藍澄灣業主社群

標題: 電視天線到底點攪 ga?? [打印本頁]

作者: diedsee    時間: 2005-4-11 21:53:39     標題: 電視天線到底點攪 ga??

suddenly 更差 :em01:  不過影出嚟ge效果特別特出 :dead:
作者: dracula    時間: 2005-4-11 22:03:59

有冇試過加放大器??
作者: diedsee    時間: 2005-4-11 22:17:51

[quote:02dab3927f="dracula"]有冇試過加放大器??[/quote]

hehe...冇wor ops:
不過唔係應該expect 佢係清 ge 咩?!?! 做乜要自己比錢 :em10:
作者: dracula    時間: 2005-4-11 22:21:57

[quote:5418194a7b="diedsee"][quote:5418194a7b="dracula"]有冇試過加放大器??[/quote]

不過唔係應該expect 佢係清 ge 咩一做乜要自己比錢 :em10:[/quote]

試下加囉~ 冇辦法~
作者: KK and J    時間: 2005-4-13 11:00:08

無線清喎 :em11: 亞視就有o的雪花。

有無間櫃呀?會唔會接線出現o左問題?

大家同住一座,應該唔會係天線問題掛 :sweat:
作者: grassman    時間: 2005-4-13 11:11:31

[quote:da8626f4da="dracula"][quote:da8626f4da="diedsee"][quote:da8626f4da="dracula"]有冇試過加放大器??[/quote]

不過唔係應該expect 佢係清 ge 咩一做乜要自己比錢 :em10:[/quote]

試下加囉~ 冇辦法~[/quote]

借你個放大器黎試下,有效先買得唔得?
作者: dracula    時間: 2005-4-13 11:14:27

[quote:65539c9fc9="grassman"][quote:65539c9fc9="dracula"][quote:65539c9fc9="diedsee"][quote:65539c9fc9="dracula"]有冇試過加放大器??[/quote]

借你個放大器黎試下,有效先買得唔得?[/quote]

放大鏡就有~  :em09:
我同 diedsee 都係一座 但我收得都 ok wor~
作者: grassman    時間: 2005-4-13 11:47:38

我TVB鬼影,但雪花!
ATV鬼影,但雪花!

吹脹!
作者: Fred Cheng    時間: 2005-4-13 23:11:23

有鬼影加放大器都無用,放大器只可用來減少雪花。話時話,這裡的接收真的唔正,除左雪花同鬼影,有時仲會變色! :x
作者: diedsee    時間: 2005-4-13 23:12:44

[quote:cd58e690d5="dracula"][quote:cd58e690d5="grassman"][quote:cd58e690d5="dracula"][quote:cd58e690d5="diedsee"][quote:cd58e690d5="dracula"]有冇試過加放大器??[/quote]

借你個放大器黎試下,有效先買得唔得?[/quote]

放大鏡就有~  :em09:
我同 diedsee 都係一座 但我收得都 ok wor~[/quote]

咁不如你又上嚟望吓我個電視 比較吓.............順便睇睇缸魚 :mrgreen:
作者: diedsee    時間: 2005-5-9 18:59:32

大家部電視天線 ok 未?
作者: CJ    時間: 2005-5-9 23:43:06

好似可以加個FILTER在條CABLE上 可以減少FEEDBACK干妖 減少鬼影.
作者: diedsee    時間: 2005-7-22 22:08:26

又問先~~
家個電視點ar??
無線個鬼影成串闊 亞視雪花又加深
今次特登試埋個原裝制 但效果仲差....係唔係只係我 ge 問題呢??
作者: Billy    時間: 2005-7-23 11:01:16

[quote:76ac286ea8="diedsee"]又問先~~
家個電視點ar??
今次特登試埋個原裝制 但效果仲差....係唔係只係我 ge 問題呢??[/quote]

我冇問題喎.... :?:
作者: J and P    時間: 2005-7-23 11:32:56

[quote:91938ce0db="diedsee"]又問先~~
家個電視點ar??
今次特登試埋個原裝制 但效果仲差....係唔係只係我 ge 問題呢??[/quote]

我又係一座,冇呢D問題!
作者: diedsee    時間: 2005-7-23 13:05:29

冇鬼影又冇雪花??
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-7-23 13:46:48

是不是你在裝修時改個TV製而師父整得唔好... :?:
作者: diedsee    時間: 2005-7-23 13:55:34

特登試埋個原裝制 但效果仲差...
作者: Billy    時間: 2005-7-23 22:05:42

[quote:a6b9eec9e4="diedsee"]特登試埋個原裝制 但效果仲差...[/quote]

會唔會係條tv cable有問題呀...
試o下用第二條啦.....
(問人借o羅)
作者: grassman    時間: 2005-7-24 00:17:59

[quote:7b07649b1f="Billy"][quote:7b07649b1f="diedsee"]特登試埋個原裝制 但效果仲差...[/quote]

(問人借o羅)[/quote]

我有好多條,歡迎取用,要就PM 我!
作者: diedsee    時間: 2005-7-24 00:19:10

我用過兩條 cable 試 但都係唔得.....sigh
睇怕都係要買放大器試
知唔知幾錢??
作者: grassman    時間: 2005-7-24 00:22:57

diedsee 你做乜編輯我段post! :x
作者: diedsee    時間: 2005-7-24 00:49:35

[quote:d430c76172="grassman"]diedsee 你做乜編輯我段post! :x[/quote]
click 錯遮..... h:

家人咁惡geeee :nowords:
作者: diedsee    時間: 2005-7-24 00:50:19

[quote:2a0ed7d336="grassman"][quote:2a0ed7d336="Billy"][quote:2a0ed7d336="diedsee"]特登試埋個原裝制 但效果仲差...[/quote]

(問人借o羅)[/quote]

我有好多條,歡迎取用,要就PM 我![/quote]
咁...有冇放大器借 :zdevil:
作者: Billy    時間: 2005-7-24 10:06:00

[quote:2e41e24fa5="diedsee"]我用過兩條 cable 試 但都係唔得.....sigh
睇怕都係要買放大器試
知唔知幾錢??[/quote]

有冇試過打開個天線socket 個 penal 睇o下佢接得好唔好. :detective
如果我地個個都ok咁即係大廈天線冇問題你屋企係應該ok o既.
如果唔ok就係由天線接入你屋企已經有問題應該叫管理處攪攪佢.
因為問題係signal入你屋企時已經唔夠強... :nowords:
作者: grassman    時間: 2005-8-13 15:02:47

[quote:382afb2a1b="diedsee"]又問先~~
家個電視點ar??

你個電視點呀?
今日有師父上我度睇過,佢話一座離共同天線最遠,先天不足,又話天線用料差,後天不如!所以冇得救!
作者: diedsee    時間: 2005-8-13 15:24:19

[quote:745f786d5b="grassman"][quote:745f786d5b="diedsee"]又問先~~
家個電視點ar??

你個電視點呀?
今日有師父上我度睇過,佢話一座離共同天線最遠,先天不足,又話天線用料差,後天不如!所以冇得救![/quote]
做乜有師父上去睇你個電視?? 個電視唔係 ok 咩??
師父上睇之後叫我買靚天線 wor
所以我換條靚天線又 ok 返 lu

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2