藍澄灣業主社群

標題: 我收到rc的最新宣傳單張.... [打印本頁]

作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-24 20:08:46     標題: 我收到rc的最新宣傳單張....

其中一點:

發展商安排一條來往藍澄灣與青衣的住戶小巴 只需2分鐘車程便可到達. 除了乘地鐵藍澄灣住客也可到區內最大的商場青衣城購物.發展商正向運輸處申請數條綠色專線小巴分別前往尖沙咀葵芳和中環.

即係guarantee有shuttle 出青衣城... 其它就應該唔係shuttle 係公共小巴....

仲有:
683呎c座
逾210平方呎的特大客飯廳....
特大房間 長約14呎闊逾7呎半總面積約100平方呎令睡房靈活多變...

957呎d座
客飯廳面積約240呎....
主人套房連浴室總面積約170平方呎 長約21呎闊約8呎....

哈哈...好似講到勁大....      
作者: FireFire    時間: 2003-8-24 20:14:15     標題: Re: 我收到rc的最新宣傳單張....

[quote:c8296a5407="Agnes&Henry"]其中一點:

發展商安排一條來往藍澄灣與青衣的住戶小巴 只需2分鐘車程便可到達. 除了乘地鐵藍澄灣住客也可到區內最大的商場青衣城購物.發展商正向運輸處申請數條綠色專線小巴分別前往尖沙咀葵芳和中環.

即係guarantee有shuttle 出青衣城... 其它就應該唔係shuttle 係公共小巴....

仲有:
683呎c座
特大房間 長約14呎闊逾7呎半總面積約100平方呎令睡房靈活多變...

957呎d座
主人套房連浴室總面積約170平方呎 長約21呎闊約8呎....

哈哈...好似講到勁大....      [/quote]

could   you post it here please?
作者: FanStar    時間: 2003-8-24 21:06:41

仲有講 :
683呎C座 ......  2 房設計單位,備受年青夫婦歡迎。
957呎D座 ......  3 房設計單位,適合大家庭。
作者: wicyh    時間: 2003-8-24 21:14:26

似乎主力係sell 683 同957呎單位
作者: saga    時間: 2003-8-24 22:32:51

[quote:27eaf9a760="wicyh"]似乎主力係sell 683 同957呎單位[/quote]

但我覺 A H 方向比 683 o個d好
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-24 23:26:21

我冇scanner ar.....>.<
作者: saga    時間: 2003-8-24 23:32:12

[quote:5c9640dc33="Agnes&Henry"]我冇scanner ar.....>.<[/quote]

fax 機呢?
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-24 23:35:16

有呀.. 不過張野唔係A4size...係A4 x 2...咁點?
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-24 23:36:45

你唔好咁殘忍叫我剪開佢呀....>.<
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-24 23:42:21

講多少少啦...
為了討好一眾年輕買家發展商重鎚出擊斥資1億建一長達200米的度假式會所泳池有游泳愛好者笑稱要游畢全程都非常考氣力和毅力 因為該泳池的長度相等於4個國際準泳池 打破全香港私人屋會所泳池的長度記錄.....
:em17:  :em17:  :em17:  :em17:
你地話死未......
作者: dick queenie    時間: 2003-8-24 23:45:56     標題: Re: 我收到rc的最新宣傳單張....

[quote:ea88ce624e="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:ea88ce624e="Agnes&Henry"]其中一點:

仲有:
683呎c座

957呎d座

哈哈...好似講到勁大....      [/quote]

could   you post it here please?[/quote]

咪住,咪住,乜綠色專線小巴可以過海既咩,
我只知綠色小巴,only for 島內而已,嗱~~~個廣告又老點人啦 :twisted:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-24 23:54:37

係咩係咩.... 唔係喎...你唔記得運輸處成日都叫元朗出香港個d小巴轉做綠色小巴咩..(呢..你記唔記得廖秀冬係個班紅巴大佬慢駛抗議無得行幹線個日講嫁..話綠色小巴有秩序d麻....)..不過..anyway...都未firm......
作者: dick queenie    時間: 2003-8-24 23:57:45

但通常是紅van...先過海喎。
我真係未座過綠van過海。

另,agnes...你地要唔要我地上次合照呀.....
係就pm個e-mail 比我啦。.......
作者: saga    時間: 2003-8-25 00:00:20

[quote:83fccd9c86="dick&queenie"]但通常是紅van...先過海喎。

係就pm個e-mail 比我啦。.......[/quote]

我知半夜有綠Van 過海架...
作者: dick queenie    時間: 2003-8-25 00:08:40

[quote:33c55d0c37="saga"][quote:33c55d0c37="dick&queenie"]但通常是紅van...先過海喎。

係就pm個e-mail 比我啦。.......[/quote]

我知半夜有綠Van 過海架...[/quote]

真的嗎,oh...my sega....you so 英 :em14:  :em14:
作者: dick queenie    時間: 2003-8-25 00:12:04

[quote:c1e40d22d0="Agnes&Henry"]我冇scanner ar.....>.<[/quote]
用部數碼相機映左佢咪...
post 到上來......
come on~~~~ :em09:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-25 00:20:13

即係咁.....唔係我籍口多多.... 我張memory stick借左俾我亞哥去旅行..... >.<
你唔見我琴日係冇帶相機影相嫁咩.......??

你地試下去百佳..可能有得羅喎....??

^o^

咁多位...真係對不起...
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-25 00:24:37

另外..唔該晒你d相...不過...henry影到好似漢堡神偷咁.......完全睇唔到上半面部.... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
作者: Sharan    時間: 2003-8-25 07:50:56

[quote:0cf2bb83bc="saga"][quote:0cf2bb83bc="dick&queenie"]但通常是紅van...先過海喎。

我知半夜有綠Van 過海架...[/quote]

平日都一定有綠Van 過海架,未有地鐵之前,我日日都坐過海的 :mrgreen:
作者: saga    時間: 2003-8-25 09:23:57

No need to cut it.
You can fold the paper into A4 size and then fax ...
作者: wychan    時間: 2003-8-25 10:45:26

咁綠van行走 (不是專車) 是好是壞?有冇著數?
作者: Sharan    時間: 2003-8-25 10:53:25

好係方便,唔洗轉噤多車

壞係可能好貴 :em01:
作者: wychan    時間: 2003-8-25 11:01:43

綠van市場導向經營,會平些? 同埋是否唔駛係管理費上比錢維護,可能長遠計有利。但是可能人流覆雜了。大家點睇?
作者: FireFire    時間: 2003-8-25 11:04:02

我諗RC入伙後可能有4-5千住客...而因位置關係...接駁車對我地黎講係好重要.
咁唔知d Van密唔密....重有d Van唔知座得幾多人..?如果真係...綠Van咪座得好小人  :em05:
作者: dick queenie    時間: 2003-8-25 12:06:30

講開又講,上次andy車我地落地盤,
我照到個地方,有些少似...巴士總站個feel....
等我今晚回家post 上來比大家...研究....
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-8-25 12:18:31

[quote:1fba0cb75b="dick&queenie"]講開又講,上次andy車我地落地盤,
等我今晚回家post 上來比大家...研究....[/quote]
喵~
你係咪講迴旋處撻難地 係就肥仔o羅。 :em04:  :em04:
作者: dick queenie    時間: 2003-8-25 12:22:26

[quote:e8190ddd35="貓貓仔&貓貓女"][quote:e8190ddd35="dick&queenie"]講開又講,上次andy車我地落地盤,
等我今晚回家post 上來比大家...研究....[/quote]
喵~
你係咪講迴旋處撻難地 係就肥仔o羅。 :em04:  :em04:[/quote]

係呀,係呀...你覺得似唔似呀,
記唔記得裡面...咪有些空調系統,一條條柱,樓底又高,真係有機。
作者: candy-cheung    時間: 2003-8-25 16:25:34

[quote:c973b0c32a="dick&queenie"][quote:c973b0c32a="貓貓仔&貓貓女"][quote:c973b0c32a="dick&queenie"]講開又講,上次andy車我地落地盤,
喵~
你係咪講迴旋處撻難地 係就肥仔o羅。 :em04:  :em04:[/quote]

記唔記得裡面...咪有些空調系統,一條條柱,樓底又高,真係有機。[/quote]

嘩!!係就好啦有小巴、巴士都幾方便.    :em11:
作者: H and H    時間: 2003-8-25 16:34:48

[quote:30ae5f03dd="dick&queenie"][quote:30ae5f03dd="貓貓仔&貓貓女"][quote:30ae5f03dd="dick&queenie"]講開又講,上次andy車我地落地盤,
喵~

記唔記得裡面...咪有些空調系統,一條條柱,樓底又高,真係有機。[/quote]
真係幾似不過話時話其實酒店都需要一個停車位比D大巴上落客似巴士站都唔出奇oY
作者: saga    時間: 2003-8-25 19:13:02

Of course more route of green minibus is better.
Expensive or not will be tuned by market but at least there is more choice! Good traffic network brings both convenient and stable flat price.

It is better than having many private estate bus because private bus will introduce expediture in maintaining estate and finally we pay more to the estate manager .... if both green mini bus and private bus's cost is same we are with  a loss already.
作者: hales    時間: 2003-8-25 20:27:57

我都覺得多o的綠van好過村巴
村巴由於運作成本問題 而且只有業主可以搭既話 個market其實好細
所以好可能一日只有早上同黃昏才會有兩三班長途村巴
但係如果綠van既話 街外人可以搭對大家都有好處
一來就算o的車好疏 都叫做全日有車 而且青衣除了地鐵之外
過海車甚少 所以做過海綠van一定有人搭 特別人中途都有人上到車

如果真係有得揀既話 我都情願坐綠van都唔坐地鐵 其實我唔係咁鐵意搭地鐵
作者: saga    時間: 2003-8-26 09:21:38

[quote:540aa911a5="hales"]我都覺得多o的綠van好過村巴
村巴由於運作成本問題 而且只有業主可以搭既話 個market其實好細
所以好可能一日只有早上同黃昏才會有兩三班長途村巴
但係如果綠van既話 街外人可以搭對大家都有好處
一來就算o的車好疏 都叫做全日有車 而且青衣除了地鐵之外
過海車甚少 所以做過海綠van一定有人搭 特別人中途都有人上到車

如果真係有得揀既話 我都情願坐綠van都唔坐地鐵 其實我唔係咁鐵意搭地鐵[/quote]

So I think one private estate bus route is enough and then with more mini bus and bus routes .... that will be great!
作者: Ha and Kui    時間: 2003-8-26 18:18:54

同意 與其分散資源去多條村巴路線 不如集中做好一兩條線.  最緊要係班次足夠同服務時間夠長.
作者: manhk167    時間: 2003-8-28 12:24:05

點解淨返一條住客車去青衣...
其他果d係唔係代表已經冇左可能發生...?
作者: wicyh    時間: 2003-8-28 20:49:01

預左啦!全港有邊個屋苑會開咁多條線丫 :roll:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-28 23:54:57

wichy..你真係變左啦....你............終於開竅啦... ^O^
作者: dick queenie    時間: 2003-8-28 23:57:48

[quote:0cb61bbe11="Agnes&Henry"]wichy..你真係變左啦....你............終於開竅啦... ^O^[/quote]

同意..... :em12:
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-28 23:58:48

Me too.
作者: wicyh    時間: 2003-8-29 00:08:21

我係wicyh
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-29 00:20:55

[quote:952fca9b7a="wicyh"]我係wicyh[/quote]
唔係 明明性格上係有少少分別   你係咪盜用佢個account??? :em12:  :em12:  :em12:
作者: wicyh    時間: 2003-8-29 00:26:49

[quote:5a317c4571="Agnes&Henry"]wichy..你真係變左啦....你............終於開竅啦... ^O^[/quote]
我話我係wicyh唔係wichy :em16:
作者: wicyh    時間: 2003-8-29 00:28:37

[quote:8234ebcba2="AgnesSarah"][quote:8234ebcba2="wicyh"]我係wicyh[/quote]
唔係 明明性格上係有少少分別   你係咪盜用佢個account??? :em12:  :em12:  :em12:[/quote]

人老左 睇化左 :em12:
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-29 00:38:23

[quote:c96a3764fe="wicyh"][quote:c96a3764fe="AgnesSarah"][quote:c96a3764fe="wicyh"]我係wicyh[/quote]
唔係 明明性格上係有少少分別   你係咪盜用佢個account??? :em12:  :em12:  :em12:[/quote]

人老左 睇化左 :em12:[/quote]
睇呢你今日心情好靚 係咪識到個靚女呢???  :em17:  :em17:  :em17:
作者: wicyh    時間: 2003-8-29 00:46:52

[quote:5f2f73402a="AgnesSarah"][quote:5f2f73402a="wicyh"][quote:5f2f73402a="AgnesSarah"][quote:5f2f73402a="wicyh"]我係wicyh[/quote]

人老左 睇化左 :em12:[/quote]
睇呢你今日心情好靚 係咪識到個靚女呢???  :em17:  :em17:  :em17:[/quote]

無喎 :cry:
作者: saga    時間: 2003-8-29 09:33:26

Not necessary realization after meditation ....
Maybe just knowing that having too many private bus routes will not do good to us.
作者: 小yen    時間: 2003-8-29 13:09:54     標題: ROUTE BUS

I HOPE SO.  :wink:

小YEN

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2