藍澄灣業主社群

標題: 辭職... [打印本頁]

作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 00:03:05     標題: 辭職...

公司個會計終於頂唔順要辭職了。
唔知我仲頂到幾耐。
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 00:10:08

佢係咪已經揾倒新工喇?  真係萧灑喇! 我都好想好似佢咁...唔撈! 8)

q.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 00:13:13

就係未搵到都要辭職﹐可想而知幾難頂。
作者: dracula    時間: 2004-11-25 00:17:03

[quote:6512127e99="dick&queenie"]佢係咪已經揾倒新工喇?  真係萧灑喇! 我都好想好似佢咁...唔撈! 8)

q.[/quote]

係咪情願每日 "leg" 住一袋二袋出入 RC~ 好過受人氣~ :mrgreen:
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 00:19:32

唔受氣﹐係...精神折磨。
作者: dracula    時間: 2004-11-25 00:21:40

[quote:e0bc783278="leemoksau"]唔受氣﹐係...精神折磨。[/quote]

唔怪得妳成日都呢個樣啦~ ----->  :em05:

:mrgreen:
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 00:24:00

[quote:615dd0594e="dracula"][quote:615dd0594e="dick&queenie"]佢係咪已經揾倒新工喇?  真係萧灑喇! 我都好想好似佢咁...唔撈! 8)

q.[/quote]

係咪情願每日 "leg" 住一袋二袋出入 RC~ 好過受人氣~ :mrgreen:[/quote]

唉...返工又要受老板同同事氣...返到屋企又...唉...

:cry: q.
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:24:50

[quote:1725124c91="dracula"][quote:1725124c91="leemoksau"]唔受氣﹐係...精神折磨。[/quote]

:mrgreen:[/quote]

咁你成日都係呢個樣-------> ops: 係點解呀.
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:26:35

[quote:d756b5d528="dick&queenie"][quote:d756b5d528="dracula"][quote:d756b5d528="dick&queenie"]佢係咪已經揾倒新工喇?  真係萧灑喇! 我都好想好似佢咁...唔撈! 8)

q.[/quote]

係咪情願每日 "leg" 住一袋二袋出入 RC~ 好過受人氣~ :mrgreen:[/quote]

唉...返工又要受老板同同事氣...返到屋企又...唉...

:cry: q.[/quote]

唔明"team"...........的的的的
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 00:27:41

以後應該改為...

"老婆得一個,唔恰佢恰邊個"就有...

q. :cry:
作者: dracula    時間: 2004-11-25 00:27:58

真係家家有本難念的經.............. 男模屙梨駝罰 :em18:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:31:45

[quote:422ddb4ad0="dick&queenie"]以後應該改為...

"老婆得一個,唔恰佢恰邊個"就有...

q. :cry:[/quote]

冇理由明明你係佢o既重要穴道.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 00:35:03

[quote:cd1f7b90a0="dracula"]唔怪得妳成日都呢個樣啦~ ----->  :em05: [/quote]
係呀﹐我係公司都係成日呢個樣o架。有時係老闆面前都會。 :em18:
作者: dracula    時間: 2004-11-25 00:36:02

[quote:791105c678="Billy"][quote:791105c678="dracula"][quote:791105c678="leemoksau"]唔受氣﹐係...精神折磨。[/quote]

:mrgreen:[/quote]

咁你成日都係呢個樣-------> ops: 係點解呀.[/quote]

冇得解~ 改番先~
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 00:41:05

queenie 有時洒o下花槍係情趣o黎o既﹐唔好咁介懷啦。只要記住......
八十歲之前唔好俾飽飯佢食。
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:44:30

[quote:7d09713e36="dracula"]

冇得解~ 改番先~[/quote]

咁呢句"愛情沒分對與錯我倆只有情永在"又點解呀. :?:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:46:03

[quote:99a9e3df7d="leemoksau"]八十歲之前唔好俾飽飯佢食。[/quote]

:shock: 慘值得同情.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 00:48:29

[quote:296bcc33fd="Billy"][quote:296bcc33fd="leemoksau"]八十歲之前唔好俾飽飯佢食。[/quote]

:shock: 慘值得同情.[/quote]
唔使同情﹐或者第時你仲慘過佢呢﹖ :em12:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:50:46

[quote:e020d1c120="leemoksau"][quote:e020d1c120="Billy"][quote:e020d1c120="leemoksau"]八十歲之前唔好俾飽飯佢食。[/quote]

:shock: 慘值得同情.[/quote]
唔使同情﹐或者第時你仲慘過佢呢﹖ :em12:[/quote]

:em06:  :cry:  :em01:  :em07:  :em18:
作者: dracula    時間: 2004-11-25 00:50:51

[quote:8e3c798ebb="Billy"][quote:8e3c798ebb="dracula"]

冇得解~ 改番先~[/quote]

咁呢句"愛情沒分對與錯我倆只有情永在"又點解呀. :?:[/quote]

再改~
呢句一定明啦~ :mrgreen:
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 00:52:17

乜唔係 “順我者生﹐逆我者亡” 咩﹖
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:53:44

[quote:e1f6c7616b="dracula"]

再改~
呢句一定明啦~ :mrgreen:[/quote]

:em07: 好~~~有~~~文~~~彩~~~喎. :em14:
作者: dracula    時間: 2004-11-25 00:57:02

[quote:5c85c97362="leemoksau"]乜唔係 “順我者生﹐逆我者亡” 咩﹖[/quote]

再改~ 送比你~  :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 00:59:53

[quote:65ae79dac0="dracula"][quote:65ae79dac0="leemoksau"]乜唔係 “順我者生﹐逆我者亡” 咩﹖[/quote]

再改~ 送比你~  :mrgreen:[/quote]

乜你作得咁快o既.
重作得幾好喎.
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 01:01:20

[quote:e6fc5e54a3="dracula"][quote:e6fc5e54a3="leemoksau"]乜唔係 “順我者生﹐逆我者亡” 咩﹖[/quote]

再改~ 送比你~  :mrgreen:[/quote]

我知點解...佢每句開頭第一個字加埋就係... 莫愁...啦! 8)

BILLY...咁仲唔明??!!

Q.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:02:46

打錯啦大文豪﹐係 “青天” 呀。
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 01:04:30

[quote:f5fb0357de="leemoksau"]queenie 有時洒o下花槍係情趣o黎o既﹐唔好咁介懷啦。只要記住......
八十歲之前唔好俾飽飯佢食。[/quote]

我驚我冇咁長命...佢唔食飯都仲有雪魚絲食...唉

Q. :cry:  :cry:
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:06:33

晴天都得。
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:06:34

[quote:51ae778e99="dick&queenie"]

我知點解...佢每句開頭第一個字加埋就係... 莫愁...啦! 8)

BILLY...咁仲唔明??!!

Q.[/quote]

點會唔明.
期實我想試o下佢係咪一早作/諗定. :em12:
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:07:13

[quote:81eb783ae9="leemoksau"]打錯啦大文豪﹐係 “青天” 呀。[/quote]

晴天幽雅 d 嘛~
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:08:15

[quote:77067741d6="dick&queenie"][quote:77067741d6="leemoksau"]queenie 有時洒o下花槍係情趣o黎o既﹐唔好咁介懷啦。只要記住......

我驚我冇咁長命...佢唔食飯都仲有雪魚絲食...唉

Q. :cry:  :cry:[/quote]
唔一定係食飯﹐其實個意思係八十歲之前唔好俾好日子佢過。
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:10:15

係 “優雅” 呀﹐大文豪﹗
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 01:12:36

好似上網教中文咁TIM

Q. :mrgreen:
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:12:39

李莫愁....  我以 "男仕權益關注組" 特派專員o既身份同妳講........
........唔好教壞人~  :em05:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:14:46

[quote:f447234dcc="dracula"]李莫愁....  我以 "男仕權益關注組" 特派專員o既身份同妳講........
........唔好教壞人~  :em05:[/quote]

係呀同情呀的同情呀的.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:14:54

德古拉...我以 “女人大哂團體“ o既發起人身份回應你...
吹呀﹖ :em12:
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 01:17:34

我要快啲入會至得喇...有人照住點都好啲掛... :?:

q.
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:18:11

李莫愁....我又以 "男仕權益關注組" 會長(o岩o岩榮升o左)o既身份同妳講......
.... 真係吹妳唔脹... :em18:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:19:59

[quote:ad46fdc6b6="dracula"]李莫愁....我又以 "男仕權益關注組" 會長(o岩o岩榮升o左)o既身份同妳講......
.... 真係吹妳唔脹... :em18:[/quote]

咁我要快啲入會至得有人照住點都好d.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:20:41

[quote:746a4a9d7a="dick&queenie"]我係快啲入會至得喇...有人照住點都好啲掛... :?:

q.[/quote]
仲要快D招收多D會員﹐團結就是力量。
如果唔係萬一才子同文豪聯手﹐我未必鬥得過佢地。 :!:
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 01:22:55

但我諗諗吓都係要入〔男仕權益關注組〕做卧底至有用... :em12:

q.
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:24:40

[quote:4319741edb="dick&queenie"]但我諗諗吓都係要入〔男仕權益關注組〕做卧底至有用... :em12:

q.[/quote]

..........無間道  :em05:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:25:24

電影橋段..........
XXX VS XXX
最後.............
作者: grassman    時間: 2004-11-25 06:27:43

[quote:5a17bb624b="leemoksau"]queenie 有時洒o下花槍係情趣o黎o既﹐唔好咁介懷啦。只要記住......

因住未到八十歲之前已經餓死佢!
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 10:33:56

[quote:62c3a3ea03="grassman"][quote:62c3a3ea03="leemoksau"]queenie 有時洒o下花槍係情趣o黎o既﹐唔好咁介懷啦。只要記住......

因住未到八十歲之前已經餓死佢![/quote]
所以話 "唔好俾飽飯佢食" 而唔係 "唔好俾飯佢食".
作者: Jess and Burns    時間: 2004-11-25 10:36:19

Dracula .

嘆人生常下雨
雲遠去露晴天

可唔可以解黎聽下?
作者: dracula    時間: 2004-11-25 10:37:28

我已經出o左律師信告妳個 "女仕大哂團體" 以不人道對待男朋友/老公.....

今日要早閃 後會有期~ 請呀~
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 11:12:24

[quote:4fb43cb93a="dracula"]我已經出o左律師信告妳個 "女仕大哂團體" 以不人道對待男朋友/老公.....[/quote]
我已經買o左凶滅你律師口.  :em12:
作者: Robert    時間: 2004-11-25 11:23:39

[quote:42948c6cdf="leemoksau"][quote:42948c6cdf="dracula"]我已經出o左律師信告妳個 "女仕大哂團體" 以不人道對待男朋友/老公.....[/quote]我已經買o左凶滅你律師口.  :em12:[/quote]
做得好 :em11: 一定要做得乾乾淨淨喎 :em09:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 11:43:04

[quote:50b63fd4df="leemoksau"][quote:50b63fd4df="dracula"]我已經出o左律師信告妳個 "女仕大哂團體" 以不人道對待男朋友/老公.....[/quote]
我已經買o左凶滅你律師口.  :em12:[/quote]

你殺得一個律師但呢個世界重有千千萬萬個律師.
:em13:  :em13:
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 11:55:36

殺一警百 你估佢地唔怕死咩.
就算係唔怕死 都要顧住屋企人嘛.
作者: Robert    時間: 2004-11-25 11:56:35

[quote:0934a302fa="Billy"][quote:0934a302fa="leemoksau"][quote:0934a302fa="dracula"]我已經出o左律師信告妳個 "女仕大哂團體" 以不人道對待男朋友/老公.....[/quote]
我已經買o左凶滅你律師口.  :em12:[/quote]你殺得一個律師但呢個世界重有千千萬萬個律師.
:em13:  :em13:[/quote]
車.....怕你地有牙咩,多o的o黎密o的手。 (代莫愁講o既)
作者: Billy    時間: 2004-11-25 12:01:46

[quote:36c17a1894="R & M"][quote:36c17a1894="Billy"][quote:36c17a1894="leemoksau"][quote:36c17a1894="dracula"]我已經出o左律師信告妳個 "女仕大哂團體" 以不人道對待男朋友/老公.....[/quote]
我已經買o左凶滅你律師口.  :em12:[/quote]你殺得一個律師但呢個世界重有千千萬萬個律師.
:em13:  :em13:[/quote]
車.....怕你地有牙咩,多o的o黎密o的手。 (代莫愁講o既)[/quote]

死喇二對一.
才子同文豪又唔响度.
重兵臨城下"team".
救兵呀...........over.over.
:em18:
作者: Robert    時間: 2004-11-25 12:02:49

入番正題先,我都已經係上星期向公司辭職唔做 lu。
作者: SEVEN    時間: 2004-11-25 12:05:25

通常一段愛情開始 男女雙方都係針鋒相對的然後就順理成章變成.......... ! :mrgreen:  :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2004-11-25 12:09:59

[quote:9ee5623d76="R & M"]入番正題先,我都已經係上星期向公司辭職唔做 lu。[/quote]

比我講中??????
有份新工呀.........
定諗住結婚做少奶奶呀...... :em12:
作者: Robert    時間: 2004-11-25 12:20:40

[quote:4679d82c21="Billy"]比我講中??????
有份新工呀.........
定諗住結婚做少奶奶呀...... :em12:[/quote]
未成親呀...做少奶奶更加唔係啦!
係我依家個老細問我有冇興趣去佢親戚間公司度做喎!
咁我咪試o下o羅,兩個星期前去見左老闆,
點知一見既成 :em04: ,根本同佢傾計多,我都未試過見工見得咁開心。

:mrgreen:
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 12:22:50

仲請唔請呀?
作者: Robert    時間: 2004-11-25 12:31:34

應該唔請喇!

因為佢話有個做左好多年o既幫手要走,所以先至話請人!
而且呢間公司好細o架咋,都未必o岩妳o架"女長人"。
作者: Billy    時間: 2004-11-25 12:51:49

唔怪得好似我咁咁free上黎吹水啦......
作者: Robert    時間: 2004-11-25 13:01:23

其實都唔係太 free o架,因為要做好手頭上o既野俾下一個 follow o麻!

下個月中就真係應該無時間喇!
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 14:40:59

[quote:a395016639="R & M"]應該唔請喇!

而且呢間公司好細o架咋,都未必o岩妳o架"女長人"。[/quote]
咁不如你唔好辭職做住先 讓份新工俾我啦.
作者: Billy    時間: 2004-11-25 15:07:58

[quote:d0abf45eb6="leemoksau"][quote:d0abf45eb6="R & M"]應該唔請喇!

而且呢間公司好細o架咋,都未必o岩妳o架"女長人"。[/quote]
咁不如你唔好辭職做住先 讓份新工俾我啦.[/quote]

不如問佢舊公司使唔使搵人replace佢.
作者: Robert    時間: 2004-11-25 15:25:56

[quote:7bce090e79="leemoksau"]咁不如你唔好辭職做住先 讓份新工俾我啦.[/quote]咪駛旨意 :em16:
佢話請我之後,果晚返到屋企我已經拜託R幫我o係背脊到刺左...

~~~誓要效忠XX公司<--(新公司名)~~~ :em14:

(講o下笑,咪當真)
作者: Robert    時間: 2004-11-25 15:39:05

[quote:a6a0e270a4="Billy"]不如問佢舊公司使唔使搵人replace佢.[/quote]無行 lu~
"人事部"個靚女話會內部調人,
因為我都好想介紹位舊同學入o黎做,點知..... :!:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2