藍澄灣業主社群

標題: P-2.8% 全期Mortgage rate with 1.5% 現金回贈 [打印本頁]

作者: 師爺456    時間: 2004-11-24 01:15:05     標題: P-2.8% 全期Mortgage rate with 1.5% 現金回贈

Hi

我想我不需介紹大家也知我是誰. 在上幾次我介紹D Bank offer 大家反應十分熱烈 小弟十分多謝各位.

而現在D Bank offer重勁 可全期P-2.8% Mortgage rate with 現金回贈1.5% 貸款额.
最勁是無罸息期la.
作者: alankle    時間: 2004-11-24 08:35:51

嘩..........
正成咁 邊間呀..
不過我地同匯豐做 要挷死三年 真慘..........
作者: BLUE    時間: 2004-11-24 09:11:09

嘩好正 !
不過HSBC要所工年 無得過檔 !
作者: dracula    時間: 2004-11-24 09:21:57

我用 DBS 鎖 3年供 P 我好想轉~
等我睇番第二年走人罰幾多先~
作者: POON    時間: 2004-11-24 09:28:10

嘩 ! 凈供P都好辛若喎.....
作者: dracula    時間: 2004-11-24 09:34:18

係呀~ 我想由得佢罰 轉去第二間供 p-2.8 又有rebate 咁每個月就可以輕鬆 d
作者: POON    時間: 2004-11-24 09:41:50

凈供P ?
晤係應該P-幾多 ??
作者: dracula    時間: 2004-11-24 09:48:23

[quote:1ec249cb4c="OON"]凈供P ?
晤係應該P-幾多 ??[/quote]

因為之前囉o左 7% rebate (洗哂 :em08: ) 所以要供 3年 P
而家諗住樓價升 息又低 提早年半轉按囉~ 真係要的起心肝計o下有冇著數先得~
作者: POON    時間: 2004-11-24 10:34:21

嘩 ! 有7%現金使 你就好啦 我得到1%現金回贈...
作者: dracula    時間: 2004-11-24 10:36:11

乜都洗哂啦~ 仲要供 p 其實都係將o個 7% 分3年供 p 個差額~
作者: POON    時間: 2004-11-24 10:39:15

好似無乜著數喎 !
<請問 D = 邊間銀行 ?
作者: Billy    時間: 2004-11-24 11:51:53     標題: Re: P-2.8% 全期Mortgage rate with 1.5% 現金回贈

[quote:433494a5a6="師爺456"]Hi

我想我不需介紹大家也知我是誰. 在上幾次我介紹D Bank offer 大家反應十分熱烈 小弟十分多謝各位.

而現在D Bank offer重勁 可全期P-2.8% Mortgage rate with 現金回贈1.5% 貸款额.
最勁是無罸息期la.[/quote]

無罸息期咁咪即係叫D人多多抄樓.
受過教順D香港人重係唔識死.
唉.......
作者: eric_818    時間: 2004-11-24 13:58:07     標題: Re: P-2.8% 全期Mortgage rate with 1.5% 現金回贈

[quote:51c08ce4d2="Billy"][quote:51c08ce4d2="師爺456"]Hi

無罸息期咁咪即係叫D人多多抄樓.
受過教順D香港人重係唔識死.
唉.......[/quote]

咁係咪一手樓先 entitle 到? :?:
作者: POON    時間: 2004-11-24 14:10:06

如果自住 這個計劃對d業主係好好 ! 供小d息喎 !
作者: 師爺456    時間: 2004-11-24 22:27:45

Hello please check PM la.

thanks @@@
作者: Johnny Lung    時間: 2004-11-24 23:24:23     標題: Re: P-2.8% 全期Mortgage rate with 1.5% 現金回贈

[quote:31d78285e6="師爺456"]Hi

東亞重勁 可全期P-2.8% Mortgage rate with 現金回贈1.55% 貸款额 tim!
作者: leemoksau    時間: 2004-11-24 23:48:34

有冇乜o野限制o架﹖例如一定要按幾多成以上﹐或者至少要借幾多萬先至可以轉按﹖有冇其他費用例如律師費等等﹖
作者: Johnny Lung    時間: 2004-11-25 01:02:44

無任何限制 如果借二百萬以上 現金回贈係1.6 % tim !
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:04:49

無限制??? 咁轉按完過 2個月再轉去第二間咁得唔得??
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:08:54

[quote:d0477f1d56="Johnny Lung"]無任何限制 如果借二百萬以上 現金回贈係1.6 % tim ![/quote]

二百萬我層樓都唔值二百萬.
咪即係冇用.
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 01:09:45

[quote:bf958c0020="Billy"][quote:bf958c0020="Johnny Lung"]無任何限制 如果借二百萬以上 現金回贈係1.6 % tim ![/quote]

咪即係冇用.[/quote]

係囉...佰二就有0既...

Q. 8)
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:14:11

[quote:dd6b01cf5e="Billy"][quote:dd6b01cf5e="Johnny Lung"]無任何限制 如果借二百萬以上 現金回贈係1.6 % tim ![/quote]

billy~ 我 2百萬賣層樓比你咪可以回贈 1.6 囉~  :mrgreen:
作者: Johnny Lung    時間: 2004-11-25 01:16:04

咁轉按就唔知啦! 我指係第一次做Mortage 嗰隻 !
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:18:04

[quote:39daa60d4b="dracula"][quote:39daa60d4b="Billy"][quote:39daa60d4b="Johnny Lung"]無任何限制 如果借二百萬以上 現金回贈係1.6 % tim ![/quote]

billy~ 我 2百萬賣層樓比你咪可以回贈 1.6 囉~  :mrgreen:[/quote]

送比我就要.
呢度講mortage呀離題.... :twisted:
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:19:07

:mrgreen:  sorry sorry~~ 壞習慣~~
作者: Johnny Lung    時間: 2004-11-25 01:22:26

咁送比你 再回贈埋1.6比你好唔好!
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:24:25

送﹖ 係我就用個 ”燒“ 字啦。(講笑)
作者: dick queenie    時間: 2004-11-25 01:25:23

伯爵...唔駛咁開心...johnny 係話比埋個六你咋 :em09:

q.
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:26:21

[quote:f53e9a0e81="leemoksau"]送﹖ 係我就用個 ”燒“ 字啦。(講笑)[/quote]

:em17:  
咁 "送" 多 兩個僕人比佢用先得~ (都係講笑)
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:28:31

SORRY﹐我地又離題了。
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:30:38

[quote:71926710ad="leemoksau"]SORRY﹐我地又離題了。[/quote]

我剛想講比你講先"TEAM".
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:32:11

係係~ sorry~  :em14:

我搵唔番份合約 check 唔番第二年轉按會點罰~ 係咪可以打去問??
通常又係點罰呢??
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:34:19

[quote:83b7cf964c="dracula"]係係~ sorry~  :em14:

我搵唔番份合約 check 唔番第二年轉按會點罰~ 係咪可以打去問??
通常又係點罰呢??[/quote]

轉得好快喎...............................MORTAGE.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:34:47

我係星展﹐頭十二個月唔可以還哂﹐否則罰幾千(好似3-4000)。
作者: dracula    時間: 2004-11-25 01:36:23

我都係 DBS... 鎖 3年 知唔知點罰法??
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:39:36

[quote:91108ad66b="leemoksau"]我係星展﹐頭十二個月唔可以還哂﹐否則罰幾千(好似3-4000)。[/quote]

咁好.
我三二一呀.
頭一年PARTIAL PAYMENT 唔得.
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:39:48

個個唔同o既。即使按俾同一間銀行﹐佢會根據你o既收入﹐按幾多萬等資料﹐每個人o既OFFER都唔會一樣。你要睇返合約。
作者: leemoksau    時間: 2004-11-25 01:41:36

[quote:53abf8bd03="Billy"]頭一年PARTIAL PAYMENT 唔得.[/quote]
諗諗o下好似我都係。
作者: Billy    時間: 2004-11-25 01:43:30

[quote:8681be5b46="leemoksau"]個個唔同o既。即使按俾同一間銀行﹐佢會根據你o既收入﹐按幾多萬等資料﹐每個人o既OFFER都唔會一樣。你要睇返合約。[/quote]

因為時間唔同呀.
我問過N間.
間間差唔多冇咁"橋".

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2