藍澄灣業主社群

標題: 達明一派 [打印本頁]

作者: bikbark    時間: 2004-11-20 10:06:37     標題: 達明一派

唔知你o地鍾唔鍾達明o架呢?
細個o個陣﹐其實係鍾意同期o既radius多d﹐不過達明d歌真係好耐聽﹐就算聽返d舊歌都唔覺得過時.

好期待12月o既演唱會!
作者: Billy    時間: 2004-11-20 10:17:52

Radius 商業味玩電子音樂.
Morden talking 香港版.
而達明就藝術味重d.
好唔同.

不過你唔似呢個年代o既人喎.
Radius出"吸煙的女人"果時我讀中二.

果時好少女人吸煙.
世界變o左好多.
作者: bikbark    時間: 2004-11-20 10:57:36

個陣好細個﹐讀小學﹐只係識順耳o既歌就叫好聽﹐所以覺得radius好聽d
大個聽返﹐就覺得達明d歌曲詞編都正
作者: dick queenie    時間: 2004-11-20 11:08:55

陳德章係一個有才華的人
無奈搭上周慧敏......
被情感沖昏頭腦,
江郎才盡~~~~
作者: POON    時間: 2004-11-20 11:21:12

"紅顏禍水"
好似"鄭伊健"咁....
作者: Tomato    時間: 2004-11-20 11:27:21

[quote:02e08840cc="dick&queenie"]陳德章係一個有才華的人
被情感沖昏頭腦,
江郎才盡~~~~[/quote]

我細個都係好鍾意radius........所以一直都唔鍾意周慧敏...哈哈
作者: Billy    時間: 2004-11-20 11:51:15

[quote:e995363940="Tomato"][quote:e995363940="dick&queenie"]陳德章係一個有才華的人
被情感沖昏頭腦,
江郎才盡~~~~[/quote]

我細個都係好鍾意radius........所以一直都唔鍾意周慧敏...哈哈[/quote]

聽歌姐歌好聽咪得囉.
作者: bikbark    時間: 2004-11-22 10:46:50

http://tvcity.tvb.com/jsg/billboard/video/e20040827_video37_5243_b.asx

翡翠劇場  :em11:
作者: Robert    時間: 2004-11-22 17:57:11

[quote:8bb01c3349="bikbark"]http://tvcity.tvb.com/jsg/billboard/video/e20040827_video37_5243_b.asx
翡翠劇場  :em11:[/quote]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
細時睇"達明一派",覺得哥好乸,哥就好cool;
大個之後就覺得哥好型,聽落o的歌詞又有意思,
而且有次係 CWB 見過佢,真人幾靚仔
哥呢幾年見佢攪笑多,依家見到佢檀吉他,
硬係覺得怪怪o地............... :!:
作者: Suzuki    時間: 2004-11-22 18:41:11

[quote:ed2ff258ce="Billy"]Radius 商業味玩電子音樂.
Radius出"吸煙的女人"果時我讀中二.

果時好少女人吸煙.
世界變o左好多.[/quote]

不斷吐煙;因她一早已習慣  ...
作者: Tomato    時間: 2004-11-23 00:24:33

我係好鍾意聽達明首"禁色"....

radius我好鍾意"別人的歌"....
作者: Billy    時間: 2004-11-23 00:27:39

[quote:00dcf26dba="Tomato"]我係好鍾意聽達明首"禁色"....

radius我好鍾意"別人的歌"....[/quote]

達明我鍾意"KISS ME GOODBYE".
Radius我好鍾意"傾心".
作者: Billy    時間: 2004-11-23 00:33:27

重有太極我鍾意"每一句說話" 正. :em11:
作者: Robert    時間: 2004-11-23 00:49:51

俾你o地估下……太極o既"紅色的跑車"MTV
裡面o既女主角o係邊個?
R.
作者: dracula    時間: 2004-11-23 00:54:57

[quote:ad2308680f="R & M"]俾你o地估下……太極o既"紅色的跑車"MTV
R.[/quote]

咁多年前....點估呀?~  :em05:
吾..... 薛家燕???? :?:
作者: Billy    時間: 2004-11-23 00:55:37

[quote:aaee760457="R & M"]俾你o地估下……太極o既"紅色的跑車"MTV
R.[/quote]

係"紅色跑車"呀.
無啦啦多O左呀的O既??? :?:
作者: Billy    時間: 2004-11-23 01:33:48

[quote:63349c3d61="dracula"][quote:63349c3d61="R & M"]俾你o地估下……太極o既"紅色的跑車"MTV
R.[/quote]

咁多年前....點估呀?~  :em05:
吾..... 薛家燕???? :?:[/quote]

都唔同期.
我估李麗珍.
作者: bikbark    時間: 2004-11-23 09:23:35

[quote:76c41054da="R & M"]俾你o地估下……太極o既"紅色的跑車"MTV
R.[/quote]

係咪吳家麗呀?
o個個年代通常都係佢做代表!
作者: kyu    時間: 2004-11-23 16:40:51

達明一派 - 繼續追尋.
作者: Robert    時間: 2004-11-23 17:45:52

[quote:ca8855d001="bikbark"]係咪吳家麗呀?
o個個年代通常都係佢做代表![/quote]
唔係吳家麗李麗珍,更加唔係伯爵講o既薛家燕(伯爵 :em20: M)

俾o的 tips 大家喇︰
佢依家都有係娛樂圈到打滾o既!靚唔靚女就真係.....見仁見智... :!:

1) 拍過好多電影~
2) 電視劇都有拍,但少o的~
3) 曾經唱過歌,但產量極之少~
4) 出過書~
5) 做電台~
作者: POON    時間: 2004-11-24 11:39:18

溫碧霞 !
作者: bikbark    時間: 2004-11-24 21:07:01

R&M 唔係三姑啊嘛?
作者: Robert    時間: 2004-11-24 21:36:50

[quote:7cba189418="bikbark"]R&M 唔係三姑啊嘛?[/quote]
:em17:
作者: Robert    時間: 2004-11-24 21:44:45

不如我開估啦!
呢位女藝員.....曾經o係"濃本多情"裡面飾演勾引張國榮o既靚女! :em04:

~~~~~吳君如~~~~~是也!
作者: Billy    時間: 2004-11-24 21:53:04

[quote:fd5c562f80="bikbark"]R&M 唔係三姑啊嘛?[/quote]

三姑即係邊個呀. :?:
作者: bikbark    時間: 2004-11-25 14:57:07

[quote:4ef3f9b9bf="Billy"][quote:4ef3f9b9bf="bikbark"]R&M 唔係三姑啊嘛?[/quote]

三姑即係邊個呀. :?:[/quote]
吳君如 she calls herself 三姑 in "wa wa wa"
作者: Billy    時間: 2004-11-25 15:11:48

[quote:7dcf755db4="bikbark"][quote:7dcf755db4="Billy"][quote:7dcf755db4="bikbark"]R&M 唔係三姑啊嘛?[/quote]

三姑即係邊個呀. :?:[/quote]
吳君如 she calls herself 三姑 in "wa wa wa"[/quote]

好野喎咁你咪估中. :em11:
不過冇獎.
作者: Robert    時間: 2004-11-25 15:52:50

[quote:cf4106499d="Billy"][quote:cf4106499d="bikbark"]吳君如 she calls herself 三姑 in "wa wa wa"[/quote]好野喎咁你咪估中. :em11:
不過冇獎.[/quote]
有..... bikbark 妳同我一齊上到天台就有獎o架喇! :em12:

(講笑)
作者: Suzuki    時間: 2004-11-26 12:30:27

[quote:ba036da65e="R & M"][quote:ba036da65e="Billy"][quote:ba036da65e="bikbark"]吳君如 she calls herself 三姑 in "wa wa wa"[/quote]好野喎咁你咪估中. :em11:
不過冇獎.[/quote]
有..... bikbark 妳同我一齊上到天台就有獎o架喇! :em12:

(講笑)[/quote]

becareful Hales is keep watching....
作者: SEVEN    時間: 2004-11-26 13:21:12

真係估晤到係"吳君如" 喎 !
作者: Robert    時間: 2004-11-26 17:53:35

[quote:bfbb92f019="Suzuki"]becareful Hales is keep watching....
[/quote]
唔好誤會呀 :em14: hales,我同 bikbark 都係女"樹",
上度天台咪最多..............................睇星星 :!:
作者: bikbark    時間: 2004-11-30 21:18:44

[quote:1c66e13a85="R & M"][quote:1c66e13a85="Suzuki"]becareful Hales is keep watching....
[/quote]
唔好誤會呀 :em14: hales,我同 bikbark 都係女"樹",
上度天台咪最多..............................睇星星 :!:[/quote]
嘿,唔駛咁驚佢喎,佢都唔睇文o既
我同你上天台玩完佢都未知啦,haha
作者: Robert    時間: 2004-11-30 22:33:19

咁.......今個星期日我地上左山頂試o下先喇~ :em12:
作者: bikbark    時間: 2004-12-12 00:49:10

o岩o岩睇完達明演唱會返o黎,好正,大報份聽眾都好投入,唱馬路天使&溜冰滾軸時,全場有成6成人企o係度一齊唱,勁正勁high,好開心,仲encore兩次,唱到11點9,不得了呀!

報告完畢

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2