藍澄灣業主社群

標題: 德古拉的故事 [打印本頁]

作者: dick queenie    時間: 2005-2-4 16:13:33     標題: 德古拉的故事

"好耐冇見,妳最近點呀~~~~"

愛神驅使他停下腳步,兩伙寂莫的心,在迷濛細雨底下連在一起,上天安排他們再次在街上相遇~~~~

“咁….咁0岩0既” 伯爵首先打開悶局 ops:

“係呀…….咁0岩0既”

雖然是短短兩句開場白,但仍察覺到雙方無奈的心情。
相聚一刻,彷彿仍有千言萬語。

好奈冇見,妳….最近點呀~~~~”伯爵帶關懷的目光,凝望著她。埋藏多年的心底話語,今天終於開口。  :?

“唔~~~我幾好丫。係呢!咁夜都走出黎,o聽日唔使早起身咩?”沒有想過她仍然記得以往日子。

伯爵的心境默默帶點喜悅,因為眼前人……依舊對他關心。

“其實....屋企冇人,見有少少悶,所以咪出來逛下囉。係啦,妳都咁夜?平時妳九點幾就訓囉喎”

半點回憶,勾起大家昔日甜蜜片段。但那年那刻的故事,大家都知道……只可以留在心底。 :face13:

她輕描淡寫回答:“今晚我屋企冇飯食,咪出黎搵D野食之0麻。”

一個表情、一個小動作,伯爵同樣在意,眼前的人心有所屬。

他緊握拳頭無奈說著:“啊~~~咁樣。係呢!妳…妳同Billy佢….幾好丫0麻”伯爵背著自己,說一些不應該的問題。  :em20:

聽到伯爵這樣一問,她有半點突然。 :em03:

欲言又止,伯爵見她不想答的時候,亦自己回應: “咪幾好,妳地女人大把人鍚架啦。係咪?男人就慘D,而家我都仲係一個人 :em06: 。”

見伯爵開始語無論次,她不知如何是好: “你……講咩呀?”

“哦~~~冇野,冇野。今晚D星星幾靚,真係好靚” 伯爵刻意扯開話題,但他忙記了下雨天的晚上,何來星星?

她奇怪的笑著:“星星??” :nowords:

伯爵的心忐忑不安,唯一方法….就只有逃避 :“我……我都係走先喇。”說罷轉身離去。

他即使如何思念對方,但仍要妝作瀟灑,心底的眼淚,就只能夠透過雨水……默默流瀉。 :em06:

多少數不盡的思語,無數說不清的心情,若然….沒有勇氣傾訴,也許…..期待默然回首。

她看著伯爵弧單背影,不期然道: “我同Billy佢散左喇……” :em07:

"我地咁奈冇見,陪我去飲杯野丫~~~~"

待續....
作者: grassman    時間: 2005-2-4 16:31:57

靚仔,咪玩野!待咩續呀!快D講埋落去!

(Sorry 衝動左D!)
作者: Jess and Burns    時間: 2005-2-4 16:38:53

Dick. 雖然幾好笑.

不過你...................要小心今晚有人去你屋企放火. :zdevil:
作者: kyu    時間: 2005-2-4 16:42:31

故地再相逢
回憶浮心中;
夜寒絲絲雨
熱淚心中湧.
作者: grassman    時間: 2005-2-4 16:44:29

請改用A君、B君、同C小姐繼續寫!
作者: grassman    時間: 2005-2-4 17:02:02

故地再相逢
回憶浮心中;
夜寒絲絲雨
熱淚心中湧.

問君身安好,
問妹情癒縫,
百般心中話,
無語望星空。

作者: Sharon Brian    時間: 2005-2-4 17:21:03

你條友好得閑呀? 四點几炸wo?

冇客運你攪ebanking咩?
作者: eric_818    時間: 2005-2-4 19:30:05

dick 兄:

您將個 thread 放係「文娛追踨」
博佢兩個唔睇呀? :em09:
作者: bikbark    時間: 2005-2-4 22:53:37

<德古拉的故事>係黃狄繼前作~"男情唔知甚麼甚麼"(2003年網上第一版)後又一劇力萬鈞,細膩感人之作。男主角德古拉(化名)究竟點樣面對自己o既感情?密切留意下集,下下集或者下多幾集o既發展。(要用蕭亮聲)
作者: Kiliyan    時間: 2005-2-4 23:17:30

好緊張呀! 快d講埋落去啦~ :face13:  :face13:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-5 00:32:33

一山不能藏二虎﹐才子先發制僵屍﹐第一次RC大戰爆發。
睇文豪點樣接招﹖
作者: dracula    時間: 2005-2-5 00:40:46

一字記之曰....我... "頂" ~~
作者: dracula    時間: 2005-2-5 00:51:36

[quote:fef7426764="Jess&Burns"]Dick. 雖然幾好笑.

不過你...................要小心今晚有人去你屋企放火. :zdevil:[/quote]

油站好近...... :zdevil:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-5 01:08:37

cheesecake please :zdevil:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-5 01:44:05

[quote:b6014e7557="dracula"]一字記之曰....我... "頂" ~~[/quote] :em17:  :em17:  :em17:
作者: dick queenie    時間: 2005-2-5 08:58:23

我老公又發作。唉!你地咪同佢顛啦
Q. :sweat:
作者: leemoksau    時間: 2005-2-5 09:00:31

仲以為有o野睇添。
作者: Billy    時間: 2005-2-5 09:53:43

莫愁咩你尋晚咁夜今朝又咁早呀.
有冇訓過呀.
作者: dracula    時間: 2005-2-5 10:16:13

[quote:9611b7e2dc="dick&queenie"]我老公又發作。唉!你地咪同佢顛啦
Q. :sweat:[/quote]

的嫂

...我...都..唔想o架.....

受害者  字
作者: leemoksau    時間: 2005-2-5 12:23:22

[quote:a8e679e47a="Billy"]莫愁咩你尋晚咁夜今朝又咁早呀.
有冇訓過呀.[/quote]
有o架。我剷o左D o野又再訓過。 :!:
作者: dick queenie    時間: 2005-4-9 14:51:39     標題: 德古拉的故事第二集

[quote:4611655dec="dick&queenie"]"我地咁奈冇見,陪我去飲杯野丫~~~~"

待續....[/quote]

第二集

無奈雨愈下愈大,雨聲遮蓋了她的說話,她的聲音隨著雨水沖走,伯爵根本什麼都聽不見,彷彿上天要告訴伯爵...期待已久的重逄又如何,要是有緣沒份的話,不如不見...

她只見伯爵的身影,愈走愈遠...

伯爵漫無目的向前奔,濕透的身軀,停留在大雨中不斷埋怨自己不爭氣!內心是多麼渴望再遇見她,現在她真的出現在自己眼前時,卻又一再錯失機會。一路以來都幻想著她會像自己一樣,形單隻影,心想就等如自己會有機再跟她一起,重回london過著開心快樂的日子,但世事往往事與願違...

作者: leemoksau    時間: 2005-4-11 09:04:35

哈哈 :em17:
呐...伯爵唔关我事呀 q哩个版本同我勒索你果个唔同o架 :
作者: dick queenie    時間: 2005-4-12 00:51:16

[quote:1813c401e4="leemoksau"]哈哈 :em17:
呐...伯爵唔关我事呀 q哩个版本同我勒索你果个唔同o架 :[/quote]

你個係咩版本0即? 講嚟聽吓丫? :

q.
作者: dracula    時間: 2005-4-12 01:23:06

[quote:04db6dda75="dick&queenie"]我老公又發作。唉!你地咪同佢顛啦
Q. :sweat:[/quote]

................. 原來兩公婆都係一樣....癲..... :sweat:
作者: milk    時間: 2005-4-12 01:27:26

[quote:8a8784a684="dracula"][quote:8a8784a684="dick&queenie"]我老公又發作。唉!你地咪同佢顛啦
Q. :sweat:[/quote]................. 原來兩公婆都係一樣....癲..... :sweat:[/quote]難免~傳染性o既病毒 :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-4-12 02:46:37

[quote:6df6ef2d1c="milk"][quote:6df6ef2d1c="dracula"][quote:6df6ef2d1c="dick&queenie"]我老公又發作。唉!你地咪同佢顛啦
Q. :sweat:[/quote]................. 原來兩公婆都係一樣....癲..... :sweat:[/quote]難免~傳染性o既病毒 :[/quote]
會吾會係過濾性病毒先真呀! :
作者: leemoksau    時間: 2005-4-12 09:00:25

[quote:c7c5f921a2="dick&queenie"]你個係咩版本0即? 講嚟聽吓丫? :

q.[/quote]

一日未讲 一日都仲可以勒索伯爵 :zdevil: . 所以...
作者: grassman    時間: 2006-9-20 12:02:48

未解決!未解決!
作者: Robert    時間: 2006-9-20 12:08:09

[quote:48604c16b0="grassman"]未解決!未解決![/quote]
你做咩走o黎呢度講呀?o個邊唔好玩咩?
下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!下集!
作者: grassman    時間: 2006-9-20 12:29:41

望盡天涯路,何處覓知音,知音人不在,苦煞有心人!
作者: dick queenie    時間: 2006-9-20 20:27:15

[quote:cd80711324="grassman"]望盡天涯路,何處覓知音,知音人不在,苦煞有心人![/quote]

多孤單,也習慣隨時隨地......將寂寞承受,淚縱使不停流,不可停留,路始終都要走。 :cry:
作者: grassman    時間: 2006-9-20 21:05:18

[quote:84c087cd3a="dick&queenie"][quote:84c087cd3a="grassman"]望盡天涯路,何處覓知音,知音人不在,苦煞有心人![/quote]

多孤單,也習慣隨時隨地......將寂寞承受,淚縱使不停流,不可停留,路始終都要走。 :cry:[/quote]

再偶見德古拉令我有點錯愕,手在發涼,心一時來不住反應,只聽他嗚~咽~地說話,說畢後他立時轉身走開,眼望著他漸遠的背影,心跳快要停止,嘴巴越是發麻,如何停住他~~

"我地咁奈冇見,陪我去飲杯野丫~~~~"

他的步伐沒停下來,他沒有聽到...?  他聽到但沒有..?

雨傘已抓不著,雨水正狠打著冰寂的心!
作者: dracula    時間: 2006-9-20 21:07:15

作死咩!!!!~~~ :x

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2