藍澄灣業主社群

標題: 警鍾交響樂 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2005-2-15 23:35:50     標題: 警鍾交響樂

今晚對面酒店不停發出火警警報 大家有冇聽到?
作者: hales    時間: 2005-2-15 23:39:15

有...響好多次了
作者: napo    時間: 2005-2-16 00:18:48     標題: 酒店不停發出火警警報是否可以要求酒店作賠償

各業委會委員 對於酒店不停發出火警警報,我們是否可以要求酒店立刻改善 ?  對於晚上十一時後是否可以要求酒店作賠償 ??
作者: wychan    時間: 2005-2-16 00:19:21

差d想打999

可否有空count一count每晚什麼時候及次數 好在日後投訴
作者: 肥度    時間: 2005-2-16 00:26:31

理工宿舍開幕既時候. 我住過一年. 嗰時都成日響警鐘.
經多番調查之後. 發覺原來係因為火警鐘太敏感. 而且宿生門經常帶電爐係間房住野食. 所以攪到成日響.

吾知今次關吾關上面d住客係房食煙事呢
作者: wychan    時間: 2005-2-16 00:36:05

[quote:99dd8906de="肥度"]理工宿舍開幕既時候. 我住過一年. 嗰時都成日響警鐘.
經多番調查之後. 發覺原來係因為火警鐘太敏感. 而且宿生門經常帶電爐係間房住野食. 所以攪到成日響.

吾知今次關吾關上面d住客係房食煙事呢[/quote]

我答你... 一定有關.. :detective
作者: dick queenie    時間: 2005-2-16 00:45:11

係唔係差唔多晚晚都响呀???  佢哋房裡面天花板個花灑唔會射水淋濕佢哋0既咩...個火警鐘靜係識喺喥响...有鬼用 :evil:

q.
作者: FanStar    時間: 2005-2-16 00:49:03

[quote:6581aa11ec="dick&queenie"]係唔係差唔多晚晚都响呀???  佢哋房裡面天花板個花灑唔會射水淋濕佢哋0既咩...個火警鐘靜係識喺喥响...有鬼用 :evil:

q.[/quote]

真係唔覺邊晚無嚮囉  :em20:
作者: dracula    時間: 2005-2-16 01:03:33

不如整個 webcam 對住走電 網上直播~ :em12:
作者: Mo仔媽媽    時間: 2005-2-16 01:43:34

唉!正確o的o黎講,係朝朝晚晚都響,仲鬼咁大聲..........
我老公聽親都想打人.........
作者: dracula    時間: 2005-2-16 01:50:54

[quote:82a711e50d="Mo仔媽媽"]唉!正確o的o黎講,係朝朝晚晚都響,仲鬼咁大聲..........
我老公聽親都想打人.........[/quote]

咁真係好慘喎...關o左窗會唔會好 d??
一於投訴酒店佢地~
作者: Eddy Lam    時間: 2005-2-16 12:23:31

禽晚響得特別利害 我住T5D都聽到!
作者: hales    時間: 2005-2-16 19:16:07

[quote:c8dfbc3d57="dick&queenie"]係唔係差唔多晚晚都响呀???  佢哋房裡面天花板個花灑唔會射水淋濕佢哋0既咩...個火警鐘靜係識喺喥响...有鬼用 :evil:

q.[/quote]
唔會射水的 :
因為個花灑頭既玻璃嘴沒有燒爆 :
作者: P女    時間: 2005-2-17 09:22:31

其實個警鐘個location係邊? 如果安裝係酒店正門會唔會好d?
作者: Tomato    時間: 2005-2-17 09:27:45

尋晚又響....... :shock:
作者: Suzuki    時間: 2005-2-17 09:48:22

Actually it is triggered on every day.....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2