藍澄灣業主社群

標題: 如何解決鄰居養狗的狗味? [打印本頁]

作者: ivywai    時間: 2005-3-8 21:46:51     標題: 屋苑內可否養狗 ?

我鄰居養了一頭很大的狗 平日已常被狗吠disturb
而鄰居早出晚歸沒有時間幫狗bathing 惡臭難檔!! 一出lift已臭到
:dead: 最近情況serious
大家知管理處好廢啦!
:evil: what should i do ???
作者: Billy    時間: 2005-3-9 02:09:09

直接同個鄰居傾o下.......
作者: milk    時間: 2005-3-9 02:47:10

有冇向管理公司投訴過?冇就投訴多幾次先;
如果再冇人理,就只好自己同個鄰居傾o下!
作者: window    時間: 2005-3-9 12:22:42

只有2户業主投訴就吾使再養狗呢
作者: ivywai    時間: 2005-3-9 21:47:32

鄰居常刻意避開我們 勁無奈!
作者: Ray008    時間: 2005-3-9 22:03:37

希望狗主睇到呢個網la
作者: kk-in-hk    時間: 2005-3-10 13:40:49

想法子 "解決" :em13:  隻狗可能會快 d.
不如開新topic 問 :
如何"解決"鄰居的狗??
:  :mrgreen:
作者: diedsee    時間: 2005-3-10 19:42:31

我果層都有呢個問題...
作者: 公公婆婆    時間: 2005-3-10 19:46:35

究竟多唔多人養狗!RC係養唔養得?
作者: milk    時間: 2005-3-10 19:55:45

公契列明唔可以養!

(純個人意見)
人情上,如果養寵物人士影響唔到他人,我覺得都冇問題!
作者: 公公婆婆    時間: 2005-3-10 21:44:06

[quote:a21f36f268="milk"]公契列明唔可以養!

(純個人意見)
人情上,如果養寵物人士影響唔到他人,我覺得都冇問題![/quote]

:?: 其實好睇一個個人,前日有人拖隻狗入lift,對住我吠,我都覺得佢可愛!所以都唔介意人養!最怕自己養左後,d冇功德的人令到管理愈來愈嚴,甚至唔俾養,咁d人養開點算?
作者: grassman    時間: 2005-3-10 21:47:12

細狗OK! 大狗就唔應該啦!
作者: 菠蘿油王子    時間: 2005-3-10 22:11:47

貼張紙佢門口
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-3-10 22:16:26

[quote:6c0efeea62="milk"]公契列明唔可以養!

(純個人意見)
人情上,如果養寵物人士影響唔到他人,我覺得都冇問題![/quote]

如果公契列明唔可以養,但係養既話,是否犯法? :?:
作者: milk    時間: 2005-3-11 01:13:33

[quote:e76510c284="Jeffrey & Shirley"]如果公契列明唔可以養,但係養既話,是否犯法? :?:[/quote]犯了公契!

在律師樓簽約時,是代表閣下認同公契內容!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2