藍澄灣業主社群

標題: 樓上搞乜? [打印本頁]

作者: Eddy Lam    時間: 2005-2-28 22:11:01     標題: 樓上搞乜?

成日都發出d重野放...唔係...係掟落地o既聲... :twisted:

唔通係度練舉重?  :?:
作者: dracula    時間: 2005-2-28 22:16:28

上去問下~ 叫佢就一就細力 d放囉~
作者: Robert    時間: 2005-3-1 04:37:05

方法有3︰

1) 買左佢上面個單位,然後你向間屋內日掟夜掟,俾佢感受o下你以前(而家)o既苦況!
2) 用枝大木棍大大力頂上天花板,然後再開埋窗大聲叫︰樓上靜o的呀 :twisted: (此情況只適用於佢嘈緊o既時候)
3) 搬走!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

小朋友通常都比較"醒訓",為左個仔,同樓上傾o下啦!
(想講好耐,睇幅 Photo,你個仔幾靚仔喎 :detective (唔好加一句話佢似你呀 : ))
作者: Eddy Lam    時間: 2005-3-1 12:01:57

[quote:106951a5d6="R & M"]方法有3︰

1) 買左佢上面個單位,然後你向間屋內日掟夜掟,俾佢感受o下你以前(而家)o既苦況!
2) 用枝大木棍大大力頂上天花板,然後再開埋窗大聲叫︰樓上靜o的呀 :twisted: (此情況只適用於佢嘈緊o既時候)
3) 搬走!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

小朋友通常都比較"醒訓",為左個仔,同樓上傾o下啦!
(想講好耐,睇幅 Photo,你個仔幾靚仔喎 :detective (唔好加一句話佢似你呀 : ))[/quote]

1. 我冇錢  :em06:
2. 我驚佢到時同我鬥過 跟住成個天花"lum"落o黎咪死!  :em07:
3. 都係o個句 我冇錢  :em06:

不過咁 聽到您讚我個仔 當堂冇咁嬲 因為好似讚緊我一樣... :
作者: 米    時間: 2005-3-1 12:45:59

你係住第幾座呀?
作者: grassman    時間: 2005-3-1 13:11:54

He live same tower as you.  His logo showed T5D.
作者: Robert    時間: 2005-3-1 13:52:08

[quote:523a2d4ddd="Eddy Lam"]不過咁 聽到您讚我個仔 當堂冇咁嬲 因為好似讚緊我一樣... :[/quote] :nowords:
作者: grassman    時間: 2005-3-1 13:55:53

[quote:1c573d695d="R & M"][quote:1c573d695d="Eddy Lam"]不過咁 聽到您讚我個仔 當堂冇咁嬲 因為好似讚緊我一樣... :[/quote] :nowords:[/quote]

:nowords: too.
作者: 米    時間: 2005-3-1 16:33:01

噢~~~ 上去問問樓上發生咩事
作者: Eddy Lam    時間: 2005-3-1 21:01:08

唔知樓上係咪睇到我段post 今晚聽唔到有碰碰聲.
作者: Eddy Lam    時間: 2005-3-1 21:03:02

您兩個咁樣 :nowords: 即係咩意思...
作者: FD    時間: 2005-3-2 02:47:50

EDDY,心平氣和問問樓上發生什麼事,使唔使我地幫手
記住,最緊要心平氣和,留番啖火鬥翠恰呀,做龍都要夠火架
作者: POON    時間: 2005-3-2 19:59:06

[quote:3eabca1bb1="dracula"]上去問下~ 叫佢就一就細力 d放囉~[/quote]

我都有諗過想去問 但又怕佢地已為我投訴 ! 會變本加厲  :em08:  :em08:
作者: stephenyeong    時間: 2005-3-3 23:39:51

可能藍澄會而家要收會費 無就近地方舉重  :
作者: dracula    時間: 2005-3-3 23:43:35

[quote:8b0122afb4="OON"][quote:8b0122afb4="dracula"]上去問下~ 叫佢就一就細力 d放囉~[/quote]

我都有諗過想去問 但又怕佢地已為我投訴 ! 會變本加厲  :em08:  :em08:[/quote]

叫佢將就下 小心 d之嘛~ 好聲好氣就唔怕o架喇~
作者: DingDing    時間: 2009-10-1 17:35:26

ai........我樓上keeping move their furnitures from 6pm till 1am....crazy!!!
their kids keeping running n' running....
should i go up to talk with them or call securities to talk with them?
作者: sinyee_829    時間: 2009-12-13 10:19:50

DingDing你住幾多樓呀?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2