藍澄灣業主社群

標題: 昨晚朗豪坊一逛.. [打印本頁]

作者: hales    時間: 2005-1-13 14:35:45     標題: 昨晚朗豪坊一逛..

昨晚同bikbark是首次行逛朗豪坊(係就係遲左少少...哈哈)

商舖方面雖然是有一些高檔的品牌商店
不過只係佔好少部份 大多數的店舖都還是洗不掉"旺角Feel..."
其中兩大特式就是...
1. 很多舖頭都有油尖旺小型商場內舖頭的一大特式...香薰味.... :em18:
2. 極多店舖選用同一棧吊燈...完完全全是同一款式...

不過最為值得去既係商場內的食店特別是比較頂層的 環境真的不錯
算係一個幾好既旺角區約同好友們一起飯局小聚既新好地方
不過我唔見到間博拉麵館..

anyway..無疑朗豪坊開業後該地區一帶的"生態環境"實是改變了不少
作者: hales    時間: 2005-1-13 14:44:39

miss左少少...嘿嘿
有冇人有打算去果間酒店擺酒?
聽聞環境非常好 頂層既話一望無際鬧市境
低層既另一個function room就有泳池你俾擺酒
不過聽聞最低消費係18萬 好像大約7000元一席左右
作者: Robert    時間: 2005-1-13 15:26:16     標題: Re: 昨晚朗豪坊一逛..

[quote:24e856a4fa="hales"]昨晚同bikbark是首次行逛朗豪坊(係就係遲左少少...哈哈)[/quote]
唔遲啦,我同R到而家都仲未去過~ :em09:  :em09:

〔搵日去留低o的腳毛先 :em09: 〕
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-13 15:36:42

[quote:2a8a1fb5c8="hales"]miss左少少...嘿嘿
不過聽聞最低消費係18萬 好像大約7000元一席左右[/quote]

係呀! 有個star room架~ 超靚..但無諗過擺酒店太貴! 但睇過人地d相真係好鬼靚~  
作者: stephenyeong    時間: 2005-1-13 16:14:48     標題: Re: 昨晚朗豪坊一逛..

[quote:5acf7fd316="R & M"][quote:5acf7fd316="hales"]昨晚同bikbark是首次行逛朗豪坊(係就係遲左少少...哈哈)[/quote]
唔遲啦,我同R到而家都仲未去過~ :em09:  :em09:

〔搵日去留低o的腳毛先 :em09: 〕[/quote]

我都第一次去是上年十二月.
如果唔係我女友去開間shop個sales去o左朗豪坊 我都唔會入去.
作者: Robert    時間: 2005-1-13 16:27:32     標題: Re: 昨晚朗豪坊一逛..

[quote:f6097b3a5d="stephenyeong"]我都第一次去是上年十二月.
如果唔係我女友去開間shop個sales去o左朗豪坊 我都唔會入去.[/quote]
講真,我覺得朗豪坊冇乜野吸引我去睇!
作者: FireFire    時間: 2005-1-13 16:37:45     標題: Re: 昨晚朗豪坊一逛..

[quote:b83a75c9ab="R & M"][quote:b83a75c9ab="stephenyeong"]我都第一次去是上年十二月.
如果唔係我女友去開間shop個sales去o左朗豪坊 我都唔會入去.[/quote]
講真,我覺得朗豪坊冇乜野吸引我去睇![/quote]
有~~~有條好長o既電梯....   要成分幾鐘..
作者: Robert    時間: 2005-1-13 16:42:19     標題: Re: 昨晚朗豪坊一逛..

[quote:2c20e85edb="Mr. & Mrs. FireFire"]有~~~有條好長o既電梯....   要成分幾鐘..[/quote]知道~
為左條扶手電梯,我一定去o既~ :mrgreen:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-1-13 23:02:06

[quote:81c8af37c6="hales"]miss左少少...嘿嘿
不過聽聞最低消費係18萬 好像大約7000元一席左右[/quote]

12月31號係酒店四樓食左個自助餐,每位都要$175. 三文魚剌身任食,不過最正係佢既蝦"攪" - 茶樓特點咁既味道 。不過其他就普普通通啦! :wink:

頂層就未去過啦! :mrgreen:
作者: MandyG室    時間: 2005-1-14 00:08:43

朗豪坊...其實要買連鎖店的東西 那兒真係連鎖店的集中地..
但如果大家係大特價先買的話 那兒應該係乜都冇..因為人流大多 乜size都冇...

本人最近終於係某一連鎖店的 東涌分店買到一套套裝... 不過係順便去東涌才買的.
作者: Tomato    時間: 2005-1-14 11:51:54

我逛過一次 無野0岩 所以好快走左.......次次都係去個佢隔離個小巴站搭福來村小巴返葵芳...
作者: H and H    時間: 2005-1-14 13:04:24

[quote:7713145c26="Tomato"]我逛過一次 無野0岩 所以好快走左.......[/quote]我都係!
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-1-14 21:46:43

[quote:76922f8dbc="H&H"][quote:76922f8dbc="Tomato"]我逛過一次 無野0岩 所以好快走左.......[/quote]我都係![/quote]

我就有幫襯過.............洗手間。
作者: hales    時間: 2005-1-14 21:49:48

[quote:cfb709e296="Jeffrey & Shirley"][quote:cfb709e296="hales"]miss左少少...嘿嘿

12月31號係酒店四樓食左個自助餐,每位都要$175. 三文魚剌身任食,不過最正係佢既蝦"攪" - 茶樓特點咁既味道 。不過其他就普普通通啦! :wink:

頂層就未去過啦! :mrgreen:[/quote]
no no no no~ :em16:  :em16:  :em16:  :em16:
不是酒店果邊頂層~
而是商場果邊既頂層 :mrgreen:  我只記得有間outback...
有"露天"坐位 有o的餐廳仲係好似"坐窗台"咁..落地玻璃望出去
就係個商場內最"空空洞洞"果一部份了
作者: bikbark    時間: 2005-1-14 22:12:43

[quote:2bb7f7bc8b="hales"]
不是酒店果邊頂層~
而是商場果邊既頂層 :mrgreen:  我只記得有間outback...[/quote]
明顯地係錯o既
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-1-14 22:24:41

[quote:694f5c2b6b="bikbark"][quote:694f5c2b6b="hales"]
不是酒店果邊頂層~
而是商場果邊既頂層 :mrgreen:  我只記得有間outback...[/quote]
明顯地係錯o既[/quote]

你地吾好咁啦!萬事以和為貴!
作者: bikbark    時間: 2005-1-14 22:34:37

[quote:4c5cc72ec4="Jeffrey & Shirley"][quote:4c5cc72ec4="bikbark"][quote:4c5cc72ec4="hales"]
不是酒店果邊頂層~
明顯地係錯o既[/quote]

你地吾好咁啦!萬事以和為貴![/quote]
朗豪坊o個d餐廳睇落有部份都幾好,不過想坐"露天位"(望商場中空部份)又唔想好貴o既話,我諗要試o下o個間"宿宿奇"("s"字頭,食fusion日本o野)

另,我o地好好呀!
作者: Tomato    時間: 2005-1-15 14:46:09

唔知點解 講起朗豪坊 就會諗起亮晶晶....跟住諗起不務正業ge霍家大少 想嘔 :em15:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2