藍澄灣業主社群

標題: 焗海綿蛋糕 [打印本頁]

作者: Billy    時間: 2005-3-10 22:57:22     標題: 焗海綿蛋糕

上次個tiramisu失敗左今次將難度減低. ops:
焗海綿蛋糕.
試焗爐火力.
比將相各位睇睇.......
作者: Kiliyan    時間: 2005-3-10 22:59:16

嘩! 好正咁喎~~~~~~
乜你個 tiramisu衰左咩? 乜樹呀?? :?:

作者: Billy    時間: 2005-3-10 23:05:51

[quote:fe29167a64="Kiliyan"]嘩! 好正咁喎~~~~~~
[/quote]

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6538

重未食落唔落黎試o下呀.
作者: Billy    時間: 2005-3-10 23:07:01

加d裝飾........
作者: Kiliyan    時間: 2005-3-10 23:16:59

[quote:41450fd59c="Billy"][quote:41450fd59c="Kiliyan"]嘩! 好正咁喎~~~~~~
[/quote]

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6538

重未食落唔落黎試o下呀.[/quote]

嘩! 正喎! 海綿旦糕~~~
有無其他人落黎呀? 喂~~ 你女朋友係唔係度呀??? 嘻~ 同佢傾下d結婚野都好呀!
呵~~~

作者: Billy    時間: 2005-3-10 23:19:05

有呀不過唔係叫左好多人.
我女友係屋企星期六先係度.
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-3-10 23:19:44

好味程度 :em04: ,令我掛住部綿花糖機。 :face13:
作者: Billy    時間: 2005-3-11 10:31:47

原來個蛋糕底焗燶左. :em01:
又失敗左. :em06:

伯爵話因為個模底油多左牛油.
下次又會有進步...... :face13:
作者: saga    時間: 2005-3-11 12:24:43

[quote:16abff3efe="Billy"]原來個蛋糕底焗zI左. :em01:

下次又會有進步...... :face13:[/quote]

蛋糕大師傅伯爵親自教路  :face13:
作者: Sure Win    時間: 2005-3-11 12:57:32

[quote:3e9a537cee="Kiliyan"] 喂~~ 你女朋友係唔係度呀??? 嘻~ 同佢傾下d結婚野都好呀!
呵~~~[/quote]

好啊 星期六一齊研究 研究. h:
你pm我好嗎!
作者: Kiliyan    時間: 2005-3-12 14:01:28

[quote:ccddc7cd8e="Billy"]原來個蛋糕底焗燶左. :em01:

下次又會有進步...... :face13:[/quote]

唔係呀! 都好好食呀!!! 努力呀! 下次同樣可以叫我做白老鼠架~
嘻嘻~~~ :

作者: Billy    時間: 2005-3-13 12:30:16

尋日做o既黑芝麻海綿蛋糕.
餅面係Queenie加o既..... :mrgreen:
作者: dick queenie    時間: 2005-3-13 13:03:06

尋晚呢個蛋糕之夜,實在太激了。老婆手造(2)、billy再整(1)、加kitty老公帶來Grand Hyatt(2)共五個蛋糕再加埋莫愁既椰汁千層榚,仲有士多啤梨芝士杯杯,共七樣。
今日起身個肚扯住扯住.....(><);
不過真係好頂癮 :

p.s..Hales....最衰你唔黎 :em20:
作者: saga    時間: 2005-3-13 13:42:13

[quote:ba069f032b="dick&queenie"]尋晚呢個蛋糕之夜,實在太激了。老婆手造(2)、billy再整(1)、加kitty老公帶來Grand Hyatt(2)共五個蛋糕再加埋莫愁既椰汁千層榚,仲有士多啤梨芝士杯杯,共七樣。
不過真係好頂癮 :

p.s..Hales....最衰你唔黎 :em20:[/quote]

嘩 好多糕點呀 ~~~~  :face13:
作者: Tomato    時間: 2005-3-14 01:01:11

個個蛋糕都好味到震呀... :em04:
作者: milk    時間: 2005-3-14 02:52:17

[quote:9e5b9fe4bd="Tomato"]個個蛋糕都好味到震呀... :em04:[/quote]係呀~係呀~已經震左成晚喇   :

真係要多謝︰dick&queenie,Hello Kitty,billy & 莫愁   :em21:

PS: 澄澄,姐姐o錫番妳 :em21: 唔好再喊喇喎 :face13:
作者: leemoksau    時間: 2005-3-14 03:32:03

[quote:8b5ac57695="milk"]
PS: 澄澄,姐姐o錫番妳 :em21: 唔好再喊喇喎 :face13:[/quote]

我又要 :em08:
作者: milk    時間: 2005-3-14 03:36:28

[quote:a28c965003="leemoksau"]我又要 :em08:[/quote]........... :nowords:
作者: Kiliyan    時間: 2005-3-14 15:03:53

我第二日同我bf講我果晚食左咁多款既cake 嚇死佢~
哈哈哈... :  : 真係要再次多謝你地呀!!!! :em21:

作者: dick queenie    時間: 2005-3-14 15:13:52

[quote:37cf5360de="Kiliyan"]我第二日同我bf講我果晚食左咁多款既cake 嚇死佢~
哈哈哈... :  : 真係要再次多謝你地呀!!!! :em21:
[/quote]

唔使多謝架
下次去你度Gathering...叫你BF (未來老公)整定 D 野食,預番廿人份量差唔多。 :em12:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-3-14 15:43:49

Queenie d cake 整得好好味呀..我重以為係買返黎添..  ops:
作者: dick queenie    時間: 2005-3-14 17:19:58

[quote:051c318c55="Jess&Burns"]Queenie d cake 整得好好味呀..我重以為係買返黎添..  ops:[/quote]

你冇嫌棄到,我已經算行運(執倒)喇... :face13:

q.
作者: carry and chris    時間: 2005-3-14 17:47:13

ooo  :em06: ....我又要食 :em01:
作者: hales    時間: 2005-3-14 20:51:51

[quote:b439337760="dick&queenie"]尋晚呢個蛋糕之夜,實在太激了。老婆手造(2)、billy再整(1)、加kitty老公帶來Grand Hyatt(2)共五個蛋糕再加埋莫愁既椰汁千層榚,仲有士多啤梨芝士杯杯,共七樣。
不過真係好頂癮 :

p.s..Hales....最衰你唔黎 :em20:[/quote]

當你們在吃蛋糕的時候...
我正在品嘗美味的法國鵝肝... :
作者: diedsee    時間: 2005-3-14 20:58:59

我都想食 :em01: ............法國鵝肝 :
作者: dracula    時間: 2005-3-14 22:23:24

諗番起o個晚真係好回味~~ :em04:
作者: dracula    時間: 2005-3-14 22:27:20

[quote:89a2399ac5="saga"][quote:89a2399ac5="dick&queenie"]尋晚呢個蛋糕之夜,實在太激了。老婆手造(2)、billy再整(1)、加kitty老公帶來Grand Hyatt(2)共五個蛋糕再加埋莫愁既椰汁千層榚,仲有士多啤梨芝士杯杯,共七樣。
不過真係好頂癮 :

嘩 好多糕點呀 ~~~~  :face13:[/quote]

係咪好吸引呢?~ 係咪好想食呢?~
咁你幾時先肯現身呢?~ :face13:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2