藍澄灣業主社群

標題: 個浴缸去水越來越慢想打開來通通佢但開唔到. [打印本頁]

作者: ida-cheung    時間: 2004-12-1 13:17:41     標題: 個浴缸去水越來越慢想打開來通通佢但開唔到.

個浴缸去水越來越慢想打開來通通佢但開唔到.
請問有無人知點開?   :?:  :?:  :?:
作者: saga    時間: 2004-12-1 13:36:29     標題: Re: 個浴缸去水越來越慢想打開來通通佢但開唔到.

[quote:ce78b704e0="ida-cheung"]個浴缸去水越來越慢想打開來通通佢但開唔到.
請問有無人知點開?   :?:  :?:  :?:[/quote]

係打開去水既狀態 逆時針方向扭個頭 ~ 就可以鬆個頭出來
作者: POON    時間: 2004-12-1 13:39:14

我長期開左個"塞" !
作者: Billy    時間: 2004-12-1 14:06:59

[quote:1ca6b238f1="OON"]我長期開左個"塞" ![/quote]

我都係....
作者: vivian    時間: 2004-12-1 14:07:39

長期開左個塞都係好慢 點辦?
作者: Billy    時間: 2004-12-1 14:30:44

可能頭髮太多.
試o下用個"bump"通通佢.
通渠水就冇辦法先好用.........最好可以唔用就唔用....
作者: 公公婆婆    時間: 2004-12-1 22:29:05

:em16: 主要都係因為D頭髮流入太多,打開蓋都冇用,執唔返!其實最好用個PUMP,PUMP幾野,等佢通左之後,去十蚊店買個專隔頭髮的隔,咁每隔幾日拿起個隔清一清︳就OK,又乾淨!
作者: dracula    時間: 2004-12-1 22:33:46

我諗我都要買個 PUMP PUMP 先得~ 而家半缸水都要去 5分鐘
作者: Billy    時間: 2004-12-1 22:37:31

[quote:1a6cbbafba="dracula"]我諗我都要買個 PUMP PUMP 先得~ 而家半缸水都要去 5分鐘[/quote]

好慢喎 我有bump可以過黎借. :em19:
不過買過看門口都要o既....
作者: dracula    時間: 2004-12-1 22:41:17

[quote:2e9d0117da="Billy"][quote:2e9d0117da="dracula"]我諗我都要買個 PUMP PUMP 先得~ 而家半缸水都要去 5分鐘[/quote]

不過買過看門口都要o既....[/quote]

唔該哂你先~  :em14:
不過真係要買個看門口~
作者: Billy    時間: 2004-12-1 22:43:21

[quote:c861e56050="dracula"][quote:c861e56050="Billy"][quote:c861e56050="dracula"]我諗我都要買個 PUMP PUMP 先得~ 而家半缸水都要去 5分鐘[/quote]

不過買過看門口都要o既....[/quote]

唔該哂你先~  :em14:
不過真係要買個看門口~[/quote]

住咁近又使咩客氣.....     
作者: Robert    時間: 2004-12-1 22:45:44

其實...我...入伙到而家成4個月都未買bump...

睇o黎真係要買番個至得 :roll:
作者: H and H    時間: 2004-12-3 20:09:56

[quote:34f7e79d99="R & M"]其實...我...入伙到而家成4個月都未買bump...

睇o黎真係要買番個至得 :roll:[/quote]me too 不過都要落樓下日本城幫趁喇!
作者: dracula    時間: 2004-12-3 20:27:29

[quote:299df9abde="H&H"][quote:299df9abde="R & M"]其實...我...入伙到而家成4個月都未買bump...

睇o黎真係要買番個至得 :roll:[/quote]me too 不過都要落樓下日本城幫趁喇![/quote]

how much??? :?:
作者: Robert    時間: 2004-12-4 02:04:58

[quote:93df61ac91="H&H"]me too 不過都要落樓下日本城幫趁喇![/quote]
咁妳個廁所同浴缸有無試過塞啊?
作者: grassman    時間: 2004-12-4 02:08:36

RC叫服務式住宅係咪因為係RC住成日都要搵人服務!
作者: H and H    時間: 2004-12-6 13:43:52

[quote:46e2af586d="R & M"][quote:46e2af586d="H&H"]me too 不過都要落樓下日本城幫趁喇![/quote]
咁妳個廁所同浴缸有無試過塞啊?[/quote]咁又冇..不過浴缸去水好似越黎越慢仲去水聲仲幾大所以想pump下佢之0麻
作者: Robert    時間: 2004-12-6 15:39:30

[quote:9183ca83ed="H&H"]咁又冇..不過浴缸去水好似越黎越慢仲去水聲仲幾大所以想pump下佢之0麻[/quote]
我個浴缸都係咁,而且廁所之前就試過塞一次,認真麻煩 :?
作者: POON    時間: 2005-3-20 09:28:20

浴缸去水好似越黎越慢pump左好多次都無乜改善到 ?
是否塞左 ? 請問仲有無辦法 ?
:em14:  :em14:
作者: dracula    時間: 2005-3-20 11:00:22

[quote:ae85c2bad5="OON"]浴缸去水好似越黎越慢pump左好多次都無乜改善到 ?
是否塞左 ? 請問仲有無辦法 ?
:em14:  :em14:[/quote]

係塞o左~
辦法有:
1. 先開幾寸水 用廁所泵泵下佢~
2. 用支通渠佬通下佢~
3. 可能只係 d 頭髮塞住 用木筷子夾走佢~
4. 搵你男朋友通下佢~
5. 請人返o黎通~
作者: POON    時間: 2005-3-23 22:42:02

已經攪掂了 ! 多謝你的見意 我係用1+4方法 !
作者: dracula    時間: 2005-3-24 01:51:59

[quote:8ae0f50263="OON"]已經攪掂了 ! 多謝你的見意 我係用1+4方法 ![/quote]

即係.....搵妳男朋友開幾寸水~ 然後妳用廁所泵泵下佢???  :
作者: POON    時間: 2005-3-26 17:32:57

死仔 ! 晤係 ! 全程佢負責(十分鍾便攪掂)

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2