藍澄灣業主社群

標題: 有無心水地方擺酒? [打印本頁]

作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 14:04:20     標題: 有無心水地方擺酒?

如題
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 14:08:26

無~~~ 我都想人地比下意見... 好似個個都話北京道一號好喎... 但好full. 我這個大鄉里 都未知北京道一號响邊?!
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 14:12:16

唉~ 我淨係想搵間可以簽咭架咋....北京道1號好難BOOK...同埋睇下要擺幾多圍啦....你諗住擺幾多呀? 我地本來諗住唔擺酒架...但係都要同屋企人食飯 又要同D朋友食飯 仲有同事...ETC...咁不如擺酒...
作者: P女    時間: 2005-1-3 14:15:21

大部份酒店都可以簽卡架
作者: eric_818    時間: 2005-1-3 14:16:18

[quote:774bc9c86d="Jess&Burns"]無~~~ 我都想人地比下意見... 好似個個都話北京道一號好喎... 但好full. 我這個大鄉里 都未知北京道一號响邊?![/quote]

我「岩岩」去過同「北京道一號」同 Group o既 酒樓飲(銅鑼灣皇室堡果間)
D 食品 o既 質素好一般.

值唔值得為個 View 而等咁耐真係見仁見智喇.  8)
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 14:25:10

[quote:1ce4691750="eric_818"][quote:1ce4691750="Jess&Burns"]無~~~ 我都想人地比下意見... 好似個個都話北京道一號好喎... 但好full. 我這個大鄉里 都未知北京道一號响邊?![/quote]

我「岩岩」去過同「北京道一號」同 Group o既 酒樓飲(銅鑼灣皇室堡果間)

值唔值得為個 View 而等咁耐真係見仁見智喇.  8)[/quote]

係呀! 我上次都去過北京道1號飲 D野食一般(咸左D) 同埋SERVICE唔係好得囉~ 可能係中資集團掛~ 同埋北京道1號係企硬唔會有減價同埋優惠...
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 14:26:17

[quote:a951703429="女"]大部份酒店都可以簽卡架[/quote]

係呀~ 不過我地擺唔起酒店播~~ 好貴!!!!!!! 係喎! 妳係邊樹擺呀?
作者: Billy    時間: 2005-1-3 14:29:10

我都頭痛緊呢個問題.
酒店太貴喇.
酒樓咁多又唔知邊間好.
有冇人希idea呀.
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 14:32:31

[quote:af9224b3c9="Billy"]我都頭痛緊呢個問題.
酒店太貴喇.
酒樓咁多又唔知邊間好.
有冇人希idea呀.[/quote]

你諗住大概擺幾多圍先?每圍BUDGET幾多?同埋有無心水地點?咁先可以縮窄範圍...我都覺得酒店太貴喇~ 寧願酒樓算吧喇~ 哈哈...
作者: Billy    時間: 2005-1-3 14:35:42

就咁數過就十六七圍.(男女家加晒)
期他冇idea.
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 14:59:31

[quote:a9b2b62fa9="Billy"]就咁數過就十六七圍.(男女家加晒)
期他冇idea.[/quote]

我地都係諗住AROUND十幾圍咋~ 淨係睇過鴻星咋...聘珍樓都好似幾好...
作者: rstfung    時間: 2005-1-3 15:17:16

[quote:2a09ea4777="eric_818"][quote:2a09ea4777="Jess&Burns"]無~~~ 我都想人地比下意見... 好似個個都話北京道一號好喎... 但好full. 我這個大鄉里 都未知北京道一號响邊?![/quote]

值唔值得為個 View 而等咁耐真係見仁見智喇.  8)[/quote]

Agree!!!
作者: POON    時間: 2005-1-3 15:26:27

我表妹係"併珍樓"到擺酒 ! 佢話之前朋友係個度擺過幾好 價錢又晤貴 !
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 15:28:24

我都有知道有間海景酒樓. 而且唔full  既.

地點: 桶骨棧 九龍紅磡海逸道8號漁人碼頭101C號

酒樓唔係好大 所以估計唔使好多圍已可以包場.
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 15:33:20

[quote:1f9ad7015a="Jess&Burns"]我都有知道有間海景酒樓. 而且唔full  既.

地點: 桶骨棧 九龍紅磡海逸道8號漁人碼頭101C號

酒樓唔係好大 所以估計唔使好多圍已可以包場.[/quote]

但係地點會唔會唔方便?
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 15:34:30

[quote:d7cd399c3c="OON"]我表妹係"併珍樓"到擺酒 ! 佢話之前朋友係個度擺過幾好 價錢又晤貴 ![/quote]

係? 0係邊間聘珍樓呀?
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 15:34:41

都OK. 好多車出TST.
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 15:50:09

[quote:45603217fc="Jess&Burns"]都OK. 好多車出TST.[/quote]

咁都OK 最梗要可以包場~ ^.^ 所以我都唔可以搵D咁大間既酒樓 因為我想包場~ 同埋睇下每圍幾多錢啦~
作者: Billy    時間: 2005-1-3 15:52:55

紅磡對我黎講勁唔方便.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 16:19:17

我就係隔離返工... 所以中午有時會過去飲茶. 我都有想過係果度擺... 個海景都好正架.
作者: Billy    時間: 2005-1-3 16:29:46

[quote:874b3afca8="Jess&Burns"]我就係隔離返工... 所以中午有時會過去飲茶. 我都有想過係果度擺... 個海景都好正架.[/quote]

地鐡唔到好唔方便.
紅磡就不如青衣城好過啦.
一樣有海境.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 16:32:34

[quote:5315997e08="Billy"][quote:5315997e08="Jess&Burns"]我就係隔離返工... 所以中午有時會過去飲茶. 我都有想過係果度擺... 個海景都好正架.[/quote]

地鐡唔到好唔方便.
紅磡就不如青衣城好過啦.
一樣有海境.[/quote]

對住"粉腸" 架喎.  :em07:
作者: Billy    時間: 2005-1-3 16:38:23

係播醒唔起添.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 16:40:48

又要正 又要靚 又要方便 又要平 又要d 野好食 重要景靚.................
好難既~~ 總係要有d 取捨架啦~
作者: Billy    時間: 2005-1-3 16:49:11

期實方唔方便好重要.
食完都十一點幾個個都希望快d返屋企.
價錢就.......唔一定要最平...唔貴就ok喇.
至於景冇海境唔重要內部裝修ok就得.
野食又唔使話要好好食.
返而我覺得service重要d.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 16:58:07

睇下d 人諗咩先 ...

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?p=72143#72143
作者: Billy    時間: 2005-1-3 17:00:42

睇左不過好似好難選喎.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-3 17:01:35

最重要丫ma.
作者: eric_818    時間: 2005-1-3 17:04:00

銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.
作者: Billy    時間: 2005-1-3 17:06:33

[quote:82c6c81a66="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]

咁九龍區有冇好介紹呀.
作者: eric_818    時間: 2005-1-3 17:17:43

[quote:802bb086f8="Billy"][quote:802bb086f8="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]

咁九龍區有冇好介紹呀.[/quote]

九龍區?  :roll:

我都唔係好知.
我淨係睇過呢 3 間:

金鐘力寶軒
銅鑼灣聘珍樓
銅鑼灣麒麟閣

當中力寶軒太貴

麒麟閣最平
食品亦 OK
但我去食飯試菜果晚只有兩枱客(total 4 位)
有 D 驚俾左錢冇酒擺... ...  :!:

所以 take 左聘珍樓.
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-3 17:50:51

[quote:50af601f85="eric_818"][quote:50af601f85="Billy"][quote:50af601f85="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]

九龍區?  :roll:

我都唔係好知.
我淨係睇過呢 3 間:

金鐘力寶軒
銅鑼灣聘珍樓
銅鑼灣麒麟閣

當中力寶軒太貴

麒麟閣最平
食品亦 OK
但我去食飯試菜果晚只有兩枱客(total 4 位)
有 D 驚俾左錢冇酒擺... ...  :!:

所以 take 左聘珍樓.[/quote]

我都有諗過聘珍樓呀~ 不過我地睇鑽石山果間~ 九龍區~ 同埋睇過將軍澳鴻星 裝修好新~ 但未聽過人去鴻星飲既feedback...
作者: P女    時間: 2005-1-3 18:26:28

[quote:97555d0067="Kiliyan"][quote:97555d0067="女"]大部份酒店都可以簽卡架[/quote]

係呀~ 不過我地擺唔起酒店播~~ 好貴!!!!!!! 係喎! 妳係邊樹擺呀? [/quote]

我地係富豪香港酒店擺\r
都要七千幾一圍
作者: P女    時間: 2005-1-3 18:30:47

[quote:085cef6706="Billy"][quote:085cef6706="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]

尖沙咀影月樓都幾好
好近註冊處 又有海景
唔錯架
作者: FireFire    時間: 2005-1-3 19:40:45

我搵左北京道一號..(都係貪佢個view價錢又ok )另外佢地今年年中又會再裝修
但就真係好full上3個月已經book到06年2月 :em03: 原先我都諗住book05年但冇辦法… :| (好似下年係好年)…..
作者: H and H    時間: 2005-1-3 21:05:44

[quote:65cedfb398="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]咁知唔知around幾錢一圍呀???
作者: Tomato    時間: 2005-1-3 21:50:36

[quote:2d674b184f="女"][quote:2d674b184f="Billy"][quote:2d674b184f="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]

尖沙咀影月樓都幾好
好近註冊處 又有海景
唔錯架[/quote]

我都覺得映月樓唔錯.... :mrgreen:
你地係咪唔會諗旺角0架??旺角迎囍大酒樓比較新 上年去睇4xxx最貴menu有大龍蝦食....稻香集團ge...不過旺角泊車比較煩 我成日見到d新娘set晒頭咁0向條街行....
作者: Jojo    時間: 2005-1-3 22:58:37

My cousin's just held her wedding party in Peking Rd No.1 "Wong Ting" Restaurant food is poor  (most of the food were warm espeically the deep fired chicken - still with blood how terrible)  service is poor and no space between two tables. The seaview is not good because the window is small window design not attractive.
作者: Robert    時間: 2005-1-4 00:38:45

[quote:75d5419c77="eric_818"]所以 take 左聘珍樓.[/quote]
艾力兄~恭喜晒呀o下~ :em12:
作者: Robert    時間: 2005-1-4 01:17:34

[quote:929e288844="Mr. & Mrs. FireFire"]但就真係好full上3個月已經book到06年2月 :em03: 原先我都諗住book05年但冇辦法… :| (好似下年係好年)…..[/quote]
上次向婚沙展同你倆分手之後,我倆都走左去[皇廷]八o下個期,
個職員話已經排到去06年4月尾喇 :em05: 呢間酒樓真係唔憂做 8)
作者: POON    時間: 2005-1-4 09:19:13

[quote:0126e635d5="Kiliyan"][quote:0126e635d5="OON"]我表妹係"併珍樓"到擺酒 ! 佢話之前朋友係個度擺過幾好 價錢又晤貴 ![/quote]

係? 0係邊間聘珍樓呀? [/quote]

TST 聘珍樓
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 14:09:30

[quote:fdf2aa815e="H&H"][quote:fdf2aa815e="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]咁知唔知around幾錢一圍呀???[/quote]

$4500 左右
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 14:10:13

[quote:564692f5fc="R & M"][quote:564692f5fc="eric_818"]所以 take 左聘珍樓.[/quote]
艾力兄~恭喜晒呀o下~ :em12:[/quote]

多謝.  
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-4 17:01:13

[quote:5730f6986a="R & M"][quote:5730f6986a="eric_818"]所以 take 左聘珍樓.[/quote]
艾力兄~恭喜晒呀o下~ :em12:[/quote]

恭喜~恭喜~
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-4 17:01:45

[quote:42fbc680d6="eric_818"][quote:42fbc680d6="H&H"][quote:42fbc680d6="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]咁知唔知around幾錢一圍呀???[/quote]

$4500 左右[/quote]

請問包唔包加一?
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 17:18:36

[quote:00e9bef907="Kiliyan"][quote:00e9bef907="eric_818"][quote:00e9bef907="H&H"][quote:00e9bef907="eric_818"]銅鑼灣間聘珍樓 20 圍就可以包場喇.[/quote]咁知唔知around幾錢一圍呀???[/quote]

$4500 左右[/quote]

請問包唔包加一?[/quote]

全包價.

我傾到可以碌一半卡.  8)
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-4 17:21:19

全包價.

我傾到可以碌一半卡.

嘩!!!!咁正!?!?!?! 我就係要搵D可以簽咭咋~ 咁都可以去睇下喎~ 我淨係問過鴻星可以全數碌咭咋....
作者: Billy    時間: 2005-1-4 17:22:42

包唔包酒水呀.
包埋就好抵喇.
唔包都ok喎.
呢排好忙呀見你少左上黎打功夫.
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 17:24:20

[quote:496817004a="Kiliyan"]全包價.

我傾到可以碌一半卡.

嘩!!!!咁正!?!?!?! 我就係要搵D可以簽咭咋~ 咁都可以去睇下喎~ 我淨係問過鴻星可以全數碌咭咋....[/quote]

但係我覺得鴻星好一般
(包括食物同服務 純個人觀感)
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-4 17:31:28

[quote:ec93c2b535="eric_818"][quote:ec93c2b535="Kiliyan"]全包價.

我傾到可以碌一半卡.

嘩!!!!咁正!?!?!?! 我就係要搵D可以簽咭咋~ 咁都可以去睇下喎~ 我淨係問過鴻星可以全數碌咭咋....[/quote]

但係我覺得鴻星好一般
(包括食物同服務 純個人觀感)[/quote]

我未去過鴻星飲呀 只係去過飲茶 覺得OK~..不過我都鍾意聘珍樓 真係要重新考慮... :!:
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 18:45:08

[quote:eaf1faf44b="Billy"]包唔包酒水呀.
包埋就好抵喇.
唔包都ok喎.
呢排好忙呀見你少左上黎打功夫.[/quote]

包酒水.

近排睇完星爺 o既 「功夫」
發現一山還有一山高... ...
獻醜不如藏拙囉... ...  :em09:
作者: Billy    時間: 2005-1-4 18:56:21

好抵喎.
最衰地點唔就我.
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 23:01:35

[quote:4d0321cd0f="Billy"]好抵喎.
最衰地點唔就我.[/quote]

查實您心水地點係邊到呢? :roll:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-4 23:03:33

[quote:6a7f2c51e0="eric_818"][quote:6a7f2c51e0="Billy"]好抵喎.

查實您心水地點係邊到呢? :roll:[/quote]

佢度度都未o岩住. 因為都未準備好...
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 23:10:32

[quote:474d4aac97="Jess&Burns"][quote:474d4aac97="eric_818"][quote:474d4aac97="Billy"]好抵喎.

佢度度都未o岩住. 因為都未準備好...[/quote]

... ... :!:
作者: Billy    時間: 2005-1-4 23:12:03

[quote:943c68b90a="eric_818"][quote:943c68b90a="Billy"]好抵喎.

我女友住青衣父母住tuen mun.
心水係旺角至尖沙嘴一帶.
青衣都冇問題.
方便佢地番屋企.
重有我冇咩朋友係港島住.
作者: eric_818    時間: 2005-1-4 23:16:52

[quote:2f5f477194="Billy"][quote:2f5f477194="eric_818"][quote:2f5f477194="Billy"]好抵喎.

我女友住青衣父母住tuen mun.
心水係旺角至尖沙嘴一帶.
青衣都冇問題.
方便佢地番屋企.
重有我冇咩朋友係港島住.[/quote]

尖沙咀有聘珍樓.
o係 力寶太陽廣場.
作者: Billy    時間: 2005-1-4 23:17:06

[quote:838f3bebba="Jess&Burns"][quote:838f3bebba="eric_818"][quote:838f3bebba="Billy"]好抵喎.

哈唔使試我喇.
你有機會見到我女友可以問佢多d.
(不過唔知點解你未見過佢好多人都見過)
不過我真係搵緊地方擺酒.
既然咁多人話值得.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-4 23:18:40

[quote:6699eb4e6b="Billy"][quote:6699eb4e6b="Jess&Burns"][quote:6699eb4e6b="eric_818"][quote:6699eb4e6b="Billy"]好抵喎.

哈唔使試我喇.
你有機會見到我女友可以問佢多d.
(不過唔知點解你未見過佢好多人都見過)
不過我真係搵緊地方擺酒.
既然咁多人話值得.[/quote]

咁你係咪求左婚啦~
作者: Billy    時間: 2005-1-4 23:22:49

[quote:72a8fc9148="Jess&Burns"]
咁你係咪求左婚啦~[/quote]

你話呢自己估o下啦.... :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2005-1-4 23:24:14

[quote:ebe7d5dd05="eric_818"]
尖沙咀有聘珍樓.
o係 力寶太陽廣場.[/quote]

唔該晒.
有時間去睇睇先.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-1-4 23:34:58

[quote:e5e1139ebe="Billy"][quote:e5e1139ebe="Jess&Burns"]
咁你係咪求左婚啦~[/quote]

你話呢自己估o下啦.... :mrgreen:[/quote]

咁呀公喜晒喎.  

今日去漁人碼頭飲茶 問下擺酒幾多錢啦~ 原來15 圍已經可以包晒個海景位.
而每圍係$3688. 重有旅遊大巴壹部喎.... ( 不過未問詳情 )
作者: Billy    時間: 2005-1-5 02:13:54

[quote:e56e8a4c56="Jess&Burns"]咁呀公喜晒喎.  
[/quote]

多謝多謝.
你都一樣姐... :em12:
作者: POON    時間: 2005-1-5 10:18:52

尖沙咀有聘珍樓.
o係 力寶太陽廣場.
每圍好似3800.00..
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-5 10:31:39

[quote:a8528ecaf3="OON"]尖沙咀有聘珍樓.
o係 力寶太陽廣場.
每圍好似3800.00..[/quote]

咁平??? :em03: 資料是否來自你表妹? 佢係咪擺得多 所以咁平?? :shock:
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-5 10:33:45

[quote:948fe7802c="Billy"][quote:948fe7802c="Jess&Burns"]咁呀公喜晒喎.  
[/quote]

多謝多謝.
你都一樣姐... :em12:[/quote]

嘩!!!恭喜晒呀~~~~YEAH!!!!! 好多喜事呀~~~ 呵呵~~~
BILLY 青衣城 "粵翠軒 " 你都可以諗下喎~

作者: grassman    時間: 2005-1-5 10:51:28

[quote:337eed9bef="Kiliyan"]嘩!!!恭喜晒呀~~~~YEAH!!!!! 好多喜事呀~~~ 呵呵~~~
BILLY 青衣城 "粵翠軒 " 你都可以諗下喎~
[/quote]

近近地咪幾好!
作者: POON    時間: 2005-1-5 11:05:20

[quote:a581832c3c="Kiliyan"][quote:a581832c3c="OON"]尖沙咀有聘珍樓.
o係 力寶太陽廣場.
每圍好似3800.00..[/quote]

咁平??? :em03: 資料是否來自你表妹? 佢係咪擺得多 所以咁平?? :shock: [/quote]

聽錯 ! 應該4980先啱 !
作者: Billy    時間: 2005-1-5 18:43:22

[quote:957a8135e3="OON"]
聽錯 ! 應該4980先啱 ![/quote]

ERIC_818 話$4500包晒喎.
差咁遠???
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-5 22:47:40

[quote:e02f51ddd0="Billy"][quote:e02f51ddd0="OON"]
聽錯 ! 應該4980先啱 ![/quote]

ERIC_818 話$4500包晒喎.
差咁遠???[/quote]

菜單唔同 地點唔同 你可比個budget佢 佢就會寫個全包宴比你~  
作者: eric_818    時間: 2005-1-6 09:04:59

係呀.

Pooh 表妹個菜單應該係最貴果款.
(有錢... ... :!: )
作者: POON    時間: 2005-1-6 09:12:32

我又晤係好知道是最貴喎 !  :em03:
作者: P女    時間: 2005-1-6 09:29:29

其實美心d酒樓唔錯 大家可到下面睇下

http://www.maxims.com.hk/html/banquet.htm
作者: POON    時間: 2005-1-6 13:45:23

荃灣"潮江春"都晤錯 我朋友係個度擺酒 !
作者: SEVEN    時間: 2005-1-6 13:48:48

樓頂仲好高添 !  :em11:
作者: Tomato    時間: 2005-1-6 14:54:35

[quote:eb294dbfbe="OON"]荃灣"潮江春"都晤錯 我朋友係個度擺酒 ![/quote]

我堂哥0向0個度擺 得呀 :em11:
作者: Kiliyan    時間: 2005-1-6 15:02:30

[quote:7ae04d62ea="OON"]荃灣"潮江春"都晤錯 我朋友係個度擺酒 ![/quote]

係咪要擺好多圍先有大廳架?
作者: grassman    時間: 2005-1-6 15:49:10

[quote:6041eed684="Tomato"][quote:6041eed684="OON"]荃灣"潮江春"都晤錯 我朋友係個度擺酒 ![/quote]

我堂哥0向0個度擺 得呀 :em11:[/quote]

潮江春係潮洲菜!
作者: POON    時間: 2005-1-6 16:03:07

[quote:d9bd25dbba="Kiliyan"][quote:d9bd25dbba="OON"]荃灣"潮江春"都晤錯 我朋友係個度擺酒 ![/quote]

係咪要擺好多圍先有大廳架?[/quote]

咁我又晤知道 不過個日好似又得佢擺 !
作者: Hello Kitty    時間: 2005-1-6 16:28:02

[quote:c0270541bb="OON"][quote:c0270541bb="Kiliyan"][quote:c0270541bb="OON"]荃灣"潮江春"都晤錯 我朋友係個度擺酒 ![/quote]

係咪要擺好多圍先有大廳架?[/quote]

咁我又晤知道 不過個日好似又得佢擺 ![/quote]No comment on the food. But the hall is quite OK because in the past it is a threatre.
作者: chloe    時間: 2005-1-7 16:33:12

My banquet was holding at Sheraton Hotel. Compare with other hotels it's not very expensive. Servise very good. I held the ball room very grand gar.
作者: Charlie Brown    時間: 2005-1-7 19:53:53     標題: Re: 有無心水地方擺酒?

[quote:5f70da705f="Kiliyan"]如題[/quote]

試下會展Function Room呀 (不是紫薇廳),早2個月係新翼301室擺左接近30圍,個個都讚好,特別是服務,簡直一流!食物夠熱,部分菜式特別,如葡式焗嚮縲 :em04:

做過幾對朋友既兄弟,平心而論,整體質素比好多5星酒店好好多(邊間就唔提啦,但每圍埋單要接近HK$10000,但評價實非常一般 :roll:

會展價錢okay啦,每圍全包約HK$7000 [加一、啤酒汽水水任飲、全場佈置、12磅蛋糕、巨大新娘房、萬麗海景酒店海景套房1晚、結婚周年HK$1000餐券...等)。

Extra預既$僅為紅酒、烈酒及生果罷了,有限$呢 :mrgreen:

作者: raymond Angel    時間: 2005-1-21 01:00:28

如果有人擺酒個陣需要做 decoration 或者 燈光音響..我有d資料呀..有需要pm我呀! :em21:
作者: POON    時間: 2005-1-21 11:44:22

是否免費提供 ?
我問下表妹使晤使 !
作者: Kiliyan    時間: 2005-2-17 13:36:45

請問大家最近有無搵到心水地方呀? Update 下丫~
:yeah:
作者: Robert    時間: 2005-2-18 02:46:13

旺角彌敦道始創中心6樓 "龍騰閣海鮮酒家",呢間係 "聯邦酒樓集團" 成員,
大廳冇柱位 (十五圍應該攞到大廳),包中西式佈置,不過新娘房冇獨立洗手間 ops: ;
而佢地o係今次婚紗展會做十席送一席,呢樣係比較吸引o既地方 :em11:
作者: Tomato    時間: 2005-2-18 11:02:11

[quote:63eecd0c7d="R & M"]不過新娘房冇獨立洗手間 ops: [/quote]
唔駛怕.....新娘多數忙到唔記得去廁所 :
作者: FireFire    時間: 2005-2-18 11:14:16

[quote:a674a05416="Kiliyan"]請問大家最近有無搵到心水地方呀? Update 下丫~
:yeah:[/quote]

如有時間 由今日-星期日婚紗exhibition去睇睇...... :wink:
作者: Billy    時間: 2005-2-18 12:16:58

[quote:9bbbef0124="R & M"]旺角彌敦道始創中心6樓 "龍騰閣海鮮酒家",呢間係 "聯邦酒樓集團" 成員,
大廳冇柱位 (十五圍應該攞到大廳),包中西式佈置,不過新娘房冇獨立洗手間 ops: ;
而佢地o係今次婚紗展會做十席送一席,呢樣係比較吸引o既地方 :em11:[/quote]

我都上過去睇同問過.
三間(連續三層)好似呢間最好.
作者: Kiliyan    時間: 2005-2-19 00:49:44

[quote:18cd86e643="R & M"]旺角彌敦道始創中心6樓 "龍騰閣海鮮酒家",呢間係 "聯邦酒樓集團" 成員,
而佢地o係今次婚紗展會做十席送一席,呢樣係比較吸引o既地方 :em11:[/quote]

你choose定喇? 我去過呢間飲喇! 係兩次添呀! 嘻嘻~
我今日都有去expo呀..睇中左麒麟閣...但係未食過...唔知得唔得呢...但係d佈置就好得...嘻嘻~ :

作者: turbowing    時間: 2005-2-21 12:45:42

剛完成婚禮!!好眼訓.....  :em18:

選擇了雅蘭迎(喜喜)
都ok!!

不過都幾貴~5000左右先全包.
作者: bikbark    時間: 2005-2-21 12:57:47

[quote:4c3f8122cb="turbowing"]剛完成婚禮!!好眼訓.....  :em18:

選擇了雅蘭迎(喜喜)
都ok!!

不過都幾貴~5000左右先全包.[/quote]
迎(喜喜) belongs to Tao Heung Group price may be a bit higher

btw congratulations!
作者: Kiliyan    時間: 2005-2-22 23:41:08

[quote:e2e5149045="turbowing"]剛完成婚禮!!好眼訓.....  :em18:

選擇了雅蘭迎(喜喜)
都ok!!

原來你0係迎喜擺酒!!!! 我地之前差d落訂架喇已經同埋媽咪去睇場添 不過因為佢0係旺角 隔離有得打邊爐覺得嘈 所以要再考慮! 佢吸引我係因為佢係稻香集團野食有保證嘛! 不過5000全包都有d貴因為有好多野佢都唔包..

Anyway 祝新婚愉快!!! :yeah:

作者: turbowing    時間: 2005-2-23 12:04:01

[quote:dc3a547707="Kiliyan"][quote:dc3a547707="turbowing"]剛完成婚禮!!好眼訓.....  :em18:

選擇了雅蘭迎(喜喜)
都ok!!

原來你0係迎喜擺酒!!!! 我地之前差d落訂架喇已經同埋媽咪去睇場添 不過因為佢0係旺角 隔離有得打邊爐覺得嘈 所以要再考慮! 佢吸引我係因為佢係稻香集團野食有保證嘛! 不過5000全包都有d貴因為有好多野佢都唔包..

Anyway 祝新婚愉快!!! :yeah:
[/quote]

Thanks!!

不過真係幾好味!!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2