藍澄灣業主社群

標題: 請有放狗散步的業主留意...... [打印本頁]

作者: GH    時間: 2005-1-24 16:36:09     標題: 請有放狗散步的業主留意......

本人會每天由level 1 往返1座旁的露天停車場,近來發覺沿途(青鴻路行人路)佈滿狗/小動物的糞便,實在有欠衞生及公德,希望有關人士能多注意衞生,並自行清理竉物遺留在路上的糞便,保持環境的清潔及衞生。多謝大家合作! :em14:  :em14:  :em14:
作者: Hello Kitty    時間: 2005-1-24 16:50:37

近來發覺沿途(青鴻路行人路)佈滿狗/小動物的糞便
:twisted:
:em16:  :em16:  :em16:
保持環境的清潔及衞生。多謝大家合作!   
:em19:
作者: GH    時間: 2005-1-24 17:14:24

有鑑於該路段都几污穢(糞便遺留在地上接近一星期了),本人亦已致電食環署投訴,希望該署能加強清潔。
作者: alankle    時間: 2005-1-24 21:11:05

GH:
很好~~~
大家合作~~~
作者: Pooh Pooh    時間: 2005-1-24 22:42:12

放狗的鄰居不單要有公德心保持環境衞生,仲有當你們帶你們的狗仔外出,請你們最好放入狗袋或用狗帶及口罩,不要對其他鄰居造成不必要的騷擾(我已不只一次給牠們嚇倒 :evil: ),藍澄灣是不可養狗 -  請各位自律。
作者: POON    時間: 2005-1-24 22:56:29

香港咩人都有 !
我只可以講一句要"自律" !  :em03:  :em03:
作者: patty and jimmy    時間: 2005-1-24 23:35:59

我記憶當中 好似只要有兩戶投訴 該狗主就唔可以在rc內養狗狗. 不負責任的狗主是要為他的行為付上責任的.   :em02:
作者: dick queenie    時間: 2005-1-25 01:34:10

我而家又聽倒狗吠聲喇...但又唔知係邊座咩單位傳出...唉 :poor:

q.
作者: dracula    時間: 2005-1-25 01:36:44

[quote:3c1bf49300="dick&queenie"]我而家又聽倒狗吠聲喇...但又唔知係邊座咩單位傳出...唉 :poor:

q.[/quote]

我都聽到..... 來來去去都係o個句...好煩!! wo wo wo wo wo.....
作者: dracula    時間: 2005-1-25 01:39:07

[quote:47e0141996="OON"]香港咩人都有 !
我只可以講一句要"自律" !  :em03:  :em03:[/quote]

香港真係咩人都有....我都化 la.....
作者: GH    時間: 2005-1-25 08:49:57

最令人討厭是那些狗屎長時間留在路上 經歷風乾及人們的踐踏 變成粉狀 大家都了解RC有几大風 每當路經時 除了要小心避地雷外 還恐怕自己會吸入那些隨風飄散的糞便粉末 大家明白環境是几咁惡劣呢! :em10:
作者: alankle    時間: 2005-1-25 12:39:33

[quote:ce099c1cc4="GH"]最令人討厭是那些狗屎長時間留在路上 經歷風乾及人們的踐踏 變成粉狀 大家都了解RC有几大風 每當路經時 除了要小心避地雷外 還恐怕自己會吸入那些隨風飄散的糞便粉末 大家明白環境是几咁惡劣呢! :em10:[/quote]Dear GH:
You have said the things of my heart!!!
But nothing we could do but to face~~~
They never bring paper to wrapthe feaces!!!
作者: grassman    時間: 2005-1-25 14:28:06

"醬爆"都識用紙墊著("功夫"片裡面),唔通D狗主仲騎呢過"醬爆"!
作者: John and Esther    時間: 2005-1-25 15:48:01

[quote:dc7420b168="grassman"]"醬爆"都識用紙墊著("功夫"片裡面),唔通D狗主仲騎呢過"醬爆"![/quote]

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2