藍澄灣業主社群

標題: 嚴重警告:咪玩喇! [打印本頁]

作者: Ricky Gloria    時間: 2005-2-13 13:08:24     標題: 嚴重警告:咪玩喇!

唔好再得閒無事'襟'我地門鐘喇 報警架喇!
(擒日差一步就捉到正!哼!)

:em20:
作者: grassman    時間: 2005-2-13 16:24:06

咩人黎架?
作者: wychan    時間: 2005-2-13 16:37:35     標題: Re: 嚴重警告:咪玩喇!

[quote:8283c4e9d3="Ricky&Gloria"]唔好再得閒無事'襟'我地門鐘喇 報警架喇!

:em20:[/quote]

係唔係你個鍾壞左唔嗚炸...
作者: 肥度    時間: 2005-2-13 19:11:43

裝隻webcam 捉佢啦 :em17:
作者: Crystal    時間: 2005-2-13 20:19:31

係呀係呀 我個鐘前兩天自己響 一次係晚上十點幾 一次係早上八點幾 我老公睇過 係冇人架 自己響....  :?:  :?:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-13 20:42:14

Crystal你係第幾座o架﹖
我發覺你o地兩個有個共通點就係有養狗。會唔會同哩樣o野有關﹖
作者: Crystal    時間: 2005-2-13 21:32:38

[quote:00caec0643="leemoksau"]Crystal你係第幾座o架﹖
我發覺你o地兩個有個共通點就係有養狗。會唔會同哩樣o野有關﹖[/quote]

我都係六座 但同養狗有關咩??
作者: leemoksau    時間: 2005-2-13 23:04:27

[quote:6d799644e5="Crystal"]
我都係六座 但同養狗有關咩??[/quote]
我唔係好肯定 估o下喳.
作者: gp    時間: 2005-2-13 23:32:32

[quote:48e5d00992="Crystal"]係呀係呀 我個鐘前兩天自己響 一次係晚上十點幾 一次係早上八點幾 我老公睇過 係冇人架 自己響....  :?:  :?:[/quote]

我之前將個門鍾放側几下面之後 個鍾都會經常響. 我試過即響即睇 係冇人o架! 我估可能o係電波干擾(因為側几上面放電話) 之後將個鍾搬去鞋櫃底就無再亂響啦.
作者: Crystal    時間: 2005-2-13 23:44:54

[quote:63ba20e357="gp"][quote:63ba20e357="Crystal"]係呀係呀 我個鐘前兩天自己響 一次係晚上十點幾 一次係早上八點幾 我老公睇過 係冇人架 自己響....  :?:  :?:[/quote]

我之前將個門鍾放側几下面之後 個鍾都會經常響. 我試過即響即睇 係冇人o架! 我估可能o係電波干擾(因為側几上面放電話) 之後將個鍾搬去鞋櫃底就無再亂響啦.[/quote]

我都係放在櫃上面 但周圍係沒有電既 而好肯定係個鐘自己響.... 諗諗下 個鐘咁快冇電 都唔知係唔係之前都我地返左工既時候 個鐘都自己成日響 所以咁快冇電呢....
作者: leemoksau    時間: 2005-2-14 00:17:18

Ricky&Gloria 不如你o地試o下換一個位置放門鐘 睇o下仲會唔會自己響?
作者: alankle    時間: 2005-2-14 09:21:01

我都係弟六座 我地就係人地屋企門鐘響 我地0個個門鐘又會響
所以我地家0下都唔鬼用門響0羅.........
作者: Billy    時間: 2005-2-14 10:37:58

[quote:9e1b34837b="leemoksau"]Ricky&Gloria 不如你o地試o下換一個位置放門鐘 睇o下仲會唔會自己響?[/quote]

個門鐘行RF架唔會有好多channel.
如果符近有人用同channel你過receiver又收到.
就會咁.

所以換一個位置一定有用.
唔知報管理處叫佢換個用期他channel得唔得.
作者: Stephen@RC    時間: 2005-2-14 10:46:48

買過個門鐘啦. o個o個 鐘 short short 地. 佢已經唔響lor
以家買左個. $3x 有 4x 種music . 都quite good gei
作者: Tomato    時間: 2005-2-14 14:01:04

又或者拎返兩舊電出來 睇0下無門鐘係咪會有人無緣無故敲門 有即係有人玩野 無即係個門鍾有問題....
作者: POON    時間: 2005-2-14 17:15:44

[quote:9afb780ede="leemoksau"]Ricky&Gloria 不如你o地試o下換一個位置放門鐘 睇o下仲會唔會自己響?[/quote]

會晤會有人晤鍾意你地養狗 ? :em05:  :em05:  :em05:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-14 17:39:40

我都有懷疑過。不過禁完門鐘又走o左去﹐人o地都唔知你想點啦。
我諗都係門鐘o既問題。
作者: POON    時間: 2005-2-14 17:42:14

可能佢地晤識表達 ! 未做出d惡作劇 !
作者: Crystal    時間: 2005-2-15 11:53:47

[quote:b9cf79d2ef="OON"]可能佢地晤識表達 ! 未做出d惡作劇 ![/quote]

唔會 因為我老公開埋門睇住 個門鐘當時係響緊既 一定唔係有人惡作劇.
作者: POON    時間: 2005-6-12 04:13:06     標題: Re: 嚴重警告:咪玩喇!

[quote:600c697ef9="Ricky&Gloria"]唔好再得閒無事'襟'我地門鐘喇 報警架喇!

:em20:[/quote]

我現在都遇到以上的問題 個門鐘無啦啦係3點鐘響 ! (每隔幾分鐘一次)
已經響了三次  係門口睇又無人 ! 家陣成晚都訓著係到晤到胡思亂想 !  :em08:  :em08:
請問大家知晤知點解會咁 我都無養狗 ? :em06:  :em06:
作者: Stephen@RC    時間: 2005-6-12 09:50:10

換左個門鐘把啦, 個鐘禁雞
作者: POON    時間: 2005-6-12 18:55:51

[quote:055a8f6a15="Stephen@RC"]換左個門鐘把啦, 個鐘禁雞[/quote]

我晤明白點解無啦啦響 ? :?:
我已經拆了電芯 ~! 請問搵人裝門鐘大約要幾錢 ?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2