藍澄灣業主社群

標題: 新登記業主數字進入樽頸 ... [打印本頁]

作者: saga    時間: 2003-8-21 00:33:36     標題: 新登記業主數字進入樽頸 ...

以前我日日 update 好死忙
而家幾日都唔使 update 一次 ...

有咩入伙前既方法 可以再吸納d 業主上來(93/11xx) ? 第日再有聯名信 陣容都強大d

另外 點留住d 朋友? IWAT 既離去有少少不捨 ... 佢係舊版好早已經出現帶出唔少既 concern 同意見俾我地    

同埋 要問既野都問得七七八八 入伙時當然又會有另一個討論高峰
而家大家請密切留意聯名信既進程

但有好多業主應該會對我地討論過既問題有興趣
佢地上來睇下d 討論 應該會令佢地更了解自己既 future home

大家有咩 comment ?
作者: Ice    時間: 2003-8-21 00:59:46     標題: Re: 新登記業主數字進入樽頸 ...

[quote:6e67c7ab80="saga"]以前我日日 update 好死忙
而家幾日都唔使 update 一次 ...

有咩入伙前既方法 可以再吸納d 業主上來(93/11xx) ? 第日再有聯名信 陣容都強大d

另外 點留住d 朋友? IWAT 既離去有少少不捨 ... 佢係舊版好早已經出現帶出唔少既 concern 同意見俾我地    

同埋 要問既野都問得七七八八 入伙時當然又會有另一個討論高峰
而家大家請密切留意聯名信既進程

但有好多業主應該會對我地討論過既問題有興趣
佢地上來睇下d 討論 應該會令佢地更了解自己既 future home

大家有咩 comment ?[/quote]

有無 stat 知道有幾多人留唔住?

有一個可能既原因 (唔知係咪) 就係宜家大家已經變得幾 close 可能有 d 小 (??)圈子 feel 令新人覺得難/唔想 加入?

其實我每入 browse 呢個 site 時都發覺有唔少訪客 咁咪係即係代表有好多人睇 但無乜人想 register?

另外可能有業主只係想做 cdrom 咁所以佢地覺得無咩必要要 register. 但正如你講 有好多野已經討論過 無新既大既討論係難 d 吸納新血~
作者: saga    時間: 2003-8-21 01:15:43     標題: Re: 新登記業主數字進入樽頸 ...

都好 唔使 update 得咁密
可以留返d 時間做喜歡做既事  :
作者: FireFire    時間: 2003-8-21 01:22:18

其實好多時係訪客仲多過會員....
而家個熱潮可能過左...所以比以前靜d...
我地一向都好歡迎新人...希望守耐d...人數會累積越來越多...
我諗本站去到RC入伙之前2-3個月會再熱鬧番....
如果我地耐不耐攪d活動...唔知可唔可以吸引多d人呢? :mrgreen:
作者: irisku    時間: 2003-8-21 09:41:57

贊成~~同意火火的睇法~~若再有聚會我一定要抽空出席呀~~
作者: saga    時間: 2003-8-21 09:52:27

parkland group has 248 flat registration ... really great ar
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-21 12:46:54

我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-8-21 13:20:07

喵~
係就拿拿淋 攪D比賽出o黎玩o下啦 打機都掂喎!!
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-21 13:40:44

[quote:5702be78c2="AgnesSarah"]我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀[/quote]

昇悅居入左伙未呀???如果我地未入伙好難攪wow.........而且衰d講句我地又唔係咁多人 會唔會唔夠代表性呢??????

不過我都好支持攪多d 活動!!!!!!!!!!   
作者: saga    時間: 2003-8-21 14:09:49

[quote:7e91d0aea4="AgnesSarah"]我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀[/quote]

I also want to lose weight  
作者: dick queenie    時間: 2003-8-21 20:08:40

加入人數的多少,還是未知之數,因為而家始於仍未入伙,
而家入來的人大多數是找尋問題。若然問題始終是有待解決時,冷靜期實有。
但起馬証實一樣野,而家我們..........大家都是些有質數的一群。
肯定將來入伙之後,另有一番新景像。
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-21 21:45:38

[quote:e6e8da81b6="Teresa&Fai"][quote:e6e8da81b6="AgnesSarah"]我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀[/quote]

昇悅居入左伙未呀???如果我地未入伙好難攪wow.........而且衰d講句我地又唔係咁多人 會唔會唔夠代表性呢??????

不過我都好支持攪多d 活動!!!!!!!!!!   [/quote]

昇悅居未入伙ga

不如打羽毛球呀   
作者: saga    時間: 2003-8-21 22:47:24

[quote:a669af272c="dick&queenie"]加入人數的多少,還是未知之數,因為而家始於仍未入伙,
而家入來的人大多數是找尋問題。若然問題始終是有待解決時,冷靜期實有。
但起馬証實一樣野,而家我們..........大家都是些有質數的一群。
肯定將來入伙之後,另有一番新景像。[/quote]

入伙之後就...
放個 url 係座頭  :mrgreen:  
應該會再多d人入來   :wink:

講真 未入伙已經有接近百人 算係唔錯 =)
作者: wychan    時間: 2003-8-21 22:51:24

145了,其實已經多過已售出單位的10%。成績已經很好 :em11:

熱烈期待第159位會友加入 (單位總數的10%) :em21:

94 only   :
作者: 藍澄小海豚    時間: 2003-8-21 23:04:40

大家有無試過去各大地產網站介紹下本網頁  
作者: wychan    時間: 2003-8-21 23:20:31

[quote:89e1ffab24="藍澄小海豚"]大家有無試過去各大地產網站介紹下本網頁  [/quote]

去華人行介紹有用d喎。佢地先係我地d target customer. right?
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-21 23:37:53

其實....講真....如果有版友prefer淨係係度O羅料 O羅完就BYE BYE 吹兩句水都嫌waste錢同時間...... 但係就黎入伙個時又番黎再O羅料...........sorry.... 我就真係好難entertain佢地啦......>.<

你地唔好鬧我....純粹個人意見... 咁我梗係唔想d版友走啦.....
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-22 14:12:33

[quote:3ff80e58ef="AgnesSarah"][quote:3ff80e58ef="Teresa&Fai"][quote:3ff80e58ef="AgnesSarah"]我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀[/quote]

不過我都好支持攪多d 活動!!!!!!!!!!   [/quote]

昇悅居未入伙ga

不如打羽毛球呀   [/quote]

好呀!!!!!!我都好鐘意打羽毛球     
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-22 14:23:28

[quote:289673b830="dick&queenie"]加入人數的多少,還是未知之數,因為而家始於仍未入伙,
肯定將來入伙之後,另有一番新景像。[/quote]

會唔會係我諗野好消極呢 :em01:  :em01:

我覺得而家我地咁close係因為藍澄灣好多負面消息..........當入左伙後 所有問題都settle晒既時候...........我地大家都要為層樓而努力工作...............到時大家撞口撞面見到會唔會當唔識呢?????????又或都爭搭shuttle bus而你話我我話你呢.........而我而家係咪又諗得好灰呢???????? :em06:  :em06:
作者: dick queenie    時間: 2003-8-22 14:44:34

你咁講都有可能,等於.....我好樣丙,你地唔鐘意我。
見到都想打喎。wicyh唔理我...sega 唔愛我只愛我ice...,hales話要拋我落街......。wychan....見我一鑊打我一鑊。......so bad......>o<
又或者我好英,男業主唔底得,女業主又比我溝哂。到時我成為藍澄湯丸.....飯眾憎
作者: saga    時間: 2003-8-22 14:53:43

[quote:a84b164770="dick&queenie"]你咁講都有可能,等於.....我好樣丙,你地唔鐘意我。
見到都想打喎。wicyh唔理我...sega 唔愛我只愛我ice...,hales話要拋我落街......。wychan....見我一鑊打我一鑊。......so bad......>o<
又或者我好英,男業主唔底得,女業主又比我溝哂。到時我成為藍澄湯丸.....飯眾憎[/quote]

For sure I only love my dear Ice  :mrgreen:   but I like your novel  
作者: saga    時間: 2003-8-22 14:58:18

[quote:00a8147dd6="Teresa&Fai"]
會唔會係我諗野好消極呢 :em01:  :em01:

我覺得而家我地咁close係因為藍澄灣好多負面消息..........當入左伙後 所有問題都settle晒既時候...........我地大家都要為層樓而努力工作...............到時大家撞口撞面見到會唔會當唔識呢?????????又或都爭搭shuttle bus而你話我我話你呢.........而我而家係咪又諗得好灰呢???????? :em06:  :em06:[/quote]

hanged also need to take a rest and breath
作者: dick queenie    時間: 2003-8-22 15:02:06

[/quote]

For sure I only love my dear Ice  :mrgreen:   but I like your novel  [/quote]

你唔好話我....你咪又係咁......

oh~~~我只愛我的...冰冰~~~~baby.~~~~ :em15:
作者: saga    時間: 2003-8-22 15:22:07

[quote="dick&queenie]
你唔好話我....你咪又係咁......

oh~~~我只愛我的...冰冰~~~~baby.~~~~ :em15:[/quote]

Maybe I am more serious than you   
作者: 藍澄小海豚    時間: 2003-8-22 21:10:31

:em12:  saga同ice原來.......係"好朋友"黎架
ops: 幾時會有好消息講俾大家知呀
ops:  ops:  ops:  ops:  ops:  ops:  ops:
    :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o
作者: Ice    時間: 2003-8-23 00:22:17

[quote:2f4d5806d7="藍澄小海豚"]:em12:  saga同ice原來.......係"好朋友"黎架
ops:  ops:  ops:  ops:  ops:  ops:  ops:
    :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o[/quote]

我同 saga 係綁匪同肉參既關係      
作者: 藍澄小海豚    時間: 2003-8-23 18:42:33

[quote:8202c5c80d="Ice"][quote:8202c5c80d="藍澄小海豚"]:em12:  saga同ice原來.......係"好朋友"黎架
    :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o  :o[/quote]

我同 saga 係綁匪同肉參既關係      [/quote]

唔通ICE你係綁匪  :em07:
作者: Ice    時間: 2003-8-23 18:47:57

[quote:3e023ddf5c="藍澄小海豚"]唔通ICE你係綁匪  :em07:[/quote]

係 無錯  :em12:  :em12:  :em12:  :em12:  :em12:
作者: saga    時間: 2003-8-24 22:13:50

[quote:c03176d577="藍澄小海豚"]
唔通ICE你係綁匪  :em07:[/quote]

你估中喇  :

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2