藍澄灣業主社群

標題: 樂悠居通宵賣樓 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-11-20 11:31:16     標題: 樂悠居通宵賣樓

銀行減息後首個開賣新盤荃灣樂悠居,昨晚展開首輪內購。華人置業以低於市價約15%,即供呎價2820元,推出首批20伙後,昨晚數度原價加推應市。發展商公布,開售3個半小時,約賣出200伙。市場估計會通宵揀樓,料整晚售出500伙,首日銷量僅次於今年中開賣的馬灣珀麗灣。

新鴻基地產上月開賣荃灣爵悅庭後,毗鄰的樂悠居,昨以低於爵悅庭約一成半至兩成開售。按價目表顯示,樂悠居最平單位為7樓7號室,面積433方呎,即供價107萬元,呎價2471元,較爵悅庭最低售價170萬元,平37%。

華置昨晚於荃灣悅來酒店進行樂悠居揀樓,傍晚6時半開始召集首100名準買家,7時開始 揀樓。華置銷售經理柯靄邦強調,是次定價按樓層高低推出,撇除樓層因素,屬原價加推,截至昨晚10時半,前後3度加推309單位,平均呎價由2925至3319元。每層樓價相差約1.5%。低層呎價2700至2900元,中層呎價約3600元。發展商曾指出,整個項目平均呎價3500至4000元水平。

低息環境下,市場資金欠缺出路,昨日個別買家坦言,會大手購入單位作投資。美聯物業董事布少明指出,一名廠家早前大手入票40張後,昨斥資1798.4萬元,購入10個低層單位,若售價有一成半升值「水位」,即轉售。樂悠居即時二手放盤有20個,叫價較購入價加一成半至兩成。
作者: Billy    時間: 2004-11-20 11:44:47

我家姐都買o左.
廿多樓12室210萬~3600/呎(入伙先供).
佢話好多荃灣友同大陸客.
作者: POON    時間: 2004-11-20 12:28:13

其實算晤算平 ?
作者: Billy    時間: 2004-11-20 12:32:39

我覺得RC抵D.
但我呀媽唔鍾意.
作者: eric_818    時間: 2004-11-20 12:59:00

[quote:098b6d491d="Billy"]我家姐都買o左.
佢話好多荃灣友同大陸客.[/quote]

做乜唔叫佢買 RC?
作者: Ray008    時間: 2004-11-20 21:41:52

真係賣到通宵,Agent 話賣到早上9:00am,即係賣了14個小時。
作者: Billy    時間: 2004-11-20 22:09:58

[quote:c794f201d5="eric_818"][quote:c794f201d5="Billy"]我家姐都買o左.

做乜唔叫佢買 RC?[/quote]

前一格咪講o左囉.
我呀媽唔鍾意RC.
不過都好太近會好煩.
作者: eric_818    時間: 2004-11-21 12:51:14

[quote:dd61407015="Billy"][quote:dd61407015="eric_818"][quote:dd61407015="Billy"]我家姐都買o左.

前一格咪講o左囉.
我呀媽唔鍾意RC.
不過都好太近會好煩.[/quote]

Billy:

如果我係您阿媽
我就會話:

「生舊叉燒好過生您個衰仔!  :em20: :twisted: 」
作者: Stephen@RC    時間: 2004-11-21 17:39:22

o個時RC都係賣overnight la ~~
作者: Billy    時間: 2004-11-21 23:20:15

[quote:e9d3675a71="eric_818"]

Billy:
如果我係您阿媽
我就會話:
「生舊叉燒好過生您個衰仔!  :em20: :twisted: 」[/quote]

我通常會答:
「咁我送番舊叉燒比你補數喇!」
作者: grassman    時間: 2004-11-21 23:24:31

[quote:ebe9687e80="Billy"][quote:ebe9687e80="eric_818"]

Billy:
如果我係您阿媽
我就會話:
「生舊叉燒好過生您個衰仔!  :em20: :twisted: 」[/quote]

我通常會答:
「咁我送番舊叉燒比你補數喇!」[/quote]

答:正衰仔!係至好講!好快D結婚,生番舊叉燒仔出o黎!
作者: Billy    時間: 2004-11-21 23:39:53

[quote:5d1b572639="grassman"]
答:正衰仔!係至好講!好快D結婚,生番舊叉燒仔出o黎![/quote]

呢句係天下間最毒o既毒奏. :em07:
作者: eric_818    時間: 2004-11-21 23:54:34

[quote:a06ac0d5bc="Billy"][quote:a06ac0d5bc="grassman"]
答:正衰仔!係至好講!好快D結婚,生番舊叉燒仔出o黎![/quote]

呢句係天下間最毒o既毒奏. :em07:[/quote]

我都係咁話.  :em07:  :em07:
作者: dick queenie    時間: 2004-11-22 00:21:11

[quote:c14590a0c4="Billy"][quote:c14590a0c4="eric_818"][quote:c14590a0c4="Billy"]我家姐都買o左.

前一格咪講o左囉.
我呀媽唔鍾意RC.
不過都好太近會好煩.[/quote]

我反而鍾意好似"真情" /  "皆大歡喜" 咁,又或者啲屋企人住埋樓上樓下,同一個屋院都ok,可以成日見到佢哋,我就好開心咯!  不過經濟能力唔容許我咁做

q.
作者: Billy    時間: 2004-11-22 00:36:06

[quote:f50ae4a7a6="dick&queenie"]

我反而鍾意好似"真情" /  "皆大歡喜" 咁,又或者啲屋企人住埋樓上樓下,同一個屋院都ok,可以成日見到佢哋,我就好開心咯!  不過經濟能力唔容許我咁做

q.[/quote]

我都鍾意近但太近就......... :em05:
作者: dick queenie    時間: 2004-11-22 00:41:54

嘻...而家我哋呢班neigbhour(當然包括我老公同我在內)都慣哂隨時登門造訪喇 :mrgreen: 遠近呢樣嘢都唔係一個issue咯...你話對不對?

q.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2