藍澄灣業主社群

標題: 當你趕時間返工 最討厭見到請潔阿姐 [打印本頁]

作者: 維也納    時間: 2004-12-23 12:57:55     標題: 當你趕時間返工 最討厭見到請潔阿姐

我大約8:15左右出門口

最怕見到請潔阿姐 當你唔出聲叫住佢 佢就會每層停一停看看走廊有沒有垃圾
作者: Hello Kitty    時間: 2004-12-23 15:41:08

Which Tower ???
作者: diedsee    時間: 2004-12-23 16:18:17

我早幾嚮屋企聽到有人嚮 lift 口大鬧清潔阿姐隔住佢搭 lift
話清潔阿姐按住部 lift  所以冇 lift 到
但我覺得...唔洗"鬧"麻....我嚮a座聽到好清楚...
作者: Tomato    時間: 2004-12-23 17:47:35

[quote:3c230a191d="diedsee"]我早幾嚮屋企聽到有人嚮 lift 口大鬧清潔阿姐隔住佢搭 lift
但我覺得...唔洗"鬧"麻....我嚮a座聽到好清楚...[/quote]

駛唔駛鬧呀..人地都係打份工0者....

同管業處反映0下 可唔可以叫清潔阿姐晏少少來 等佢地唔駛0向返工時間hold住部ift..
作者: diedsee    時間: 2004-12-23 20:10:12

[quote:e2dac9d78e="Tomato"]駛唔駛鬧呀..人地都係打份工0者....

同管業處反映0下 可唔可以叫清潔阿姐晏少少來 等佢地唔駛0向返工時間hold住部ift..[/quote]

我都認為唔應該鬧
你對人好 人對你好遮 大家都想佢清潔乾淨個家園.

我試過好幾次 朝早清潔阿姐知我出門口仲幫我按定 lift ar :em11:
作者: Tomato    時間: 2004-12-23 20:42:20

[quote:82659ffd67="diedsee"]
我試過好幾次 朝早清潔阿姐知我出門口仲幫我按定 lift ar :em11:[/quote]

係呀 我今日出門口 佢地又咁0岩上來清潔佢地都有幫我"禁"定部lift呀!! :em11:
作者: P女    時間: 2004-12-30 09:54:32

每天見到佢地都好有禮打招呼呀
作者: Billy    時間: 2004-12-30 09:59:40

係呀都有同我打招呼o架.
作者: 維也納    時間: 2004-12-31 22:28:07

[quote:5a57cc41b5="diedsee"]我早幾嚮屋企聽到有人嚮 lift 口大鬧清潔阿姐隔住佢搭 lift
但我覺得...唔洗"鬧"麻....我嚮a座聽到好清楚...[/quote]

咁尼個一定唔係我 我好絲文架
作者: 維也納    時間: 2004-12-31 22:29:47

[quote:827de75678="Billy"]係呀都有同我打招呼o架.[/quote]

咁我都有
作者: 維也納    時間: 2004-12-31 22:30:50

[quote:33ac5c52be="Tomato"][quote:33ac5c52be="diedsee"]我早幾嚮屋企聽到有人嚮 lift 口大鬧清潔阿姐隔住佢搭 lift

駛唔駛鬧呀..人地都係打份工0者....

同管業處反映0下 可唔可以叫清潔阿姐晏少少來 等佢地唔駛0向返工時間hold住部ift..[/quote]

都好 再見到佢先啦
作者: 肥度    時間: 2004-12-31 22:57:26

我以前住嗰度都係夜晚先會有人倒垃圾 其實咁樣做先啱.
因為住客通常都係食完晚飯先攞d垃圾出黎掉
佢地夜晚先收垃圾 咁咪吾會要d垃圾留一晚係後樓梯度 咁樣會好吾衛生架.
我強烈要求管理處應該改一改時間
作者: 肥度    時間: 2004-12-31 22:59:38

我以前住個度都係夜晚先會有人倒垃圾
因為住客通常都係食完晚飯先放d垃圾出黎掉
佢地夜晚先收垃圾 咁咪吾會要d垃圾留一晚係後樓梯度 咁樣會好吾衛生架.
我強烈要求管理處應該改一改時間

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2