藍澄灣業主社群

標題: 更換抽油煙机已溶膠邊有頭無尾 [打印本頁]

作者: GH    時間: 2005-3-14 16:17:17     標題: 更換抽油煙机已溶膠邊有頭無尾

我個單位約咗管業處更換抽油煙机已溶的白色膠邊,明明影相嗰陣時話換曬所有溶咗o既膠邊 點知師傅上嚟整o既時候話order只換兩條 竟然有一條溶咗o既膠邊冇換到 :em13:  :em13:  :em13: 管業處做事真係有頭無尾 :HIT:
作者: grassman    時間: 2005-3-14 23:26:44

管業處換返條咩邊落去,如果又係舊時個隻膠邊,咁咪又係side氣?
作者: dracula    時間: 2005-3-14 23:41:40

我個油煙機o既燈壞o左~ 點換???
作者: grassman    時間: 2005-3-14 23:43:45

忘記佢 :mrgreen:
作者: dracula    時間: 2005-3-14 23:44:41

[quote:74ea0eee8c="grassman"]忘記佢 :mrgreen:[/quote]

之前真係忘記o左....但係突然又想起... :em06:
作者: leemoksau    時間: 2005-3-14 23:51:55

[quote:b9214f3061="grassman"]管業處換返條咩邊落去,如果又係舊時個隻膠邊,咁咪又係side氣?[/quote]

以前係防火板 受熱後會變形. 依家換o既係用油漆 唔會再變形. 不過換果陣先至知 原來係用雙面膠紙貼上去喳 唔知耐o左會唔會甩就真.
作者: Eddy Lam    時間: 2005-3-15 14:08:23

[quote:6c12cc286d="dracula"]我個油煙機o既燈壞o左~ 點換???[/quote]

要拆o左塊網落o黎先換到ga.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2