藍澄灣業主社群

標題: 廁所個蓋係點開呀? [打印本頁]

作者: 米    時間: 2005-3-3 14:01:52     標題: 廁所個蓋係點開呀?

點解沖廁果個蓋開唔到既?  囉唔起既??  :detective
作者: grassman    時間: 2005-3-3 14:18:24

要逆時針拎開個按掣先!
作者: 米    時間: 2005-3-3 15:30:23

下.....咁得意既? 要咁先開到! 我要番去試下先得!  :shock:
作者: Stephen@RC    時間: 2005-3-3 16:55:34

係呀. grassman 冇點你... 呢次 . hahaha :em11:
作者: 米    時間: 2005-3-3 17:11:40

我果日搞左好耐都整唔開!   :em05:
作者: hales    時間: 2005-3-3 17:13:48

我果個就唔知搞乜...轉唔到
搞到果次我要用個鉗 夾住佢先扭得到
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-3-3 23:07:12

[quote:14e0be72c1="hales"]我果個就唔知搞乜...轉唔到
搞到果次我要用個鉗 夾住佢先扭得到[/quote]

我同你一樣,都係轉吾到。 :em18:
作者: FD    時間: 2005-3-4 01:56:27

果個蓋係幾滑手既,試下用d厠紙"墊"住來轉,睇下好唔好d
作者: 米    時間: 2005-3-4 09:51:41

點解要設計得咁特別既呢!?  :em09:
作者: Billy    時間: 2005-3-4 10:09:44

[quote:d1f9554d9c="米"]點解要設計得咁特別既呢!?  :em09:[/quote]

重有好多期他野都係唔知點解要設計得咁特別???? :em18:
作者: hales    時間: 2005-3-4 10:23:46

[quote:3443139208="米"]點解要設計得咁特別既呢!?  :em09:[/quote]

問得好.......... :em18:
總算係搵到個問題既核心..... :
作者: Ricky and Carol    時間: 2005-3-4 10:31:49

[quote:3e9e98b2de="米"]點解要設計得咁特別既呢!?  :em09:[/quote]

其實好多都係咁o既設計架...好普遍~
作者: hales    時間: 2005-3-4 10:34:48

呢個設計我覺得好差..
o的咸水彈左上去乾左會有鹽粒
久而久之會"啜"死o個o的螺絲坑 第日仲難拆開佢
而且個用料又唔好...用膠做真係遲早扭爆...
作者: 米    時間: 2005-3-4 10:43:14

我仲發覺埋 沖完水後 d 水聲會流好耐 好似成日都未回番d 水咁既!?
所以廁所時常都會有水聲! 好嘈 @@
作者: Royhk    時間: 2005-3-4 10:48:27

係咪較細0左個水掣?
作者: MandyG室    時間: 2005-3-4 11:05:27

我都開不到.所以唔想開
作者: MandyG室    時間: 2005-3-4 11:06:06

我個廁所仲衰..

成日見到  有黃色水漬( 似尿) 係廁所板同水箱中間的位置

.當我com 埋個板就會見到.

問過人后 原來係個水箱漏水..

到而家都未整好. 唉.
作者: 米    時間: 2005-3-4 11:44:24

[quote:72102b321e="Royhk"]係咪較細0左個水掣?[/quote]

我都留意下係咪水掣開得細先!  :roll:
作者: 米    時間: 2005-3-4 11:45:42

[quote:9afdfe35e3="MandyG室"]我個廁所仲衰..

成日見到  有黃色水漬( 似尿) 係廁所板同水箱中間的位置

.當我com 埋個板就會見到.

問過人后 原來係個水箱漏水..

到而家都未整好. 唉.[/quote]

嘩! 那咪會整濕個地下囉!?  你要快些搵人修理!  :em05:
作者: Royhk    時間: 2005-3-4 11:54:25

一定會樓得開,箱裹面勁<鰜l污濁,要定期情潔,但千期唔好用籃泡泡,我試過用後有chemical reaction, 會有bad smell
作者: 米    時間: 2005-3-4 12:23:30

:em07:  bad smell!?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2