藍澄灣業主社群

標題: 業主大會討論事項 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-12-3 11:23:04     標題: 業主大會討論事項

我提議住宅公共地方

1. 安裝一個業主佈告版

最好安裝一個業主佈告版係每一座入口大堂 宣傳本網站及其他事項 咁樣又安全又多人睇到. 入口大堂係住宅公共地方 所以酒店同商場業主無權投票 只需我們1585戶投票通過就可以.

2. 重新安排衛星頻道

我覺得衛星電視可以除去大陸英文台 改為睇華娛電視等.

大家還有沒有其它提議?
作者: Billy    時間: 2004-12-3 11:27:38

thx G-NET... :em11:
作者: dracula    時間: 2004-12-3 11:27:39

第一項...讚成~ 等所有業主都可以快 d知道業主會o既進展
第二項...唔減頻道 加頻道得唔得??
作者: Eddy Lam    時間: 2004-12-3 17:43:00

部lift加番聲 而家部lift到o左都唔知 動作慢d都入唔到 對d老人家或
殘障人仕好唔方便.
作者: G-NET    時間: 2004-12-15 14:23:30

民政處話今次業主大會由管理公司招開 只有管理公司才可以提出議題同決議. 如果我們想自由提出議題 就要自己招開業主大會 要200位業主聯署. 我曾經向大家提議不如係大會散會後 業主留下來再招開一次業主大會 不過無人支持.

可惜 因為業主大會可能一年只開一次 就這樣錯過了 第日想再開會就要等好久. 好似八號幹線 到時個議題已經過氣了.
作者: grassman    時間: 2004-12-15 14:26:23

I push.  I will attend!
作者: Jess and Burns    時間: 2004-12-15 14:33:43

[quote:fc7cee45f7="G-NET"]民政處話今次業主大會由管理公司招開 只有管理公司才可以提出議題同決議. 如果我們想自由提出議題 就要我們200位業主聯署 自己招開業主大會. 我曾經向大家提議不如係大會散會後 業主留下來再招開一次業主大會 不過無人支持.

可惜 因為業主大會可能一年只開一次 就這樣錯過了 第日想再開會就要等好久. 好似八號幹線 一定要好多人參與才有效.[/quote]

無問題 要留低又得 簽名都得.

出聲就得.
作者: G-NET    時間: 2004-12-15 14:46:12

大家話同一日招開第二次業主大會 唔係咁好.
作者: Jess and Burns    時間: 2004-12-15 14:52:09

最驚人地唔比地方我地用.
作者: G-NET    時間: 2004-12-15 15:03:15

地方一定有 會所走廊有桌椅. 不過最好係會議室開.
作者: Jess and Burns    時間: 2004-12-15 15:15:36

要知道開完會幾多點先? 人地好似收10:00pm. 如果要賴死唔走 我都無問題既.
不過今日夠唔夠200人都唔知 點開業主會?
作者: Billy    時間: 2004-12-15 15:30:38

[quote:84283d4de5="Jess&Burns"]要知道開完會幾多點先? 人地好似收10:00pm. 如果要賴死唔走 我都無問題既.
不過今日夠唔夠200人都唔知 點開業主會?[/quote]

呢個真係問題不過我一定會出席o既..
作者: Hello Kitty    時間: 2004-12-15 16:02:52

Jess&Burns 寫到:
要知道開完會幾多點先? 人地好似收10:00pm. 如果要賴死唔走 我都無問題既.
不過今日夠唔夠200人都唔知 點開業主會?

呢個真係問題不過我一定會出席o既..

Anyway See you guys there.
作者: H and H    時間: 2004-12-15 22:56:52

請問幾點開始呀?? 向會所果邊嗎? 有冇d乜要帶呢???
作者: Billy    時間: 2004-12-16 01:09:14

[quote:f3151a1007="H&H"]請問幾點開始呀?? 向會所果邊嗎? 有冇d乜要帶呢???[/quote]

8點開始.會所入面multi-purpose room 開.
作者: alankle    時間: 2004-12-16 08:23:08

G-NET 我地一定會去 所以大家都要努力
整夠二百人呀 咁我地先有話事權架
如果可以炒0左管理公司仲好
作者: H and H    時間: 2004-12-16 12:41:15

[quote:55aba89a99="Billy"][quote:55aba89a99="H&H"]請問幾點開始呀?? 向會所果邊嗎? 有冇d乜要帶呢???[/quote]

8點開始.會所入面multi-purpose room 開.[/quote]thanks billy i will be there on time.
作者: dick queenie    時間: 2004-12-16 12:43:17

[quote:792ea9395e="H&H"][quote:792ea9395e="Billy"][quote:792ea9395e="H&H"]請問幾點開始呀?? 向會所果邊嗎? 有冇d乜要帶呢???[/quote]

8點開始.會所入面multi-purpose room 開.[/quote]thanks billy i will be there on time.[/quote]

有冇人知,有冇野食
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-12-16 13:48:05

[quote:78981d7f12="dick&queenie"][quote:78981d7f12="H&H"][quote:78981d7f12="Billy"][quote:78981d7f12="H&H"]請問幾點開始呀?? 向會所果邊嗎? 有冇d乜要帶呢???[/quote]

8點開始.會所入面multi-purpose room 開.[/quote]thanks billy i will be there on time.[/quote]

有冇人知,有冇野食[/quote]

食少少先啦!

今晚我都會去,不過係代表。 :mrgreen:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2