藍澄灣業主社群

標題: 蛇仔路入口簡直不知所謂 [打印本頁]

作者: Wilkins    時間: 2005-2-5 16:45:55     標題: 蛇仔路入口簡直不知所謂

個看更亭連公屋都不如,又用鐵皮欄住,都唔知想點!? :twisted:
作者: Simon Michelle    時間: 2005-2-5 17:56:26

係啦
都唔知搞乜
作者: summer    時間: 2005-2-6 01:21:55

其實由上面望落去...
個鐵皮入面都冇乜野係到....
點解唔拆o左佢....
阻住晒d地方...
作者: J and P    時間: 2005-2-6 02:09:05

條蛇仔唔已經唔係濶,仲要旁邊D花槽又大又危險,做花槽的物料係好'利'好割肉,種D'枯枝'又肉酸又有刺,有D'枯枝'仲打橫生擋住條行人路。

我昨晚去行花市同個仔買左個氫氧球,行落蛇仔路返屋企,就比D'枯枝'吉穿左個氫氧球,個氫氧球就報銷了。 :em05:

條路的設計真係有問題,次次返屋企都好似蕀滿途,玩障礙賽咁 :em03: ,又要躱開D花槽'枯枝',有時又驚行得慢阻住後面的人行(尤其是拖住個仔行時) :|  ,有時又被前面D人阻住行唔到(尤其是趕搭巴士返工時) :em18: 。'唉! 真係要反映意見,要求改善。  :em10:
作者: 維也納    時間: 2005-2-20 23:48:33     標題: Re: 蛇仔路入口簡直不知所謂

[quote:6244b7b9f4="Wilkins"]個看更亭連公屋都不如,又用鐵皮欄住,都唔知想點!? :twisted:[/quote]

我都想知
作者: Billy    時間: 2005-2-20 23:58:13

咁泠看更好慘呀.
作者: G-NET    時間: 2005-2-21 01:48:40

應該好快有得整 聽講管理公司已經叫人拆鐵皮 遲的還會叫業委會選新更亭式樣.
作者: Wilkins    時間: 2005-2-21 02:02:56

That's great.
作者: Hello Kitty    時間: 2005-2-21 09:23:03

BUT it's on our expense !!!!  :em01:
作者: alankle    時間: 2005-2-21 09:40:05

應該洗架錢 就要洗架啦 好過攞0左去貼會所.......
作者: Hello Kitty    時間: 2005-2-21 10:16:14

貼會所.......

一定...一定不能...
作者: Billy    時間: 2005-2-21 10:19:56

[quote:fbeafd3f3d="alankle"]應該洗架錢 就要洗架啦 好過攞0左去貼會所.......[/quote]

真係應該使架日晒雨淋又泠看更太辛苦喇.
作者: Tomato    時間: 2005-2-21 11:26:06

有晚見到看更一個人坐0向度 好孤獨咁食飯盒 0個晚又凍又大風 我諗佢食風食到個飯盒乜味都唔知......所以應該比個好d ge工作環境佢......

仲有其實蛇仔路有兩邊 其中一邊比鐵皮欄住左 所以好想快d拆左d鐵皮 等大家多一條路行........

仲有旁邊d花好可憐 見住佢地由好多花 到而家變做枯枝 仲要變為自由人ge煙灰缸......
作者: Ho and Serene    時間: 2005-2-21 11:27:29

[quote:d929756f53="alankle"]應該洗架錢 就要洗架啦 好過攞0左去貼會所.......[/quote]

不過我覺酒店都要付返d費用條蛇仔橋又唔係淨係我地業主o既酒店都有份架嗎.
作者: alankle    時間: 2005-2-21 13:04:33

酒店車好似唔可以係蛇仔路入.......
因為架車太大........

(不過唔係好記得)
如果佢地都有份用 當然要俾埋佢地0個份啦 邊有咁益佢地架....
作者: FD    時間: 2005-2-21 13:51:49

[quote:dbbe5c5ac6="alankle"]酒店車好似唔可以係蛇仔路入.......
因為架車太大........

(不過唔係好記得)
如果佢地都有份用 當然要俾埋佢地0個份啦 邊有咁益佢地架....[/quote]

[quote:dbbe5c5ac6="Tomato"]有晚見到看更一個人坐0向度 好孤獨咁食飯盒 0個晚又凍又大風 我諗佢食風食到個飯盒乜味都唔知......所以應該比個好d ge工作環境佢......

仲有其實蛇仔路有兩邊 其中一邊比鐵皮欄住左 所以好想快d拆左d鐵皮 等大家多一條路行........

仲有旁邊d花好可憐 見住佢地由好多花 到而家變做枯枝 仲要變為自由人ge煙灰缸......[/quote]

alankle 你話有冇份呢?
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-2-21 14:06:12

理論上,酒店都應該有份交管理費,都應該係$1.3/尺,其實咁樣佢地都有份出錢。

不過以上是本人推測,實際要問下管業處,佢地有無份比管理費! :wink:
作者: vivian    時間: 2005-2-21 20:08:37

我都希望個亭快d起好,個看更好慘,唔知佢夠唔夠衫著?
呢個和黃,乜都要我地比錢,無陰公,正乞兒,杏家富貴

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2