藍澄灣業主社群

標題: 馬桶又塞左 煩死人!!!!!! [打印本頁]

作者: keane    時間: 2004-11-26 11:52:36     標題: 馬桶又塞左 煩死人!!!!!!

前車可鑑 每次掉tissue己經 "就住  就住"
唉!   今次只係掉了5-6格  點知又.............
作者: vivian    時間: 2004-11-26 11:59:27

今朝我也是 睜d一地都係.....   :em18:
作者: wychan    時間: 2004-11-26 12:01:54

唔通你去大左?? 我又冇呢個問題喎
作者: dick queenie    時間: 2004-11-26 12:04:21

一定要買番個吸盤,定期每個禮拜都通下佢,馬桶積下積下就會唔掂。
作者: vivian    時間: 2004-11-26 12:12:34

[quote:4f67187bb4="wychan"]唔通你去大左?? 我又冇呢個問題喎[/quote]

should be 掉轉寫......去左大   
一早已買了一個勁大的bump bump
萬無一失!   8)
作者: SEVEN    時間: 2004-11-26 13:24:38

依家我會裝一桶水..用作沖廁 ! 個廁所實在太細水了!
作者: vivian    時間: 2004-11-26 13:42:12

咁~ 個地會濕晒......   :cry:
作者: dick queenie    時間: 2004-11-26 14:32:11

[quote:724eb7e1a3="SEVEN"]依家我會裝一桶水..用作沖廁 ! 個廁所實在太細水了![/quote]

廁所儲水量可以較多Do架
作者: Billy    時間: 2004-11-26 14:59:32

[quote:4fff909c2a="dick&queenie"][quote:4fff909c2a="SEVEN"]依家我會裝一桶水..用作沖廁 ! 個廁所實在太細水了![/quote]

廁所儲水量可以較多Do架 [/quote]

較到好高都好似唔多得少少.
洗澡前熱水前d水通常裝起要黎沖廁.
作者: SEVEN    時間: 2004-11-26 15:21:04

係啊 ! 我就係用這個方法....
作者: Robert    時間: 2004-11-26 18:20:44

[quote:d4fbefb2e4="Billy"]洗澡前熱水前d水通常裝起要黎沖廁.[/quote]
幾好喎,夠環保 :em11:
作者: saga    時間: 2004-11-29 16:14:09

我屋企又好似無呢個問題
你地驗樓時有無整一大堆廁紙試下去唔去水?
係一開始已經係咁 定係情況轉壞?
作者: Billy    時間: 2004-11-29 16:18:19

[quote:7b924716b9="saga"]我屋企又好似無呢個問題
係一開始已經係咁 定係情況轉壞?[/quote]

一向都係咁.
設計問題....
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-29 17:04:24

For me 廳-Bathroom 一向都 OK. But ensuite one got a problem. Therefore it can only be 開小用 if not 試過一地濕晒....
Of course I reported to Defect Office they sent 2 guys after few weeks they used 1 roll of tissue dump in toilet & spend 1/2 days BUT the conclusion is sometimes OK sometimes not. They said is the design problem nothing they can do.... :evil:
作者: POON    時間: 2004-11-30 13:39:13

[quote:9120afe770="saga"]我屋企又好似無呢個問題
係一開始已經係咁 定係情況轉壞?[/quote]

最衰係收樓後先發現 !  :em06:
作者: SEVEN    時間: 2004-11-30 16:52:07

我未又係 我諗住用得幾耐得幾耐o羅 !
作者: 豆腐人    時間: 2004-12-18 18:24:13

[quote:4cff12df52="dick&queenie"]一定要買番個吸盤,定期每個禮拜都通下佢,馬桶積下積下就會唔掂。[/quote]

係未日日都要吸我連塞2日點算呀!
:em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:
好似話換厠所都無用管業處話條喉管設計有問題 :em05:
又話因為酒店式住宅唔for你經常用厠所 :em05:
你地話有無攪Q錯. :em20:
作者: dick queenie    時間: 2004-12-18 19:16:16

[quote:32ebb3752c="豆腐人"][quote:32ebb3752c="dick&queenie"]一定要買番個吸盤,定期每個禮拜都通下佢,馬桶積下積下就會唔掂。[/quote]

係未日日都要吸我連塞2日點算呀!
:em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:
好似話換厠所都無用管業處話條喉管設計有問題 :em05:
又話因為酒店式住宅唔for你經常用厠所 :em05:
你地話有無攪Q錯. :em20:[/quote]

咁講就好離普 ,唔通佢地響度做野,就唔去大便咩:evil:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2