藍澄灣業主社群

標題: 賽後傳真 2/12 初四賀歲波 [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2005-2-15 16:33:34     標題: 賽後傳真 2/12 初四賀歲波

先祝各位波友球運亨通,對手冇力進攻! :em19:

今個新年超忙,傳真都冇時間寫!遲左D。 :em14:

初四賀歲波,長青村,出席有:
Grassman Stephen Eddy Dracula EpSon FD Billy 肥度 Fish Keane Ryan
外愋: Grassman's 朋友甲、乙、丙、丁 EpSon's 友

今日大家精神奕奕,神氣非常! :em11:   

"新蒸頭",利利是是,大家大演入球Show! :em03:
開波不久小弟先黎一記"恭喜發財",再有"鴻福齊天",及後有"福祿壽全"! :mrgreen:
FD亦找到Key of the Goal,繼上仗入球後,今次也來"福喜滿門"!
射手Eddy當然不甘示弱,大力"如意吉祥"! (但他守門時更神勇,相信佢想o係呢方面發展,祝願佢"出入平安") :em12:
我地個藍澄貴族Dracula,久休覆出,初四開年...."鴻運當頭"(見紅),德古拉一見紅立即"龍馬精神",連取兩記"財源廣進"、"生意興隆"! :face13:
肥度雖然只踢了半場,也有一球"科科及第"! :em11:
(如果數漏左你o既"步步高升",請見諒!請通知我更新) ops:

當然入球唔係足球唯一工作,防守亦非常重要,EpSon、Fish、Ryan、Billy、Keane、Stephen演出也是"萬事勝意"! :em19:

[插曲]
繼上仗我被人強吻之後,今次亦有小意外,主角是Dracula和EpSon's友,男配角係我(又有我份,唉!)。
事源當時伯爵正守龍門,一次突破機會,讓我推球單刀,前面已經無其他後衛,就只有伯爵,伯爵嚴陣以代,我來勢兇兇。 曾被蛇咬既我,在千鈞一髮之際,當然要抽身而出,免被伯爵強吻之餘,亦不想奪去眾多RC女仕夢寐以求既[魔鬼之吻],但說時遲、那時快,EpSon's友以高速從後追趕,結果......#$@$%%^$#^%^&! :em18:

好明白大家在場上競技時,一定會全力以赴,但萬事都要以自身安全為上 :em05: ,願EpSon's友早日康復!(暫時未有EpSon既update!) :|

[訪問現場目擊人士]
路人甲Stephen 講到:
緊係關Graxxxxx事啦. 如果佢係中間 禁咪冇事lor .

[訪問現場目擊人士]
EpSon 講到:
那位叫阿豪呀 佢上唇聯了2針. 這次是意外吧 大家都唔想呢 好彩佢D牙硬呀 如果唔係應該會脫牙呢 但亦係因為佢D牙好堅硬 搞到自己D肉都... ... 唉!!
補多一句 佢話下次都會照黎喎.

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Dracula就應該無事(係無以前咁靚仔,但型左!),事後佢仲發威,梅開二度,仲"串"到一球在腳,同時又o羅起個手提邊講邊踢,以一敵幾,扭過幾個,大家都目定口獃! :shock:

[小評]
長青村個場細係細D,但方便就腳,好適合我們作練習娛樂,如果大家唔反對,我們安排定期練習,may be 一個月1至2次活動(星期日9-11)! (歡迎建議!)

P.S.
冇出席既Bear&Miao Robert John Eric Alankle Raymond Kui MAN(MAN) Chee Johnny 榮仔 FireFire N&M Diedsee(志) MAN(Agnes) Piglet Yee 都要"年年有餘",有餘就得閒,得閒就多D黎踢波啦! :em21:

仲有Eric,希望你背傷早日康復,"龍精虎猛"!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-2-15 21:04:00     標題: Re: RC足球隊2/12賽後傳真!

[quote:db415b33b6="grassman"]

[小評]
長青村個場細係細D,但方便就腳,好適合我們作練習娛樂,如果大家唔反對,我們安排定期練習,may be 一個月1至2次活動(星期日9-11)! (歡迎建議!)

[/quote]

一於係咁話la!!!  :yeah:
作者: Billy    時間: 2005-2-15 22:47:35

星期日9-11對我黎講非常好.
通常都得閒......
作者: keane    時間: 2005-2-15 23:22:54

good i need more practice.
作者: FD    時間: 2005-2-16 01:59:35

一個月1至2次活動(星期日9-11)!
YEAH絕對贊成
作者: EpSon    時間: 2005-2-16 20:26:09

關於阿豪(我的朋友呢.) 之前都post 過 要聯兩針. 今個星期三就會拆線啦 這幾天 他的飲食相當不便 要將較大件的食物剪成較小才進食. 都沒有大礙啦!

另外呢 我都贊成有定期練習 但那個場 雖然就腳 不過唔係太好踢 一來係太細 二來係個波太易出街呢. 講開又講 我地幾時夾錢買番個波呢.
作者: dracula    時間: 2005-2-16 22:06:39

我都有個波o係 rc~ 不過冇氣~
作者: grassman    時間: 2005-2-17 10:48:40

Update 左 傳真!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-2-17 11:31:46

[quote:718ec9a080="dracula"]我都有個波o係 rc~ 不過冇氣~[/quote]

我有"boom" 不過冇針... :nowords:
作者: freshwit    時間: 2005-2-17 12:27:08

嘩   原有rc有足球隊我都唔知 真係失敬 下次有...我都想踢。
作者: grassman    時間: 2005-2-17 12:35:18

[quote:3d6f91d029="freshwit"]嘩   原有rc有足球隊我都唔知 真係失敬 下次有...我都想踢。[/quote]

去"足球隊大本營"睇o下D活動啦!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-2-17 12:35:53

freshwit 我地o黎緊有幾場波踢 快d報名la!!!  

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6348
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6337
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6339
作者: dracula    時間: 2005-2-18 00:27:44

[quote:c9cfebc9ee="Eddy Lam"][quote:c9cfebc9ee="dracula"]我都有個波o係 rc~ 不過冇氣~[/quote]

我有"boom" 不過冇針... :nowords:[/quote]

冇針o既泵?? 廁所泵呀??  :roll:
作者: Eddy Lam    時間: 2005-2-18 12:50:09

支針斷o左呀!!!
作者: 肥度    時間: 2005-2-24 00:46:49

去運動家買返支針啦 我都買左.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2