藍澄灣業主社群

標題: RC足球隊11/14賽後傳真! [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2004-11-15 01:38:17     標題: RC足球隊11/14賽後傳真!

今次係RC足球隊第二次作賽,默契仍須培養,但不失為一場緊張賽事。

經上一次(10/22)練習後,大家都有點了解大家既踢法,但今場缺乏了Keane一夫當關既支持,明顯防守上出現不少漏洞 :twisted: ,中路無o左Ryanli同榮仔既中場掃蕩,令後防更雪上加霜! :em08:

說回場波:賽事開首,RC隊採用1-3-3陣式(p.s.我當時打對面[倒戈]),打前既Fish因缺乏供應,未能為RC隊初段提供入球 :em01: 。更在開賽不久,被小弟先開紀錄! :mrgreen:

其後RC隊追回一球(唔記得邊個射) :em19: ,但RC隊形勢仍然惡劣,被壓下去! 之後有兩個RC隊友到達(因冇機會介紹,所以唔知佢兩個既寶號。p.s.此時我已轉會RC隊啦!),多o左後備支援,而且大家也漸漸熟習球賽節奏,形勢有所改善。 先我們改用1-4-2陣式,雖然仍受壓力,但我方已搶回不少攻勢 :em12: 。先有chee鎮守右路(打法似碧咸o個隻) :em12: ,左邊有Stephen同佢D friend助攻下,我方先後取得數個入球,有Eddy x2,Stephen個friend x?,(其他D入球就唔記得有幾多個同邊個射)。 :em09:  (多次近門失機[打飛機]未能在入球數字上反映! :em05: )

後段對手既攻勢未見銳利(有兩個對方既入球只是我(龍門)未有盡力營救下失去sorry!)。 最後在大家筋疲力盡下結束! :em11:

希望大家盡慶而還!如未能盡慶,下次再黎吧! :em02:  :em02:

==============================================
RC 波友: Raymond Grassman FD Dracula Stephen Eddy Ryanli 榮仔
肥度 Chee John Keane Bear fishandling.
作者: chee    時間: 2004-11-15 08:30:34

多謝grassman  下次記得預我呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: Robert    時間: 2004-11-15 08:58:48

"RC球隊"特約記者,伍仿榮報導!
作者: Eddy Lam    時間: 2004-11-15 09:13:39

比數應該係8:5 RC隊輸3球 :em01: 不過計埋打飛機同射斜個D
我當打和啦 :em12:
作者: chee    時間: 2004-11-15 09:29:48

進攻足球!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
作者: chee    時間: 2004-11-15 09:44:47

grassman兄  目前book場是否需排隊 ?
作者: Eddy Lam    時間: 2004-11-15 13:14:56

話時話 禽日兩隊入d波都幾靚 差唔多球球都死角 :em11:
作者: Stephen@RC    時間: 2004-11-15 13:22:54

haha .
最緊要大家HAPPY
作者: chee    時間: 2004-11-15 14:06:18

各位師兄波友  如果有波踢  可唔可以預我呀 24小時stand by  
作者: Stephen@RC    時間: 2004-11-15 15:21:18

[quote:a001bc1de5="chee"]各位師兄波友  如果有波踢  可唔可以預我呀 24小時stand by  [/quote]

grassman 會post new thread to "吹雞" if there is .
dont worry .. chee . hahaha
作者: grassman    時間: 2004-11-16 02:54:45

[quote:c76d5d6b0e="chee"]grassman兄  目前book場是否需排隊 ?[/quote]

依家book場唔洗排隊,只要把想book既場地、時間(at least 一個月後)填好form,寄信到民政處預定,民政處會於每月抽籤!

p.s.  如抽籤結果後仍有同空場,會於場地或民政處內張貼(每月20號開始),到時可以[執雞]。

[quote:c76d5d6b0e="Eddy Lam"]比數應該係8:5 RC隊輸3球 :em01: 不過計埋打飛機同射斜個D
我當打和啦 :em12:[/quote]

你有份打飛機嗎 ?:twisted:
作者: chee    時間: 2004-11-16 08:08:49

grassman :請問你可唔可以比d form 我  因我有社團牌  應可優先處理  到時可定期有波踢!!!!!!!!!
作者: Eddy Lam    時間: 2004-11-16 09:14:28

[quote:0db3b17da5="grassman"]

[quote:0db3b17da5="Eddy Lam"]比數應該係8:5 RC隊輸3球 :em01: 不過計埋打飛機同射斜個D
我當打和啦 :em12:[/quote]

你有份打飛機嗎 ?:twisted:[/quote]

我冇 不過射鈄o左一球.  
作者: grassman    時間: 2004-11-17 07:43:08

[quote:7cba59feeb="chee"]grassman :請問你可唔可以比d form 我  因我有社團牌  應可優先處理  到時可定期有波踢!!!!!!!!![/quote]

我Friday要返先比到你!
作者: keane    時間: 2004-11-18 12:40:04

很抱歉未能同各兄弟一齊搏命 下次我一定會出席.
看grassman的講術 RC隊狀態及默契都會一場比一場好.

各位繼續努力吧!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2