藍澄灣業主社群

標題: 葵涌區服務式住宅 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-12-2 00:18:45     標題: 葵涌區服務式住宅

將於明年開售的上葵涌服務式住宅 漾澄軒 和藍澄灣一樣由長實發展 漾澄軒有好多環保設施 例如中央空調系統及環保窗戶.

這個盤的環境比藍澄灣更差 本來係好適合作為向政府爭取隔音屏障的手段之一 我們更是全港第一個知曉漾澄軒背景的屋苑. 雖然政府幫地產商封鎖消息 但都找到少少資料 可惜主流傳媒就無興趣報道 議員無興趣追究 看來明年會有大把人排隊買葵涌新豪宅.

白費心機 但都登上來讓大家睇睇.
作者: G-NET    時間: 2004-12-2 00:23:20

...
作者: Robert    時間: 2004-12-2 00:40:27

嘩..........佢個境靚到呀 :em15:
作者: dracula    時間: 2004-12-2 00:40:57

出年呢個盤o既售價可以同 rc 比較~ 質數就緊係冇得比~ RC win 緊~
作者: Robert    時間: 2004-12-2 00:44:13

[quote:8003a75bb8="dracula"]~ RC win 緊~[/quote]
但願如此 :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2004-12-2 10:07:10

又一六星級工廠區"豪宅".
:evil:
作者: dracula    時間: 2004-12-2 10:12:18

o個度 d 樓價都好難做得高~
作者: Billy    時間: 2004-12-2 10:34:31

[quote:a73d561ed7="dracula"]o個度 d 樓價都好難做得高~[/quote]

好難講依家d人都crazy o既.....
有一年免息免供就個個走去炒.
住唔住得唔使理..... :evil:
作者: grassman    時間: 2004-12-2 10:41:29

[quote:a7e0700fa2="R & M"]嘩..........佢個境靚到呀 :em15:[/quote]

我都好鍾意,完全感受到香港繁榮既一面同城市既氣息! :em04:
作者: Robert    時間: 2004-12-2 14:00:24

[quote:4f61c28e69="grassman"]我都好鍾意,完全感受到香港繁榮既一面同城市既氣息! :em04:[/quote]
hehe.....既然你咁鐘意o羅,就不如買番間啦 第時過o黎探o下你又點話呀
作者: Billy    時間: 2004-12-2 14:08:12

[quote:77c97377c3="grassman"][quote:77c97377c3="R & M"]嘩..........佢個境靚到呀 :em15:[/quote]

我都好鍾意,完全感受到香港繁榮既一面同城市既氣息! :em04:[/quote]

係十幾年前o既香港繁榮就真果時工廠區開足工人人有野做.
連啊婆都可以做到六十幾..
依家...........唉. :em06:  :em06:  :em06:
作者: dick queenie    時間: 2004-12-2 14:18:11

和宜合道.......我都有去開 ,附近打磚坪街為工業大廈區。 :shock:
又不至於唔住得人,因為都有好多舊樓,算係舊住宅區... :mrgreen:
問德古拉伯爵就最清楚,佢間舖響果度~~~ :em12:

但建築落響Paul .Y 手就仆硬,請埋D老弱殘兵、外省人、阿巫來起樓,唔死都唔得。 :em20:  :em20:
作者: grassman    時間: 2004-12-2 14:22:56

[quote:e8f76691bb="dick&queenie"]和宜合道.......我都有去開,附近打磚坪街為工業大廈區。
又不至於唔住得人,因為都有好多舊樓,算係舊住宅區...
問德古拉伯爵就最清楚,佢間舖響果度~~~[/quote]

請問德古拉伯爵間舖買Mud?
作者: Billy    時間: 2004-12-2 14:24:33

[quote:9198d9f610="grassman"][quote:9198d9f610="dick&queenie"]和宜合道.......我都有去開,附近打磚坪街為工業大廈區。

請問德古拉伯爵間舖買Mud?[/quote]

GOLDEN FISH
作者: vivian    時間: 2004-12-2 14:26:31

有咩生意唔洗點做?
好"雁"開舖?
好夜收舖?   
又可以成日上網 ?    :roll:
作者: grassman    時間: 2004-12-2 14:39:28

[quote:3cc5663a00="Billy"]
GOLDEN FISH[/quote]

真o架! 咁佢咪係驚天動地、聞聲色變、人稱霹靂無敵玉面書生既.....金魚佬! :em07:
作者: Billy    時間: 2004-12-2 14:46:19

[quote:43c93b1183="grassman"][quote:43c93b1183="Billy"]

真o架! 咁佢咪係驚天動地、聞聲色變、人稱霹靂無敵玉面書生既.....金魚佬! :em07:[/quote]

我地都有機會被滅口......... :em07:  :em07:

~~~~~~小童D血鮮D喎......... :em07:
我D血.............啊.............. :em18:
作者: Robert    時間: 2004-12-2 14:49:06

草人&比利︰

小心呀,伯爵啤住你地喇........ :!:
作者: grassman    時間: 2004-12-2 14:57:47

[quote:23883f2d8c="R & M"]草人&比利︰

小心呀,伯爵啤住你地喇........ :!:[/quote]

呀........多..謝....你提.....醒..。  但......太....遲啦...!  我....已.......經....呀...................... :em18: !
作者: dick queenie    時間: 2004-12-2 15:01:20

[quote:0f41096bd9="grassman"][quote:0f41096bd9="R & M"]草人&比利︰

小心呀,伯爵啤住你地喇........ :!:[/quote]

呀........多..謝....你提.....醒..。  但......太....遲啦...!  我....已.......經....呀...................... :em18: ![/quote]

草人,唔怕...有解藥,返D入廁所向著屎坑大力吸口氣 :em15:
等D屍毒嘔返出來~~ :em17:
作者: Robert    時間: 2004-12-2 23:39:41

[quote:a74cb69c8f="dick&queenie"][quote:a74cb69c8f="grassman"]呀........多..謝....你提.....醒..。  但......太....遲啦...!  我....已.......經....呀...................... :em18: ![/quote]草人,唔怕...有解藥,返D入廁所向著屎坑大力吸口氣 :em15:
等D屍毒嘔返出來~~ :em17:[/quote]
我驚佢吸得大力過龍暈鬼左,之後個頭仲要鐘埋落個大口仔度 :em03:
作者: AngusZire    時間: 2004-12-2 23:45:11

[quote:d582a3220c="Billy"][quote:d582a3220c="grassman"][quote:d582a3220c="dick&queenie"]和宜合道.......我都有去開,附近打磚坪街為工業大廈區。

請問德古拉伯爵間舖買Mud?[/quote]

golden fish only? any saltfish?
AngusZire
作者: dracula    時間: 2004-12-2 23:54:03

唔掛得下晝我打o左幾個 "hug chi"  :em05:
作者: Robert    時間: 2004-12-3 00:07:53

你.............感冒啫 :!:
作者: dracula    時間: 2004-12-3 00:11:46

[quote:b3e891e3d0="AngusZire"]

golden fish only? any saltfish?
AngusZire[/quote]

freshwater fish only~
作者: POON    時間: 2004-12-3 12:06:38

[quote:278d038dc6="dracula"]出年呢個盤o既售價可以同 rc 比較~ 質數就緊係冇得比~ RC win 緊~[/quote]

完全認同 !  :em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2