藍澄灣業主社群

標題: 垃圾袋 [打印本頁]

作者: 青衣居民    時間: 2005-1-4 23:04:22     標題: 垃圾袋

因乜原因無垃圾袋供應?? :roll:  :roll:
作者: Pauline    時間: 2005-1-4 23:15:32

連公屋居民的住戶告居屋住戶 房委會每月都有垃圾袋派 但我們私人屋苑比甘多管理費都沒有得派
作者: Billy    時間: 2005-1-4 23:20:57

期實唔比好過.
d錢都係自己比.
用唔晒唔(羅)又唔抵.
個個月(羅)又用唔晒.
依家用百佳袋都幾好呀.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-4 23:21:34

每層都有一個垃圾袋架.  :

b
作者: diedsee    時間: 2005-1-4 23:30:39

百佳袋好易爛
作者: panda    時間: 2005-1-4 23:38:54

幾個月之前(9/04?)問過管理員佢間d住客味入哂伙仲味有得派.個陣時話會入落信箱比我地.
當然打開信箱內裡不只迷茫還有管理費單...就係冇垃圾袋.
人地公屋遲左拿都有得補發我就唔駛啦如果管理公司將拖欠我們的東西捐給南亞災民就算.
作者: BLUE    時間: 2005-1-5 09:12:41

我係用媽咪比垃圾袋 ? <公屋派的> 佢又用晤晒 所以比左好多我 !
作者: dracula    時間: 2005-1-5 09:22:53

[quote:6de9a586c4="Billy"]期實唔比好過.
d錢都係自己比.
用唔晒唔(羅)又唔抵.
個個月(羅)又用唔晒.
依家用百佳袋都幾好呀.[/quote]

係啦~ 自己有需要先買好過~ 冇咁浪費~
作者: SEVEN    時間: 2005-1-5 09:36:41

我都係用百佳袋 ! 環保d !
作者: Hello Kitty    時間: 2005-1-5 09:39:38

[quote:52e65f206d="SEVEN"]我都係用百佳袋 ! 環保d ![/quote]Me too.
作者: H and H    時間: 2005-1-5 12:24:30

[quote:bf181e9a22="Hello Kitty"][quote:bf181e9a22="SEVEN"]我都係用百佳袋 ! 環保d ![/quote]Me too.[/quote]我都係其實日日都清垃圾都唔係好多用百佳袋都夠如果唔係D百佳袋都唔知點處理~
作者: POON    時間: 2005-1-5 14:00:44

我好少垃圾 所以用百佳袋....屋企仲有好多 !
作者: P女    時間: 2005-1-6 09:22:42

我都係用平時買野0個d膠袋
我屋企雖然有三個垃圾桐 但d膠袋都用唔完...... :mrgreen:
作者: 大茶飯    時間: 2005-1-26 01:57:35

支持環保  吾駛又比多幾早.....百佳袋萬歲 !!
作者: 公公婆婆    時間: 2005-1-26 18:29:15

:nowords: 係啦,大家應環保D,用百佳袋或平時買野淨落的袋啦!當然平時都係少拿膠袋為妙!
作者: 大眼仔_米餃    時間: 2005-1-27 00:07:26

[quote:266eef350c="大茶飯"]支持環保  吾駛又比多幾早.....百佳袋萬歲 !![/quote]

我去百佳多數都係自備環保袋的.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2