藍澄灣業主社群

標題: HIT 9 寫字樓交通 [打印本頁]

作者: eric_818    時間: 2005-3-16 17:51:25     標題: HIT 9 寫字樓交通

收到風
HIT 9 寫字樓將於 5 月正式使用.
我個 friend 將會係 HIT 9 返工
佢話宜家傾緊佢地返工、放工 o既 Shuttle Bus 將會停係 RC
再由 RC 行返 HIT 9
因為「 HIT 9 唔俾佢地架 Shuttle 經 HIT 9 入寫字樓」... ... :!:

如果成事
又會多批無謂人係 RC 出入. :nowords:
作者: vivian    時間: 2005-3-16 17:55:41

藍澄灣已經成為公用地方 !!  :em06:
作者: vivian    時間: 2005-3-16 17:58:20

重有 人地的shuttle bus就話有就有  話入就入
而我地就......    :twisted:
作者: Tomato    時間: 2005-3-16 18:17:12

如果係真ge話 真係離晒大譜喎 :x  :evil:  :twisted:
作者: BT    時間: 2005-3-16 20:05:17

一定唔會啦..去HIT 9 寫字樓一定會行青衣鄉事會路~>長環街~>長輝路
點會係藍澄灣落車呢???所以無須擔心
作者: MandyG室    時間: 2005-3-16 21:13:18     標題: Re: HIT 9 寫字樓交通

[quote:ec4db8260f="eric_818"]收到風
HIT 9 寫字樓將於 5 月正式使用.
佢話宜家傾緊佢地返工、放工 o既 Shuttle Bus 將會停係 RC
因為「 HIT 9 唔俾佢地架 Shuttle 經 HIT 9 入寫字樓」... ... :!:

如果成事
又會多批無謂人係 RC 出入. :nowords:[/quote]

如果真係 咪當佢係shuffle bus咁搭lor

如果我們可以買到他們的乘車票的話..
作者: eric_818    時間: 2005-3-16 22:50:11

[quote:63d4222be6="BT"]一定唔會啦..去HIT 9 寫字樓一定會行青衣鄉事會路~>長環街~>長輝路
點會係藍澄灣落車呢???所以無須擔心[/quote]

就係好似話佢地 D 高層唔鍾意行呢條路... ... :!:
作者: dracula    時間: 2005-3-16 23:07:17

我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? 咪又係一班廢柴~ 我講o既~ :evil:
作者: N and M    時間: 2005-3-17 10:00:58     標題: Re: HIT 9 寫字樓交通

[quote:8601cdd09c="eric_818"]收到風
HIT 9 寫字樓無謂人將於 5 月正式使用.

如果成事
又會多批無謂人係 RC 出入. :nowords:[/quote]

如你所說 你個friend都係無謂人之一?    :  <講笑>

HIT 9 同 寫字樓 距離咁遠 相信d shuttle bus點都唔會開去 hit9 再 轉回 寫字樓掛??

你個friend係邊間公司員工? :?:

M
作者: eric_818    時間: 2005-3-17 10:22:30     標題: Re: HIT 9 寫字樓交通

[quote:2056c4f90a="N&M"][quote:2056c4f90a="eric_818"]收到風
HIT 9 寫字樓無謂人將於 5 月正式使用.

如果成事

如你所說 你個friend都係無謂人之一?    :  <講笑>

HIT 9 同 寫字樓 距離咁遠 相信d shuttle bus點都唔會開去 hit9 再 轉回 寫字樓掛??

你個friend係邊間公司員工? :?:

M[/quote]

我個 friend 係 「和 x 固網/ 寬頻」o既 員工.
作者: eric_818    時間: 2005-3-17 10:24:46

順帶一提
和 x 好似已經同將會係 HIT 9 返工 o既 高層
租用左 RC 停車場 o既 部份車位.
作者: vivian    時間: 2005-3-17 10:29:14

其實去HIT9 & their office
真係無車路到嗎 ?
點解係要由RC呢到入?
作者: BT    時間: 2005-3-17 12:20:57

[quote:3ca17bc279="vivian"]其實去HIT9 & their office
真係無車路到嗎 ?
點解係要由RC呢到入?[/quote]
有路呀開左啦.我都見到有車行緊
作者: dick queenie    時間: 2005-3-17 12:27:34

[quote:ea47e05f8e="BT"][/quote]

期實你地講HIT 9係唔係tower 6 對住果度...???

p.s. BT原來咁型,咁大隻,RC 小女們一定........ :em04:
作者: BT    時間: 2005-3-17 12:30:47

哈哈哈.....唔好意思我鍾意男人架 :em12:
作者: dick queenie    時間: 2005-3-17 12:36:08

[quote:35af914a51="BT"]哈哈哈.....唔好意思我鍾意男人架 :em12:[/quote]

ops:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-3-17 12:42:36

[quote:6d1619bc27="dick&queenie"][quote:6d1619bc27="BT"][/quote]

期實你地講HIT 9係唔係tower 6 對住果度...???

p.s. BT原來咁型,咁大隻,RC 小女們一定........ :em04:[/quote]

Dick  :em05:

你係咪想我警告你?!  :em16:

我會發警告比你.
作者: Ice    時間: 2005-3-17 12:46:53     標題: Re: HIT 9 寫字樓交通

[quote:68de83154a="eric_818"]

我個 friend 係 「和 x 固網/ 寬頻」o既 員工.[/quote]

想八一下 你個 fd 間公司係咪即係同N 字頭合併左果間呀?

如果係 我都識 D MGR 架 我可以幫手八下  h:
作者: eric_818    時間: 2005-3-17 15:14:27     標題: Re: HIT 9 寫字樓交通

[quote:1531084d71="Ice"][quote:1531084d71="eric_818"]

我個 friend 係 「和 x 固網/ 寬頻」o既 員工.[/quote]

想八一下 你個 fd 間公司係咪即係同N 字頭合併左果間呀?

如果係 我都識 D MGR 架 我可以幫手八下  h:[/quote]

我個 friend 果間應該係 HGC.
作者: eric_818    時間: 2005-3-17 15:15:04

[quote:c728f21fa6="dick&queenie"][quote:c728f21fa6="BT"][/quote]

p.s. BT原來咁型,咁大隻,RC 小女們一定........ :em04:[/quote]

BINGO.  8)
作者: hales    時間: 2005-3-17 16:28:09

[quote:baefe0260a="eric_818"][quote:baefe0260a="BT"]一定唔會啦..去HIT 9 寫字樓一定會行青衣鄉事會路~>長環街~>長輝路

就係好似話佢地 D 高層唔鍾意行呢條路... ... :!:[/quote]

問題係佢有乜野權可以話入就入?
我唔認為我地rc既管理公司有權不需要業主們通過就可以單方面通過批準
俾人地HIT9既shuttle bus在rc範圍內設站囉

rc個停車場係咪真係可以租俾非rc地段入面既業主咖?
要check check公契先知喎....
作者: eric_818    時間: 2005-3-17 22:10:02

[quote:9b10bbc791="hales"][quote:9b10bbc791="eric_818"][quote:9b10bbc791="BT"]一定唔會啦..去HIT 9 寫字樓一定會行青衣鄉事會路~>長環街~>長輝路

就係好似話佢地 D 高層唔鍾意行呢條路... ... :!:[/quote]

問題係佢有乜野權可以話入就入?
我唔認為我地rc既管理公司有權不需要業主們通過就可以單方面通過批準
俾人地HIT9既shuttle bus在rc範圍內設站囉

rc個停車場係咪真係可以租俾非rc地段入面既業主咖?
要check check公契先知喎....[/quote]

但係宜家停車場使用率又真係偏低
管理公司可唔可以用呢點要藉口呢? :?:
作者: Ice    時間: 2005-3-17 23:54:58     標題: Re: HIT 9 寫字樓交通

[quote:eff9e2ddb3="eric_818"]

我個 friend 果間應該係 HGC.[/quote]

嗯...... 我大概 GET 到.... 等我有時間八下先 :detective
作者: 維也納    時間: 2005-3-19 00:04:44

[quote:7aa39ff9db="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

係呀 我夠係藍澄灣高層啦
作者: dracula    時間: 2005-3-19 00:40:09

[quote:b88edb38d2="維也納"][quote:b88edb38d2="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

係呀 我夠係藍澄灣高層啦[/quote]

唔係話你呀~  :mrgreen:
不過我都唔係好知點解酒店客要o係停車場落客 點解酒店L1向海o個邊冇入口?
作者: eric_818    時間: 2005-3-19 00:55:20

[quote:8e7f58b1bb="dracula"][quote:8e7f58b1bb="維也納"][quote:8e7f58b1bb="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

不過我都唔係好知點解酒店客要o係停車場落客 點解酒店L1向海o個邊冇入口?[/quote]

呢個就係重點. 8)

L1 管理員可以放乜車入 RC
我地都唔知.

佢地只會收上頭 order.
作者: dracula    時間: 2005-3-19 00:58:50

咁係咪要管制一下停車場落客o既人 唔好比佢地 四處去~ 另外加強每座 L123入口的保安呢?~
作者: G-NET    時間: 2005-3-21 00:22:13

對面寫字樓有個小巴站架 和黃的員工專巴點會唔停得. 跟本寫字樓同貨櫃碼頭係分開出入 大家都不同地段.

現在我言管理處忽然又話要開專巴 都唔知是否為對面寫字樓而設 因為如果只係寫字樓和酒店開專巴服務 每月要補貼好多錢. 如果有居民服務幫輕下 當然補貼少的. 所以專巴不是全日行駛 跟本無需要申請.
作者: fkf    時間: 2005-3-22 22:10:41

如果第日shuttle bus/mini-bus站改去G/F停車場唔知對治安有冇好處? :?:
作者: 維也納    時間: 2005-3-26 14:39:15

[quote:a3febc182d="dracula"][quote:a3febc182d="維也納"][quote:a3febc182d="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

不過我都唔係好知點解酒店客要o係停車場落客 點解酒店L1向海o個邊冇入口?[/quote]

我唔係咁既意思 我想知點解要優代人地d高層而有咁既安排者

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2