藍澄灣業主社群

標題: 商場會開餐室嗎? [打印本頁]

作者: Charlie Brown    時間: 2005-1-17 11:42:11     標題: 商場會開餐室嗎?

除Watsons's及雜誌社外,仲會開甚麼舖呢?

大家收到風嗎 :idea:

餘下既舖位越來越少了,希望最終會有最少一間Restaurant開啦,依家真的很不方便... :|
作者: Hello Kitty    時間: 2005-1-17 11:54:42

好似有茶餐廳or fast food :?:
作者: Charlie Brown    時間: 2005-1-17 11:58:44

[quote:defabe24ba="Hello Kitty"]好似有茶餐廳or fast food :?:[/quote]

真的麼?真是熱切期待啊 :em04:
作者: candidfoto    時間: 2005-1-17 12:45:33

如果日本城頂唔住  佢個space開間茶餐廳就好啦! 第一個反對一定係Rambler Cafe 真唔知間Rambler Cafe有冇生意even with all the "自由人"!
作者: POON    時間: 2005-1-17 12:48:46

聽講話有"大家樂"喎 ! 近出口個間鋪 !
作者: vivian    時間: 2005-1-17 12:51:38

我星期六晚上9:30pm所見
lobby 有很多遊客 RC商場有很多遊客
但酒店Cafe一個客都無!
太貴 !  
$148 + 10% per person
daily meal 唔捨得囉  :em18:
even with 20% discount !!
作者: wychan    時間: 2005-1-17 13:06:03

我估可能會有麥記... 你地有冇發覺管業處經常為麥記做宣傳 例如元旦party及近日在報告版上有麥記廚房參觀等活動... 如果唔係要打好d日後概關係 麥記又點會咁積極呀....

係呢 其實麥記或其他公司在我們屋苑範圍內作宣傳活動有冇收入呢? 下是業委會會議問下先...
作者: hales    時間: 2005-1-17 13:11:56

我覺得都有可能喎~
麥記又係一個唔需要好大好多地方就可以開到業賣野既食店
而且果邊附近好似都無麥記...睇黎都好大機會

不過開乜都好...最緊要係唔好搞到環境衛生差哂就好
作者: POON    時間: 2005-1-17 13:33:38

係啊 ! 最重要真係環境 !
作者: SEVEN    時間: 2005-1-17 15:03:26

[quote:badd8bfae4="OON"]聽講話有"大家樂"喎 ! 近出口個間鋪 ![/quote]

我都有聽過 !
作者: SEVEN    時間: 2005-1-17 15:04:26

[quote:9dc009a768="OON"]

係啊 ! 最重要真係環境 ![/quote]

無錯 !  :em19:
作者: grassman    時間: 2005-1-18 01:21:10

[quote:17ff05c59c="vivian"]我星期六晚上9:30pm所見
lobby 有很多遊客 RC商場有很多遊客
但酒店Cafe一個客都無!
太貴 !  
$148 + 10% per person
daily meal 唔捨得囉  :em18:
even with 20% discount !![/quote]

[自由痕]唔鍾意花錢落住同食,所以Cafe無生意!
再講, $16x per person ,佢真係當自己5星級呀 :em10: !
作者: CHEUNG    時間: 2005-1-18 13:38:46

痴線 ! 要成百幾銀 ! 又晤係交通方便個人喎 !

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2