藍澄灣業主社群

標題: RC足球隊12/05賽後傳真! (vs SFXS) [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2004-12-6 15:31:17     標題: RC足球隊12/05賽後傳真! (vs SFXS)

12/5(日) 8:00-10:00pm 荃灣沙咀道(近福來村)。
出席: Grassman FD Dracula Stephen Eddy Ryanli 榮仔 Chee Keane  Johnny Lung alankleKui Eric (十分齊人 :em11: )

(呢段好悶,無興趣既可跳落下段)
昨晚既足球賽,過程十分刺激,雙方都全力以赴!
明顯經之前兩場比賽後,一些掉低踢波或運動既隊友,開始上力! :em19: 相信會所既健身室開張亦有幫助(我係其一)。  整體既機動性已加強! 唯獨部分位置未有明顯分工,以致互補不足及浪費氣力。 但經昨晚後,大概球員位置都可以有初步確立(純我個人意見,唔好見怪 。:em14: )

講返昨晚賽事,因對手只有5人,所以二五仔唔止我,仲有Keane同Stephen(還有個激死你,後面再講)。  開波!對方初段都膠著中,突破在15分鐘時出現,一名男子,芳齡2x,突然在RC禁區出現,更一射破網!原多佢就亞Kui,我方(對手)慶祝之餘又諗,點解多左亞Kui既 :?: (二五仔明明得Grassman Keane Stephen)。 咁先發現我方多左個人,九打八。 最後判入球炸糊,空歡喜! :twisted:

Eddy再次發揮佢鋼門本色,無論我遠抽、近射、頭頂腳踢,佢都一一救出,頂! :em16:   另一新發現係Dracula,邊有男仔又識整蛋糕,又識守龍門,點同佢fright(佢呢雙手真係罧死女)! :em04:

(悶野又黎)
短評(個人意見)
Chee保持左路威力,多次助攻,巧遇RC友Stephen,佢兩個互頂到彭彭聲,如果佢兩個打番一隊咪幾好!
Keane今次推上打中,效果亦非常好!
Eddy 話RC隊全攻型,但昨晚就大部份時間得Alankle自己搵食,反而後防有FD榮仔Eric支持大局(Eddy,佢地幫你頂左好多波,要請人食飯呀! :em19: )
中場有Johnny在右側發難,Dracula中場掃蕩 :em07: ,Ryanli負責分波
。 最後都由我地RC首席射手Eddy(要請埋我食飯),攻入一球! 零的突破! :em19:

My RC dream team will be:
GK: EddyDracula
DF: Chee(L) Stephen(R) Eric  榮仔 Billy Keane
MF: Keane Ryanli Dracula Johnny Raymond 榮仔 Stephen Kui
FW: Eddy Grassman Alankle Fish Johnny

==============================================
RC 波友: Raymond Grassman FD Dracula Stephen Eddy Ryanli 榮仔
肥度 Chee Keane Bear fishandling. Johnny Lung alanklediedsee[BF]Kui John Eric
作者: Billy    時間: 2004-12-6 16:04:33

真係好精彩喎.
又係eddy入波果然係RC神射手. :em11:
點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:
作者: Robert    時間: 2004-12-6 16:16:46

淨睇文章已覺得很精彩,相信現場睇會仲正,
可惜昨日行完山後就再沒有多餘的氣力過來觀戰 :em05:
作者: grassman    時間: 2004-12-6 16:21:34

[quote:d0a50cd29f="Billy"]點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:[/quote]

你覺唔覺你係RC越黎越多仇人呢? 我屋企無HiFi,炸左都唔肉痛,你就....... :evil:
作者: Billy    時間: 2004-12-6 16:24:11

[quote:8bb01c3349="grassman"][quote:8bb01c3349="Billy"]點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:[/quote]

你覺唔覺你係RC越黎越多仇人呢? 我屋企無HiFi,炸左都唔肉痛,你就....... :evil:[/quote]

呢句係代eddy問o既........ :mrgreen:
作者: grassman    時間: 2004-12-6 17:10:41

Dream team 歸 Dream team, 龍門個位,暫時都係會用最公平但最殘酷既辦法…包剪捶
作者: dick queenie    時間: 2004-12-6 17:32:41

草人,你評述得好"阿叔"
作者: keane    時間: 2004-12-6 18:22:50

真的要招募一個 keeper 帶對手套 穿舒米高球衣 咁先似樣 !!
作者: grassman    時間: 2004-12-6 19:53:52

[quote:dc84840c69="dick&queenie"]草人,你評述得好"阿叔"[/quote]

下次你黎,我寫得你仲好呀o下!
作者: Eddy Lam    時間: 2004-12-6 22:34:59

[quote:12ea9184ff="Billy"]真係好精彩喎.
又係eddy入波果然係RC神射手. :em11:
點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:[/quote]

神乜鬼射手oY 上次我講笑之麻 其實Grassman入波仲多過我la 佢好似
勁量咁 踢足兩個鐘都仲係咁渾身是勁 :em11:  而我last個半個鐘連隻腳
都遞唔起呀 :em05:
作者: Eddy Lam    時間: 2004-12-6 22:35:51

[quote:1b6ee09aa8="Billy"][quote:1b6ee09aa8="grassman"][quote:1b6ee09aa8="Billy"]點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:[/quote]

你覺唔覺你係RC越黎越多仇人呢? 我屋企無HiFi,炸左都唔肉痛,你就....... :evil:[/quote]

呢句係代eddy問o既........ :mrgreen:[/quote]

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
作者: Eddy Lam    時間: 2004-12-6 22:50:08     標題: Re: RC足球隊12/05賽後傳真!

[quote:2e144fa675="grassman"]Eddy 話RC隊全攻型,但昨晚就大部份時間得Alankle自己搵食,反而後防有FD榮仔Eric支持大局(Eddy,佢地幫你頂左好多波,要請人食飯呀! :em19: )
中場有Johnny在右側發難,Dracula中場掃蕩 :em07: ,Ryanli負責分波
。 最後都由我地RC首席射手Eddy(要請埋我食飯),攻入一球! 零的突破! :em19: [/quote]

食飯 冇問題喎! 不過您做乜唔講您自己靜雞雞落o左場 跟住入埋波o個一幕ge?
He he he... :em12:
作者: grassman    時間: 2004-12-7 00:14:56     標題: Re: RC足球隊12/05賽後傳真!

[quote:6a128b4922="Eddy Lam"][quote:6a128b4922="grassman"]Eddy 話RC隊全攻型,但昨晚就大部份時間得Alankle自己搵食,反而後防有FD榮仔Eric支持大局(Eddy,佢地幫你頂左好多波,要請人食飯呀! :em19: )
。 最後都由我地RC首席射手Eddy(要請埋我食飯),攻入一球! 零的突破! :em19: [/quote]

食飯 冇問題喎! 不過您做乜唔講您自己靜雞雞落o左場 跟住入埋波o個一幕ge?
He he he... :em12:[/quote]

講自己入波,唔好意思既 ops: ,可況我全場做two five,入既係RC個籠  :em20:  。下次都係要做番RC人先!
作者: dracula    時間: 2004-12-7 00:29:54     標題: Re: RC足球隊12/05賽後傳真!

[quote:47db47f935="Eddy Lam"][quote:47db47f935="grassman"]Eddy 話RC隊全攻型,但昨晚就大部份時間得Alankle自己搵食,反而後防有FD榮仔Eric支持大局(Eddy,佢地幫你頂左好多波,要請人食飯呀! :em19: )

咪係~ 一分鐘前仲見佢o係場外 "gup" o緊o野~ 轉個頭就出o左場入波~  :em05:
仲有佢o個球好假o既假身(係假聲先o岩)~ "哎呀" 一聲!! 都冇起腳就比佢入o左~ :evil:
作者: grassman    時間: 2004-12-7 00:39:26     標題: Re: RC足球隊12/05賽後傳真!

[quote:87a19dda9d="dracula"][quote:87a19dda9d="Eddy Lam"][quote:87a19dda9d="grassman"]Eddy 話RC隊全攻型,但昨晚就大部份時間得Alankle自己搵食,反而後防有FD榮仔Eric支持大局(Eddy,佢地幫你頂左好多波,要請人食飯呀! :em19: )

咪係~ 一分鐘前仲見佢o係場外 "gup" o緊o野~ 轉個頭就出o左場入波~  :em05:
仲有佢o個球好假o既假身(係假聲先o岩)~ "哎呀" 一聲!! 都冇起腳就比佢入o左~ :evil:[/quote]

假聲呢家野好難練!碧咸都唔係我個皮! :em12:
作者: dracula    時間: 2004-12-7 00:51:15     標題: Re: RC足球隊12/05賽後傳真!

[quote:a2c88d18cd="grassman"]
假聲呢家野好難練!碧咸都唔係我個皮! :em12:[/quote]

天氣一轉涼就咁多風涼話~~  :evil:  :em13:  :em10:  :em20:  :twisted:
作者: grassman    時間: 2004-12-7 01:02:14

哎呀!
作者: alankle    時間: 2004-12-7 10:13:26

原來你地玩得咁激呀 唔怪知得我個衰佬玩到腳都紫晒啦~~~
作者: Billy    時間: 2004-12-7 10:14:42

腳都紫晒~~~~ :em07:
冇事嗎......
作者: dracula    時間: 2004-12-7 10:20:18

[quote:5d7861c5bb="grassman"]哎呀![/quote]

:em16:  唔會再中你計!!!

草人你唔使訓 ga?
作者: alankle    時間: 2004-12-7 10:29:01

無事 無事 太耐無做運動啫 今日好好多0羅...
作者: grassman    時間: 2004-12-7 10:41:03

[quote:e62846cdf5="alankle"]無事 無事 太耐無做運動"?今日好好多0羅... [/quote]

一時女答,一時男答,post 都玩假身! :shock:
作者: alankle    時間: 2004-12-7 12:09:35

無玩假身呀 一路都係我~~(佢老婆)
我隻衰佬返工好多野做 好難上到網架.. :em12:
作者: chee    時間: 2004-12-7 12:19:30

巧遇RC友Stephen,佢兩個互頂到彭彭聲
原來個日著紅色球衣幫對手係Stephen兄  失覺哂!!!!  有d隊友重唔記得點稱呼!!!
作者: grassman    時間: 2004-12-7 12:22:36

[quote:2151132a74="alankle"]無玩假身呀 一路都係我~~(佢老婆)
我隻衰佬返工好多野做 好難上到網架.. :em12:[/quote]

係呀!誤會左,sorry!
咁想問o下"衰佬"係你地既communication裡面是否="Honey"?
如果我叫老婆做"衰婆",我sure身首異處! :em20:
作者: chee    時間: 2004-12-7 12:28:28

咁想問o下"衰佬"係你地既communication裡面是否="Honey"?
如果我叫老婆做"衰婆",我sure身首異處!

我重慘!!!!我平時在屋企叫我隻'哪'叫主人  在電話就要大聱叫honey
作者: Billy    時間: 2004-12-7 12:31:23

[quote:0c71531b39="chee"]

我重慘!!!!我平時在屋企叫我隻'哪'叫主人  在電話就要大聱叫honey[/quote]

:em06:  :em06: 真係好慘喎.......
作者: Robert    時間: 2004-12-7 12:32:34

[quote:edd95f589c="grassman"]如果我叫老婆做"衰婆",我sure身首異處! :em20:[/quote]
婆咪得o羅!

(路人甲 :em12: )
作者: chee    時間: 2004-12-7 12:38:00

chee 寫到:
引言回覆:

我重慘!!!!我平時在屋企叫我隻'哪'叫主人  在電話就要大聱叫honey

真係好慘喎.......

咁就一世  問世問情是何物   :em06: 唯有在球場上找回男人的感覺..............
作者: alankle    時間: 2004-12-7 13:40:56

衰佬=衰佬 對我好的時候先會叫honey
例如佢買野俾我時or 我叫佢買野俾我時. :em12:
作者: grassman    時間: 2004-12-7 21:28:10

[quote:9a67387663="alankle"]無事 無事 太耐無做運動"?今日好好多0羅... [/quote]

我人老,新陳代謝慢!依家行路都唔覺對腳係自己既! :em06:
作者: alankle    時間: 2004-12-7 21:51:44

[quote:02f39882dc="grassman"][quote:02f39882dc="alankle"]無事 無事 太耐無做運動"?今日好好多0羅... [/quote]

我人老,新陳代謝慢!依家行路都唔覺對腳係自己既! :em06:[/quote]唔係呀嘛~~~你都甘盡呀~~~
哈哈哈~~~
作者: Stephen@RC    時間: 2004-12-7 21:58:14

[quote:7dc3e5f239="chee"]巧遇RC友Stephen,佢兩個互頂到彭彭聲
原來個日著紅色球衣幫對手係Stephen兄  失覺哂!!!!  有d隊友重唔記得點稱呼!!![/quote]

HAHA . 落到埸就緊係盡................. 玩..
有咩撞到. sorry sorry . hehe  :mrgreen:  :mrgreen:
作者: Johnny Lung    時間: 2004-12-8 14:20:43

[quote:d6a062d548="grassman"][quote:d6a062d548="alankle"]無事 無事 太耐無做運動"?今日好好多0羅... [/quote]

我人老,新陳代謝慢!依家行路都唔覺對腳係自己既! :em06:[/quote]

我都係呀 第二日早上落唔到床呀! :em05:
作者: Robert    時間: 2004-12-8 18:28:36

題外話

各位波友,好"近"o既花式足球 8)

http://www.koreus.com/files/200410/mr-woo.html

(路人甲)
作者: 榮仔    時間: 2004-12-8 23:33:21

[quote:efa966b0db="Billy"]腳都紫晒~~~~ :em07:
冇事嗎......[/quote]

我隻腳趾公都[highlight=red] total lost[/highlight]  啦! (腳指甲) :em05:
作者: Billy    時間: 2004-12-9 04:55:05

[quote:5ab72722e5="榮仔"][quote:5ab72722e5="Billy"]腳都紫晒~~~~ :em07:
冇事嗎......[/quote]

我隻腳趾公都[highlight=red] total lost[/highlight]  啦! (腳指甲) :em05:[/quote]

嘩好慘烈呀.
作者: chee    時間: 2004-12-9 09:07:01

勇戰受傷!!!!!!!!保重
26-12-2004 復出!!!!
作者: Eddy Lam    時間: 2004-12-9 09:47:55

[quote:a8eeff2ea3="榮仔"]
我隻腳趾公都[highlight=red] total lost[/highlight]  啦! (腳指甲) :em05:[/quote]

係咪響個corner位俾幾條友圍住o個時整親ga? 我當時都好似伸o左您
一腳...真係sorry呀!!!  :em14:  :em14:  :em14:
作者: dracula    時間: 2004-12-9 09:50:19

[quote:be4fdd75ba="Eddy Lam"][quote:be4fdd75ba="榮仔"]

係咪響個corner位俾幾條友圍住o個時整親ga? 我當時都好似伸o左您
一腳...真係sorry呀!!!  :em14:  :em14:  :em14:[/quote]

:em07: 你地係同一隊喎!!!
作者: Eddy Lam    時間: 2004-12-9 09:53:35

[quote:f482410345="dracula"]
:em07: 你地係同一隊喎!!![/quote]

當時掛住爭個波 殺錯良民... ops:
作者: chee    時間: 2004-12-9 09:54:17

我都好似省中唔知邊個果pet pet  罪過!!!!
:em14:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2