藍澄灣業主社群

標題: SOS 救命 誰可以藉一兩個口罩給我嗎? [打印本頁]

作者: 小恐龍    時間: 2004-12-20 22:59:15     標題: SOS 救命 誰可以藉一兩個口罩給我嗎?

感冒了

但是又忘記了買啊

可是辦公室裡面很多其他同事啊

要為大家的健康著想 有誰可以賣或者藉2個口罩給我啊

:em14:  :em14:  :em14:  :em14:
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-21 00:06:08

大家好歹也頂一頂表示看過了啊

天啊 一大早上哪裡買口罩啊

只有祈禱 明天好了
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-21 00:09:41

我有呀! 你係咪要呀??
作者: FireFire    時間: 2004-12-21 00:09:51

之前好似見過7仔...同某d報紙檔有得賣...明天可以去試下..
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-21 00:17:30

哎唷...走左添?!都唔知你咩單位...唔係就入落信箱比你啦... :!:
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-21 23:58:15

[quote:187e9f32fe="Kiliyan"]哎唷...走左添?!都唔
知你咩單位...唔係就入落信箱比你啦... :!:
[/quote]

:em21:

謝謝

:evil:
干嘛不早點回
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-21 23:58:51

[quote:694c60f7a0="Mr. & Mrs. FireFire"]之前好似見過7仔...同某d報紙檔有得賣...明天可以去試下.. [/quote]

是啊是啊
我今天買到了
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 00:06:18

恐龍好返D未﹖我有感冒沖劑你要唔要﹖
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-22 00:17:02

[quote:e636cacacc="leemoksau"]恐龍好返D未﹖我有感冒沖劑你要唔要﹖[/quote]

其實我有好多藥
只是不想吃

覺得對身體不好
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 00:18:27

所以要飲沖劑囉。因為屬於中藥﹐冇西藥咁傷。
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-22 00:19:45

[quote:b21fbc39c2="leemoksau"]所以要飲沖劑囉。因為屬於中藥﹐冇西藥咁傷。[/quote]

其實我現在感冒不嚴重了

咳嗽
還喉嚨痛
說話都困難
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 00:21:57

[quote:a297889077="小恐龍"]
其實我現在感冒不嚴重了

咳嗽
還喉嚨痛
說話都困難[/quote]
咁o岩了﹐禽晚R&M俾o左幾粒X年咸金桔﹐你要唔要﹖
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-22 00:23:22

[quote:7afaa0b925="leemoksau"][quote:7afaa0b925="小恐龍"]
其實我現在感冒不嚴重了

咳嗽
還喉嚨痛
咁o岩了﹐禽晚R&M俾o左幾粒X年咸金桔﹐你要唔要﹖[/quote]

好啊
你住哪?
我來拿
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-12-22 00:24:17

[quote:c75e8b8ecc="leemoksau"][quote:c75e8b8ecc="小恐龍"]
其實我現在感冒不嚴重了

咳嗽
還喉嚨痛
咁o岩了﹐禽晚R&M俾o左幾粒X年咸金桔﹐你要唔要﹖[/quote]

下次要搵你救命。我咳左好耐啦! :em18:
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 00:24:59

我PM o左俾你了。
不過你係病人﹐我拿俾你啦。你住邊﹖
作者: Robert    時間: 2004-12-22 00:25:34

[quote:740e0ff3b6="leemoksau"]冇西藥咁傷。[/quote]
乜洋人o既藥會傷o既咩,請李醫師~指點~指點 :em14:

(我講真)
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 00:32:02

西藥治標不治本。以發燒為例﹐西醫o既做法係拑﹐而中醫係散﹐俾D熱氣散出o黎。通常西藥都傷肝。
作者: Robert    時間: 2004-12-22 00:35:36

[quote:641b823c20="leemoksau"]西醫o既做法係拑﹐而中醫係[/quote]
唔怪得我果晚飲完感冒茶之後好似~魂飛魄~咁喇 :em05:
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 00:51:00

咁夜唔訓聽日仲要返工﹐唔感冒都會魂飛魄散啦。
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-22 01:00:18

哈哈
你要幾點起床啊
作者: Robert    時間: 2004-12-22 01:03:59

我要06:45左右,而莫愁就正啦!
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 01:06:37

我﹖訓醒埋起身囉(放大假中)。
聽日諗住10﹕00起身(如果知醒o既話﹐跟住去葵芳食個麥記早餐﹐行o下新都會睇o下買唔買到衫﹐跟住去Starbuck嘆杯咖啡(可能受唔住引誘食埋件cheesecake)﹐跟住去百佳買o野返o黎煲湯。
作者: Robert    時間: 2004-12-22 01:09:33

[quote:81d1a01bcc="leemoksau"]我﹖訓醒埋起身囉(放大假中)。
聽日諗住10﹕00起身(如果知醒o既話﹐跟住去葵芳食個麥記早餐﹐行o下新都會睇o下買唔買到衫﹐跟住去Starbuck嘆杯咖啡(可能受唔住引誘食埋件cheesecake)﹐跟住去百佳買o野返o黎煲湯。[/quote]
討厭呀~~~係度引人 :em01:
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 01:12:29

[quote:389359a8be="R & M"]討厭呀~~~係度引人 :em01:[/quote]
煲湯預埋你兩個﹖
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-22 01:12:34

[quote:258809b978="R & M"]我要06:45左右,而莫愁就正啦![/quote]

我7:15吧
反正8點前出門就可以了
作者: Robert    時間: 2004-12-22 01:17:34

[quote:d44eb14ca9="leemoksau"][quote:d44eb14ca9="R & M"]討厭呀~~~係度引人 :em01:[/quote]
煲湯預埋你兩個﹖[/quote]
好鬼死~~~感動~~~ :em01:

[笑聲~笑聲滿載溫馨~快樂發心內~~~] :em12:
作者: Robert    時間: 2004-12-22 01:20:23

[quote:60d0212c8a="小恐龍"][quote:60d0212c8a="R & M"]我要06:45左右,而莫愁就正啦![/quote]
反正8點前出門就可以了[/quote]
都差不多8點吧,不過我手腳慢,所以要早o的起身 :!:
作者: 小恐龍    時間: 2004-12-22 01:22:55

[quote:ea2a24030e="R & M"][quote:ea2a24030e="小恐龍"][quote:ea2a24030e="R & M"]我要06:45左右,而莫愁就正啦![/quote]
反正8點前出門就可以了[/quote]
都差不多8點吧,不過我手腳慢,所以要早o的起身 :!:[/quote]

我因為要做早餐準備文件所以才那個時候起
不然我就達半才起床了
作者: dick queenie    時間: 2004-12-22 02:28:35

miss小恐龍,

唔好意思方late咗啲,而家先睇倒你條thread...我有成盒口罩,你仲要需唔需要呀? 因我都患咗感冒 :cry:

q.
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 02:39:26

佢off-line o左了。而且好似已經買o左了。
作者: Billy    時間: 2004-12-22 10:33:06

[quote:5c6c3625a4="leemoksau"][quote:5c6c3625a4="R & M"]討厭呀~~~係度引人 :em01:[/quote]
煲湯預埋你兩個﹖[/quote]

係播你個TIRAMISU整左未呀.
你好似去旅行喇喎.
今晚我過黎番D野.
"CHI"吓D湯飲得唔得呀........ :mrgreen:
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 10:36:24

[quote:eec5fa0458="小恐龍"][quote:eec5fa0458="Kiliyan"]哎唷...走左添?!都唔
知你咩單位...唔係就入落信箱比你啦... :!:
[/quote]

:em21:

謝謝

:evil:
干嘛不早點回[/quote]

嗚嗚~~~~ 鬧鬧.......我見到個topic已經即刻覆架喇...嗚嗚~~~~
:twisted: 做乜鬧我呀!!!  :em20: 打打打!!!! 下次早d問 我咪早d出聲囉!!!
哈哈... :mrgreen:

作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 10:40:33

[quote="Billy"][quote:b993a613e8="leemoksau"]
你好似去旅行喇喎.
今晚我過黎番D野.
"CHI"吓D湯飲得唔得呀........ :mrgreen:[/quote]
未整呀﹐約o左今日整嘛。咁我早D整完還返TOOLS俾你啦。
CHI湯飲當然冇問題啦﹐預埋你o架。
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 11:02:09

[quote="leemoksau"][quote:f2dc4711d9="Billy"][quote:f2dc4711d9="leemoksau"]
你好似去旅行喇喎.
今晚我過黎番D野.
"CHI"吓D湯飲得唔得呀........ :mrgreen:[/quote]
未整呀﹐約o左今日整嘛。咁我早D整完還返TOOLS俾你啦。
CHI湯飲當然冇問題啦﹐預埋你o架。[/quote]

有湯飲?? :em12: 咁正~~
作者: Billy    時間: 2004-12-22 11:04:23

多謝多謝.
今晚CALL你.
唔知有冇機會上BIKBARK度整mousse蛋糕呢.
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 11:07:00

[quote:155519dab7="Kiliyan"]
有湯飲?? :em12: 咁正~~[/quote]
有冇興趣做白老鼠﹖預埋你啊。
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 11:12:21

[quote:6e6f0a9baf="leemoksau"][quote:6e6f0a9baf="Kiliyan"]
有湯飲?? :em12: 咁正~~[/quote]
有冇興趣做白老鼠﹖預埋你啊。[/quote]

好呀!! 咁我唔客氣喇播~ 嘻嘻~ 咁幾點到可以做白老鼠呀? :mrgreen:
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 11:16:43

其實我幾點都得﹐不過要等埋其他白老鼠就......
我估8﹐9點左右。
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 11:28:24

[quote:a652b44a90="leemoksau"]其實我幾點都得﹐不過要等埋其他白老鼠就......
我估8﹐9點左右。[/quote]

我好似有妳電話 咁到時call你啦! ^.^
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 11:35:09

[quote:43ea0c2dda="leemoksau"]我﹖訓醒埋起身囉(放大假中)。
聽日諗住10﹕00起身(如果知醒o既話﹐跟住去葵芳食個麥記早餐﹐行o下新都會睇o下買唔買到衫﹐跟住去Starbuck嘆杯咖啡(可能受唔住引誘食埋件cheesecake)﹐跟住去百佳買o野返o黎煲湯。[/quote]

好羨慕呀! :em04: 哈哈..咁放到幾時呀? 我諗我要到農曆年假先可以有咁既生活....   
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 11:40:00

過o左11點冇麥記早餐了 :|
放到23號去探親。
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 11:46:12

[quote:4bac32b803="leemoksau"]過o左11點冇麥記早餐了 :|
放到23號去探親。 [/quote]

噢~ 妳有無試過新都會間porto食早餐呀?都幾好食 同埋杯咖啡都ok架~
咁妳去邊"樹"探親呀?

作者: saga    時間: 2004-12-22 11:48:48

[quote:f7907120f0="dick&queenie"]miss小恐龍,

唔好意思方late,而家先睇倒你條thread...我有成盒口罩,你仲要需唔需要呀? 因我都患感冒 :cry:

q.[/quote]

queenie 保重
的少有無好好照顧你等你快d好返?  
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 11:50:32

冇試過啊。通常放假起身已經冇早餐賣了。 ops:
去曼谷探舅父﹐就九十歲了﹐舊年第二次見面﹐CHECK到有CANSER。
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 11:54:41

[quote:7db8cc7dc1="saga"][quote:7db8cc7dc1="dick&queenie"]miss小恐龍,

唔好意思方late,而家先睇倒你條thread...我有成盒口罩,你仲要需唔需要呀? 因我都患感冒 :cry:

q.[/quote]

queenie 保重
的少有無好好照顧你等你快d好返?  [/quote]

保重! 保重! :em21:
作者: Billy    時間: 2004-12-22 11:55:06

[quote:d2cb04d379="leemoksau"]過o左11點冇麥記早餐了 :|

差唔多食午飯啦.
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 11:56:52

經已食o左brunch
作者: Kiliyan    時間: 2004-12-22 11:57:57

[quote:2512c76382="leemoksau"]冇試過啊。通常放假起身已經冇早餐賣了。 ops:
去曼谷探舅父﹐就九十歲了﹐舊年第二次見面﹐CHECK到有CANSER。 [/quote]

oh...take care ah! 妳去探佢 佢會好開心的! 妳好有心呢~ :em21:
作者: leemoksau    時間: 2004-12-22 12:01:02

係陪亞媽去。
作者: saga    時間: 2004-12-22 12:03:31

[quote:867e682d5d="Billy"][quote:867e682d5d="leemoksau"]過o左11點冇麥記早餐了 :|

差唔多食午飯啦.[/quote]

講起都覺餓 ...
但仲有成粒鐘先可以放lunch

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2