藍澄灣業主社群

標題: 你有無見到廣告 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-12-17 09:54:07     標題: 你有無見到廣告

前晚我貼了網站廣告於會所走廊 及會所門口 但好快被人除去 之後貼完又再貼 最後管理公司派出清潔女工長駐 証明之前的網站廣告 可能被管理公司破壞.
作者: turbowing    時間: 2004-12-17 09:57:06

耍爭取受權張貼啊~
作者: kk-in-hk    時間: 2004-12-17 13:16:23

管理處有無同意? 如果無 佢地是做對的. 因為同街招無分別.
不如先經"業主會"向管理處反應.
作者: hales    時間: 2004-12-17 13:33:25

個人反對未經同意隨意四處貼出本forum的廣告...
我讚成待日後業委會們成功爭取到地方做業委會的報告板後
再經業委會同意才正式把forum的address post到報告板中..
作者: grassman    時間: 2004-12-17 13:34:13

[quote:af32baf460="kk-in-hk"]管理處有無同意? 如果無 佢地是做對的. 因為同街招無分別.
不如先經"業主會"向管理處反應.[/quote]

Sorry! 題外話,請問相中是誰?
作者: kk-in-hk    時間: 2004-12-17 13:40:42

[quote:b1cdef1c69="grassman"]
Sorry! 題外話,請問相中是誰?[/quote]

Michael Wittman
下面個網係中文你會容易明D : http://www.sspanzer.net/ss_ace/Whittmann/Whittmann.htm
終其一生戰績 : 138輛坦克 (東線117輛) 加 132門反坦克炮.
作者: gp    時間: 2004-12-17 13:49:39

[quote:a958a1643c="hales"]個人反對未經同意隨意四處貼出本forum的廣告...
再經業委會同意才正式把forum的address post到報告板中..[/quote]

Sorry! 又係題外話 請問係你噚日係唔係著白色t-shirt出席業主大會呀? 因為我想知我噚日見到個位係唔係傳聞中o既"藍澄灣裕二" :mrgreen:
作者: G-NET    時間: 2004-12-17 13:55:53

請問要得誰人同意 我只係登出IP地址 昨日我都有同stephenyeong討論過. 廣告由另一位網友製作及要求張貼.
作者: Billy    時間: 2004-12-17 13:58:01

[quote:c7203ecc39="gp"][quote:c7203ecc39="hales"]個人反對未經同意隨意四處貼出本forum的廣告...
再經業委會同意才正式把forum的address post到報告板中..[/quote]

Sorry! 又係題外話 請問係你噚日係唔係著白色t-shirt出席業主大會呀? 因為我想知我噚日見到個位係唔係傳聞中o既"藍澄灣裕二" :mrgreen:[/quote]

佢尋日係著白色t-shirto既.拿住球拍果個係我.
下次唔好怕醜啦.
過黎吹吹水好開心o架.
作者: grassman    時間: 2004-12-17 14:01:05

[quote:b22ea65f87="kk-in-hk"][quote:b22ea65f87="grassman"]
Sorry! 題外話,請問相中是誰?[/quote]

Michael Wittman
下面個網係中文你會容易明D : http://www.sspanzer.net/ss_ace/Whittmann/Whittmann.htm
終其一生戰績 : 138輛坦克 (東線117輛) 加 132門反坦克炮.[/quote]

一代沙場英雄最終都係戰死沙場! :em02:
作者: hales    時間: 2004-12-17 14:41:14

[quote:35490d7a29="gp"][quote:35490d7a29="hales"]個人反對未經同意隨意四處貼出本forum的廣告...

Sorry! 又係題外話 請問係你噚日係唔係著白色t-shirt出席業主大會呀? 因為我想知我噚日見到個位係唔係傳聞中o既"藍澄灣裕二" :mrgreen:[/quote]

我係著白色t-shirt的... :em09:
不過傳聞...始終都只係一個傳聞...永遠都不應該去找出答案才可以流傳下去.. :em09:
作者: G-NET    時間: 2004-12-17 15:29:16

管理處曾經表示和黃屋苑不能有業主佈告版 我認為業主委員會決議通過都無用.
作者: Billy    時間: 2004-12-17 16:01:51

將業主委員會會議記錄放上網.
然後出通告話個網係期中一個地方可看會議記錄.
順便做埋廣告.
唔知有冇可能呢.
作者: hales    時間: 2004-12-17 16:23:27

原來係唔俾設業委會報告板...有冇搞錯......
睇黎可能真係要有立案法團先可以設了吧?

因為貼"車立"貼走廊貼會所好..就好像某某裝修公司差唔多咁呢
只是分別在於貼網址合理不合法..
裝修公司貼廣告正是不合理又不合法..
特別係會所...我想大家應該都記得會所也是業主之一....
會所唔俾貼就好像某某業主唔俾貼響佢門口一樣囉..

不過如果咁樣唔知行唔行得通
1. 自發性地各位業主貼在自己的門口...
2. 同小巴公司傾傾貼在88G和88F的車箱內其中一隻窗上面..
3. 百佳的自由廣告板...
如果覺得都唔可行的話...當我無講過...嘿嘿~
作者: Jess and Burns    時間: 2004-12-17 16:27:42

[quote:7f742dd5c5="hales"]原來係唔俾設業委會報告板...有冇搞錯......
睇黎可能真係要有立案法團先可以設了吧?

因為貼"車立"貼走廊貼會所好..就好像某某裝修公司差唔多咁呢
只是分別在於貼網址合理不合法..
裝修公司貼廣告正是不合理又不合法..
特別係會所...我想大家應該都記得會所也是業主之一....
會所唔俾貼就好像某某業主唔俾貼響佢門口一樣囉..

不過如果咁樣唔知行唔行得通
1. 自發性地各位業主貼在自己的門口...
2. 同小巴公司傾傾貼在88G和88F的車箱內其中一隻窗上面..
3. 百佳的自由廣告板...
如果覺得都唔可行的話...當我無講過...嘿嘿~[/quote]

:idea: 貼門口都好bor...我願意~  ops:  ops:
比張圖我丫.
作者: Billy    時間: 2004-12-17 16:37:11

[quote:b5ab84b39d="Jess&Burns"]
:idea: 貼門口都好bor...我願意~  ops:  ops:
比張圖我丫.[/quote]

我都冇問題喎.
作者: grassman    時間: 2004-12-17 16:48:50

合法咩? 影響外觀(包括窗外、門外)都好似唔得個喎!
作者: Jess and Burns    時間: 2004-12-17 16:52:24

[quote:6350eb1b04="grassman"]合法咩? 影響外觀(包括窗外、門外)都好似唔得個喎![/quote]

我有貼公仔...但佢地都無話我喎..
作者: hales    時間: 2004-12-17 16:55:14

[quote:420dc9f10e="grassman"]合法咩? 影響外觀(包括窗外、門外)都好似唔得個喎![/quote]

咁..如果在自己屋企門貼都唔俾既話...
麻煩清潔公司將所有單位門上面貼既 Merry X'mas & Happy New year
和飾物都清走哂佢...... :em12:
如果呢o的俾貼...address唔俾貼.
咁我自製x'mas 彩帶...畫..甚至新年揮春....
用12號字寫merry xmas...再用48號字size寫網址... :em09:  :em09:
作者: grassman    時間: 2004-12-17 17:05:15

[quote:0cf70b6ee1="Jess&Burns"][quote:0cf70b6ee1="grassman"]合法咩? 影響外觀(包括窗外、門外)都好似唔得個喎![/quote]

我有貼公仔...但佢地都無話我喎..[/quote]

我係指合唔合法既論點,有權力唔一定行駛,好似養狗咁!
作者: Jess and Burns    時間: 2004-12-17 17:09:57

[quote:4087353535="grassman"][quote:4087353535="Jess&Burns"][quote:4087353535="grassman"]合法咩? 影響外觀(包括窗外、門外)都好似唔得個喎![/quote]

我有貼公仔...但佢地都無話我喎..[/quote]

我係指合唔合法既論點,有權力唔一定行駛,好似養狗咁![/quote]

不防試下丫....好過貼係lift 度丫... 因為立即會被清理.
作者: Tomato    時間: 2004-12-17 17:33:44

我門口都有貼野....嘻嘻
我覺得貼0向小巴係一個好辦法 因為我見大學d學會搞funtion 都會貼poster0向小巴上面宣傳.....不過之前咁多人投訴小巴 佢地會唔會唔歡迎我地 :?
作者: G-NET    時間: 2004-12-17 17:53:47

幕後黑手:

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4251
作者: kk-in-hk    時間: 2004-12-21 13:48:11

[quote:896fe0de74="G-NET"]幕後黑手:

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4251[/quote]
入面有人提及貼在出面d樹上都好幾喎.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2