:[/quote]

不過到你,又不失球! 仲唔算勁?    :shock:
作者: 米    時間: 2005-4-12 17:45:33

:em07:
作者: 肥度    時間: 2005-4-12 21:13:36

[quote:703b3230ef="grassman"][quote:703b3230ef="Eddy Lam"]其實我守龍技術只不過係不過不失o者 您安呢個稱俾我 d人以為
我真係好利害呀... :dead:[/quote]

不過到你,又不失球! 仲唔算勁?    :shock:[/quote]

好野好野 :em12: . . . 鋼門之名 :em11: . 當之無愧. 佩服 :em14:
作者: Eddy Lam    時間: 2005-4-12 21:32:43

呢度d人咁鍾意捉字蝨o既?
作者: dracula    時間: 2005-4-12 22:55:44

點解???......
12-Mar-05
夜場、乾地
青衣公園足球場
對手: 珀麗灣 .........
作者: dracula    時間: 2005-4-12 22:59:38

[quote:743f69f29b="Eddy Lam"]呢度d人咁鍾意捉字蝨o既?[/quote]

我地冇你咁手快~ 咪只好捉下字虱過日晨囉~ :em18:
作者: grassman    時間: 2005-4-12 23:47:30

[quote:910d1f19ab="dracula"]點解???......
12-Mar-05
夜場、乾地
青衣公園足球場
對手: 珀麗灣 .........[/quote]

冇喎,你撞鬼呀! :em05:
作者: Eddy Lam    時間: 2005-4-13 09:38:29

可能個subject太邪 時運低o既人會睇到d不可思議o既o野... :em07:

伯爵 您要念般若心經七七四十九次就會冇事ga la... 8)
作者: dracula    時間: 2005-4-13 10:05:16

[quote:a6164dcf49="Eddy Lam"]可能個subject太邪 時運低o既人會睇到d不可思議o既o野... :em07:

伯爵 您要念般若心經七七四十九次就會冇事ga la... 8)[/quote]

草人改返之嘛~
念經比佢呀? :
柑蕉桔梨蘿柚...柑蕉桔梨蘿柚...柑蕉桔梨蘿柚.....
作者: grassman    時間: 2005-4-13 11:05:42

[quote:0b435e2f2e="dracula"][quote:0b435e2f2e="Eddy Lam"]可能個subject太邪 時運低o既人會睇到d不可思議o既o野... :em07:

伯爵 您要念般若心經七七四十九次就會冇事ga la... 8)[/quote]

草人改返之嘛~
念經比佢呀? :
柑蕉桔梨蘿柚...柑蕉桔梨蘿柚...柑蕉桔梨蘿柚.....[/quote]

係咩? 有咩? 唔記得喎!  :?:
作者: EpSon    時間: 2005-4-13 22:12:28

係囉 阿志係邊呀 見過佢一次 就無見過了.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2