藍澄灣業主社群

標題: 想問 香港新年去拜訪朋友要送甚麼呢 [打印本頁]

作者: 小恐龍    時間: 2005-2-8 16:09:58     標題: 想問 香港新年去拜訪朋友要送甚麼呢

ops:

誰可以教育下我啊???

可以送花嗎?
要送甚麼花?
會不會說到了初幾就不能送花了

或者可以送甚麼水果
作者: Robert    時間: 2005-2-8 16:18:15

唔駛買花咁麻煩喇!

去超級市場或者商場睇下有乜糖果曲奇買咪得囉~佢地會幫你包埋o架! :roll:
作者: diedsee    時間: 2005-2-8 17:13:44

你可以試試買晒咁多樣去我哋屋企拜年
如果我哋唔收 咁就唔好買果樣比其他人拜年喇  :mrgreen:
作者: saga    時間: 2005-2-8 18:21:04     標題: Re: 想問 香港新年去拜訪朋友要送甚麼呢

[quote:3c0958353a="小恐龍"]ops:

誰可以教育下我啊???

可以送花嗎?
要送甚麼花?

或者可以送甚麼水果[/quote]

買生果啦 新年送果籃好意頭呀
記住自己買個籃然後去揀生果 唔好買現成既 因為不法商人會放D就快壞既係底 ...

我個籃呢?  :em06:
作者: dracula    時間: 2005-2-9 10:15:15

[quote:0f2338886b="diedsee"]你可以試試買晒咁多樣去我哋屋企拜年
如果我哋唔收 咁就唔好買果樣比其他人拜年喇  :mrgreen:[/quote]

唔好玩人啦~  
奇實你隨便買 d參茸海味上我度就得o架喇~  :em09:
作者: dracula    時間: 2005-2-9 10:16:40     標題: Re: 想問 香港新年去拜訪朋友要送甚麼呢

[quote:27e2a9b083="saga"][quote:27e2a9b083="小恐龍"]ops:

誰可以教育下我啊???

可以送花嗎?
要送甚麼花?

買生果啦 新年送果籃好意頭呀
記住自己買個籃然後去揀生果 唔好買現成既 因為不法商人會放D就快壞既係底 ...

我個籃呢?  :em06:[/quote]

無籃用??
我有一個呀~ 要唔要?  :wink:
作者: P女    時間: 2005-2-9 15:58:24     標題: Re: 想問 香港新年去拜訪朋友要送甚麼呢

[quote:32310b2ccc="小恐龍"]ops:

誰可以教育下我啊???

可以送花嗎?
要送甚麼花?

送花?
留返情人節先啦
如果要大方得體, 送生菓藍啦
作者: bikbark    時間: 2005-2-9 18:43:45

睇o下係去邊個屋企啦
如果係上司,就去d大百貨公司買個hamper
如果係男/女朋友,就過節前買d糕點and/or海味,到上去屋企拜年就買果籃或大方得體o既糖果
如果係朋友,就朱古力或糖果都ok
作者: POON    時間: 2005-2-9 23:11:28     標題: Re: 想問 香港新年去拜訪朋友要送甚麼呢

[quote:b6bafc9c9a="小恐龍"]ops:

誰可以教育下我啊???

可以送花嗎?
要送甚麼花?

買D生果及糖果就得 ~ 依家已經好簡單 !  :em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2