藍澄灣業主社群

標題: 今晚(28/2)天色好清 [打印本頁]

作者: Maggie Johny    時間: 2005-2-28 22:33:28     標題: 今晚(28/2)天色好清

今晚天色好清 整個中環也看得見很舒服 :em19: 。

無聊的有感而發  
作者: hales    時間: 2005-2-28 22:35:01

但真都係見唔到陽光..... :dead:
已經好耐好耐無見過藍天了.... :em18:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-2-28 22:49:18

都好多日無乜心情影相! :poor:
作者: hales    時間: 2005-2-28 23:01:02

[quote:116a294c6e="Jeffrey & Shirley"]都好多日無乜心情影相! :poor:[/quote]
最好心情既應該係伯爵 :
作者: dick queenie    時間: 2005-2-28 23:10:39

[quote:3a6961ea11="hales"][quote:3a6961ea11="Jeffrey & Shirley"]都好多日無乜心情影相! :poor:[/quote]
最好心情既應該係伯爵 :[/quote]

:em07: 佢又係時候出來搵食 :em17:  :em17:
作者: Billy    時間: 2005-2-28 23:39:57

[quote:ecfbc5e690="hales"][quote:ecfbc5e690="Jeffrey & Shirley"]都好多日無乜心情影相! :poor:[/quote]
最好心情既應該係伯爵 :[/quote]

:em07: 見到月光又係佢出動o既時候喇~~~~
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:06:18

:em05: 出動殺o左你地.......... 第一個 hales...dick....billy......
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:07:19

今日咁早返呀.
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:10:10

[quote:805438c00d="Billy"]今日咁早返呀.[/quote]

9點返o黎煮飯仔~ :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:13:17

一個人定......... :em12:
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:15:48

[quote:0a8c1ca5ee="Billy"]一個人定......... :em12:[/quote]

一個人~ :wink:
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:17:42

一個人都煮?????
有冇煲湯先.
有冇剩先.
作者: dick queenie    時間: 2005-3-1 00:20:57

[quote:2dd9fc6709="dracula"][quote:2dd9fc6709="Billy"]一個人定......... :em12:[/quote]

一個人~ :wink:[/quote]

我地好似好少上德古拉屋企,不如今個星期六Gathering上去佢到??
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:23:41

唔好啦佢星期日都要返工架.
班友又玩到咁"早".
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:25:15

[quote:f9a3a535f5="Billy"]一個人都煮?????
有冇煲湯先.
有冇剩先.[/quote]

早一日 "yip" o左 d 雞翼及龍利柳 仲有....公仔麵加隻蛋~
湯....冇煲! 搵日啦下~
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:26:51

又係公仔麵.
又話煮飯o既~~~~ :?:
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:27:10

[quote:1ce2e9b23d="dick&queenie"][quote:1ce2e9b23d="dracula"][quote:1ce2e9b23d="Billy"]一個人定......... :em12:[/quote]

我地好似好少上德古拉屋企,不如今個星期六Gathering上去佢到?? [/quote]

上o黎睇收樓標準呀?  :em09:
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:28:16

[quote:e40e1e6345="dracula"][quote:e40e1e6345="dick&queenie"][quote:e40e1e6345="dracula"][quote:e40e1e6345="Billy"]一個人定......... :em12:[/quote]

我地好似好少上德古拉屋企,不如今個星期六Gathering上去佢到?? [/quote]

上o黎睇收樓標準呀?  :em09:[/quote]

o拿你自己講架.........
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:29:59

[quote:02dff3c838="Billy"][quote:02dff3c838="dracula"][quote:02dff3c838="dick&queenie"][quote:02dff3c838="dracula"][quote:02dff3c838="Billy"]一個人定......... :em12:[/quote]

上o黎睇收樓標準呀?  :em09:[/quote]

o拿你自己講架.........[/quote]

不嬲都係o架啦~
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:32:36

做咩要去london呀.
去london睇波呀.
作者: MandyG室    時間: 2005-3-1 00:35:32

今晚真係好正..o的天氣...比起前幾天 o的衫..臭臭的..
今日 天朗氣清 人都精神o的..所以影左幾張相..
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:36:37

幾好喎~ 有冇用腳架呀?
作者: Kiliyan    時間: 2005-3-1 00:37:08

[quote:b5aa85573c="dracula"][quote:b5aa85573c="Billy"]一個人都煮?????
有冇煲湯先.

早一日 "yip" o左 d 雞翼及龍利柳 仲有....公仔麵加隻蛋~
湯....冇煲! 搵日啦下~[/quote]

嘩嘩嘩~~~~~ 點解你會整咁多野食架? 我身邊真係無乜男仔好似你咁架!!!你真係好好呀!!! :face13:
唔得! 我實在忍唔住喇~~~~~ 我要幫你留意下身邊既好女仔先得!!! :
喂 下次有雞翼食 記住叫埋得丫...我好鍾意食.... :roll:

作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:38:47

真係好正喎住高層真好.
向南又有海景.
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:41:50

[quote:15f999e531="Kiliyan"][quote:15f999e531="dracula"][quote:15f999e531="Billy"]一個人都煮?????
有冇煲湯先.

嘩嘩嘩~~~~~ 點解你會整咁多野食架? 我身邊真係無乜男仔好似你咁架!!!你真係好好呀!!! :face13:
唔得! 我實在忍唔住喇~~~~~ 我要幫你留意下身邊既好女仔先得!!! :
喂 下次有雞翼食 記住叫埋得丫...我好鍾意食.... :roll:
[/quote]

唔使客氣喇~
我唔係好~
我鍾意煮但唔鍾意洗碗~
我鍾意煮但我更鍾意人地煮比我食~ :zdevil:
作者: dick queenie    時間: 2005-3-1 00:43:37

伯爵...你情敵响倫敦呀??? :

Q.
作者: MandyG室    時間: 2005-3-1 00:43:48

[quote:7ed660f258="dracula"]幾好喎~ 有冇用腳架呀?[/quote]

冇呀 但放在o的平的地方影..

如果有 我想影人加景.
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:45:03

[quote:b9ac6913e1="dick&queenie"]伯爵...你情敵响倫敦呀??? :

Q.[/quote]

我冇情人又何來有情敵呢~ :em05:
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:45:53

[quote:83d06d727c="MandyG室"][quote:83d06d727c="dracula"]幾好喎~ 有冇用腳架呀?[/quote]

冇呀 但放在o的平的地方影..

如果有 我想影人加景.[/quote]

有冇玩單鏡機?
作者: hales    時間: 2005-3-1 00:46:11

[quote:e4e83864db="Billy"]真係好正喎住高層真好.
向南又有海景.[/quote]
係尖咀影咖? :
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:47:35

[quote:d27cad94c0="hales"][quote:d27cad94c0="Billy"]真係好正喎住高層真好.
係尖咀影咖? :[/quote]

:  :  :
作者: hales    時間: 2005-3-1 00:47:42

點解o的相好似反差咁強..
有turn過
作者: dracula    時間: 2005-3-1 00:49:37

佢想個contrast大d 掛~
作者: Kiliyan    時間: 2005-3-1 00:50:46

[quote:5fc651cb8d="hales"]點解o的相好似反差咁強..
有turn過[/quote]

點解你講親D野我都唔明既...我覺得我好似讀緊低年班你就係高年班仲要係超班果隻...... :roll:
作者: Billy    時間: 2005-3-1 00:52:27

[quote:cf51de87b3="dracula"][quote:cf51de87b3="hales"][quote:cf51de87b3="Billy"]真係好正喎住高層真好.
係尖咀影咖? :[/quote]

:  :  :[/quote]

:hit:  :em20:  :em13:  :em13:
作者: MandyG室    時間: 2005-3-1 01:07:06

[quote:ab3ad0e6d2="dracula"]佢想個contrast大d 掛~[/quote]

有張 好似自然o的 但我鍾意之前那些..sharp o的

係黃埔影 同TST參不多啦.

今日甜品BUFFET最后一日買一送一

所以去左黃埔

埋單二人只需176元....正.  :zdevil:
作者: hales    時間: 2005-3-1 01:14:23

主要覺得係反差太強既原因係..
o的招牌之類的燈主位浮哂出黎 :shock:
作者: hales    時間: 2005-3-1 01:15:48

[quote:1aeeb0c828="Kiliyan"][quote:1aeeb0c828="hales"]點解o的相好似反差咁強..

點解你講親D野我都唔明既...我覺得我好似讀緊低年班你就係高年班仲要係超班果隻...... :roll: [/quote]
反差 = 光位和暗位的差距..光既地方好光 暗既地方好暗=高反差
光既地方唔係好光 暗既地方又唔夠暗 = 低反差 8)
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-3-1 01:20:55

[quote:fdd36d6d26="hales"][quote:fdd36d6d26="Kiliyan"][quote:fdd36d6d26="hales"]點解o的相好似反差咁強..

點解你講親D野我都唔明既...我覺得我好似讀緊低年班你就係高年班仲要係超班果隻...... :roll: [/quote]
反差 = 光位和暗位的差距..光既地方好光 暗既地方好暗=高反差
光既地方唔係好光 暗既地方又唔夠暗 = 低反差 8)[/quote]
我只識 "正手" 同 "反手" :em03: 。
作者: Robert    時間: 2005-3-1 04:07:01

[quote:134efbd151="MandyG室"]今日甜品BUFFET最后一日買一送一所以去左黃埔 埋單二人只需176元....正.  :zdevil:[/quote]哎呀~我本身同朋友都諗住去呢間食o架!不過打去訂位o既時候已經爆晒喇,激死 :em06:

(34月份佢地會做5人送1人優惠)
作者: MandyG室    時間: 2005-3-1 17:59:25

[quote:4f13d833f0="R & M"][quote:4f13d833f0="MandyG室"]今日甜品BUFFET最后一日買一送一所以去左黃埔 埋單二人只需176元....正.  :zdevil:[/quote]哎呀~我本身同朋友都諗住去呢間食o架!不過打去訂位o既時候已經爆晒喇,激死 :em06:

(34月份佢地會做5人送1人優惠)[/quote]

本人經驗得知..好野通常好快full...
就算比你係waiting list都冇用.

因為仲有些人係會係當日no show的...當日no show的人酒店唔會再打比

waiting list ga 了. :detective

所以 有時候 walk in都係可行..

我係7點15分度打去問有冇walk in 佢話有 咁我咪去lor 整晚 我見到至少一張

6-8人枱係空的..証明...

walk in有時係得..

當然我都試過等唔到啦 但我覺得2-4人等walk in 成功機會都ok 高.  h:
作者: bikbark    時間: 2005-3-1 22:52:47

[quote:35cf1edab9="Kiliyan"][quote:35cf1edab9="dracula"][quote:35cf1edab9="Billy"]一個人都煮?????
有冇煲湯先.

[/quote]
嘩,兜咁大個圈o黎"扼"o野食
作者: bikbark    時間: 2005-3-1 22:56:20

[quote:d510aea926="Kiliyan"][quote:d510aea926="hales"]點解o的相好似反差咁強..

唔明係應該o既,hales,請問點樣tune呢?
作者: saga    時間: 2005-3-2 09:56:26

[quote:555a06e078="bikbark"][quote:555a06e078="Kiliyan"][quote:555a06e078="hales"]點解o的相好似反差咁強..

唔明係應該o既,hales,請問點樣tune呢?[/quote]

:
作者: Billy    時間: 2005-3-2 10:30:40

[quote:c57ec9ab39="saga"][quote:c57ec9ab39="bikbark"][quote:c57ec9ab39="Kiliyan"][quote:c57ec9ab39="hales"]點解o的相好似反差咁強..

唔明係應該o既,hales,請問點樣tune呢?[/quote]

:[/quote]

Hales 都識潛水..... :
作者: Robert    時間: 2005-3-2 16:53:48

[quote:fc29793575="MandyG室"]我係7點15分度打去問有冇walk in 佢話有 咁我咪去lor 整晚 我見到至少一張
6-8人枱係空的..証明...walk in有時係得..
當然我都試過等唔到啦 但我覺得2-4人等walk in 成功機會都ok 高.  h:[/quote]Mandy︰
多謝妳o既意見 :face13:
早知星期一果晚就走去睇o下有冇位啦!

冇得食 ---> :em01:  :em01:  :em01: :em01:  :em01:  :em01:  :em01:  :em01:
作者: Kiliyan    時間: 2005-3-2 23:54:30

[quote:42f8fedde8="Billy"][quote:42f8fedde8="saga"][quote:42f8fedde8="bikbark"][quote:42f8fedde8="Kiliyan"][quote:42f8fedde8="hales"]點解o的相好似反差咁強..

:[/quote]

Hales 都識潛水..... :[/quote]

哇哈哈哈...唔怪得之啦~
哈哈.....

作者: Kiliyan    時間: 2005-3-2 23:56:10

[quote:cae57c6700="bikbark"][quote:cae57c6700="Kiliyan"][quote:cae57c6700="dracula"][quote:cae57c6700="Billy"]一個人都煮?????
有冇煲湯先.

[/quote]
嘩,兜咁大個圈o黎"扼"o野食[/quote]

無辦法啦~ 無得食丫嘛~  :cry: 咁你又幾時整cake呀? 我都想食...哎...不過要食少d先得喇... :poor:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2