藍澄灣業主社群

標題: 五座地下好熱鬧 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2005-2-14 00:29:30     標題: 五座地下好熱鬧

原來酒店客人係商場落貨區落車後 要經過五座地下 然後再由商場入去酒店. 所以五座住客就會覺得出入不便.
作者: dracula    時間: 2005-2-14 00:43:30

酒店大門口唔停得車咩??? 唔可以上落客咩???
點解要o係停車場落車先再鬼鬼鼠鼠o係 d 後門入呀?
酒店正門比人封o左呀??
作者: leemoksau    時間: 2005-2-14 02:52:34

係囉﹐我都唔明點解唔o係酒店正門入。果度好清靜呀。
作者: wychan    時間: 2005-2-14 08:47:27

[quote:f248e31797="dracula"]酒店大門口唔停得車咩??? 唔可以上落客咩???
點解要o係停車場落車先再鬼鬼鼠鼠o係 d 後門入呀?
酒店正門比人封o左呀??[/quote]

嚴格來講係俾我地封左 因為酒店大門口是在五樓 而五樓交通已經不勝負荷 故我們管理處要求酒店所有車輛不可駛入五樓 我們間接阻止他們出入酒店正門了。
作者: Mo仔媽媽    時間: 2005-2-14 09:36:11

咁個正門開o黎把鬼咩!
個設計真係好有問題--
1. 對RC住客o黎講,一定唔方便啦!大家都明啦!
2. 對酒店住客O黎講,同樣唔方便,又令佢地一頭霧水,都唔知邊條路返酒店先至啱---攪到成日要白撞,神憎鬼厭!!
作者: dracula    時間: 2005-2-14 09:47:16

咁佢地用o左我地停車場o既位置 咪又係左住哂~ 設計o個個都冇腦o既...
作者: Kiliyan    時間: 2005-2-14 10:46:11

哈哈...我都見過呢個情境呀! 真係慘! 住酒店住到咁!!!!
和黃真係.....唉~
:nowords:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-14 12:18:54

[quote:d18c6211ec="wychan"]
嚴格來講係俾我地封左 因為酒店大門口是在五樓 而五樓交通已經不勝負荷 故我們管理處要求酒店所有車輛不可駛入五樓 我們間接阻止他們出入酒店正門了。[/quote]
乜酒店正門唔係對住貨櫃碼頭果個咩﹖ :?:
作者: dick queenie    時間: 2005-2-14 12:27:16

[quote:9d5f3334c5="leemoksau"][quote:9d5f3334c5="wychan"]
嚴格來講係俾我地封左 因為酒店大門口是在五樓 而五樓交通已經不勝負荷 故我們管理處要求酒店所有車輛不可駛入五樓 我們間接阻止他們出入酒店正門了。[/quote]
乜酒店正門唔係對住貨櫃碼頭果個咩﹖ :?:[/quote]

冇錯,正門就響呢度。
:em11: 因為"三更"酒店正門,唯一出路就係L5的蛇仔路。 :dead:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-2-14 12:52:07

星期六o個日,去左商場,見到成個商場都係大陸人,先發現個酒店入口原來係前面,真係有 D 奇怪 :shock: 。跟住仲見到一堆人湧上前,原來係旅客黎到,好壯觀 : !不過吾係好習慣。 :em18:

但係新年期間,我屋企附近黃大仙個商場都係好多大陸人來來往往,可能自由行關係,其實香港四周圍都係大陸人,大家都可能要習慣一下。 :wink:
作者: Tomato    時間: 2005-2-14 13:50:35

只要佢地唔好闖入我地住宅範圍 我都ok 0架......我覺得整個rc都比酒店霸左唔少地方 好似淨返五棟樓係屬於我地咁....... 都係怪個設計師玩野 設計到咁 :em15:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-14 15:00:11

[quote:c826fbb11e="dick&queenie"][quote:c826fbb11e="leemoksau"]
乜酒店正門唔係對住貨櫃碼頭果個咩﹖ :?:[/quote]

冇錯,正門就響呢度。
:em11: 因為"三更"酒店正門,唯一出路就係L5的蛇仔路。 :dead:[/quote]

原來係咁 :em05:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2