藍澄灣業主社群

標題: 請問有無街坊知道維修煮食爐個hotline呀! [打印本頁]

作者: chee    時間: 2005-1-5 11:17:43     標題: 請問有無街坊知道維修煮食爐個hotline呀!

我屋企個好難tat火!!!
作者: POON    時間: 2005-1-5 11:22:46

公用電話 :
http://www.rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2527&highlight=%A6%B3%A5%CE%B9q%B8%DC
作者: rstfung    時間: 2005-1-5 11:23:28

間公司叫長富 服務十分差  :em13: :em13: :em13: 我個爐壞差不多2個星期都未整 佢D師傅只可以約9am - 6pm 原本我有佢電話但放屋企 你可以找管理處 佢有長富電話 我個電話是從那裡得來的!
作者: chee    時間: 2005-1-5 11:42:09

間公司叫長富 服務十分差    我個爐壞差不多2個星期都未整 佢D師傅只可以約9am - 6pm 原本我有佢電話但放屋企 你可以找管理處 佢有長富電話 我個電話是從那裡得來的!

壞什麼???
作者: rstfung    時間: 2005-1-5 12:59:29

[quote:e0f2777dde="chee"]
間公司叫長富 服務十分差    我個爐壞差不多2個星期都未整 佢D師傅只可以約9am - 6pm 原本我有佢電話但放屋企 你可以找管理處 佢有長富電話 我個電話是從那裡得來的!

壞什麼???[/quote]

個爐換電都無火花 Tat 唔著!
作者: eric_818    時間: 2005-1-5 13:32:47

用鹼性電會好好多.
作者: POON    時間: 2005-1-5 14:15:05

個爐晤係好大火 我Tat 好多次佢先著 ! 搵人上黎睇過又話無事喎 !  :!:
作者: fishandling    時間: 2005-1-5 21:22:34

i know the trick. you have to press hard when you hold for the first few second. i mean all the way down. it is the towngas guy told me.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2