藍澄灣業主社群

標題: 藍澄灣海港酒店 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-11-11 01:56:46     標題: 藍澄灣海港酒店

星期一信報的報導 公開了酒店第二座的命名.
作者: vivian    時間: 2004-11-11 10:24:55

茂盛海港酒店.....個名咁"leung"
無法啦 鬼叫有錢咩!!
作者: BLUE    時間: 2004-11-11 10:30:26

RC業主有無會所"話事權" ??
作者: Billy    時間: 2004-11-11 11:03:06

會所同出面d私人club一樣.
你比錢join就有得玩唔比就冇.
RC業主係冇d咩所謂所"話事權"o架.
作者: vivian    時間: 2004-11-11 11:25:20

[quote:592a6308eb="BLUE"]RC業主有無會所"話事權" ??[/quote]

早排網上有師兄講過 大家唔好當會所係我地RC居民
呢個會所是和黃擁有/經營
就等於街上"漏"人玩的"hysicxx Club"咁
比錢就可以入去玩
其他野唔好過問..... :em16:
作者: Stephen@RC    時間: 2004-11-11 11:50:15

三間hotels own by 不同財團.. 會唔會改唔同hotel名  :?:  :?:
作者: vivian    時間: 2004-11-11 12:00:06

[quote:4103e68539="Stephen@RC"]三間hotels own by 不同財團.. 會唔會改唔同hotel名  :?:  :?:[/quote]

Very confused !
不過 我只有一個奢望 .... 就係入酒店用另外一個入口
唔好用RC個入口... 就好囉!!  :em14:
作者: Billy    時間: 2004-11-11 12:03:48

[quote:a4dbc88d40="vivian"][quote:a4dbc88d40="Stephen@RC"]三間hotels own by 不同財團.. 會唔會改唔同hotel名  :?:  :?:[/quote]

唔好用RC個入口... 就好囉!!  :em14:[/quote]

我諗係同一個. 因我唔見有第二個.
呢d野最好問G-NET.
作者: vivian    時間: 2004-11-11 12:37:40

RC已經無行人路(有都比d吊船行晒xyZ@#$%&*())
我每晚返RC行車路返自己個座
個頭後面要裝倒後鏡睇住後面的小巴有無撞過來.... 已經好磬!!
第日重有酒店車係到"chit chur 咁轉".... 乜野世界#$%@!~":?<>?   :twisted:  :twisted:
我唔制... G-net! 幫我地投訴..... 示威.... 上街... 絕食.......   :em14:  :em14:  

作者: Ha and Kui    時間: 2004-11-11 12:39:52

[quote:32182b1a38="Billy"][quote:32182b1a38="vivian"][quote:32182b1a38="Stephen@RC"]三間hotels own by 不同財團.. 會唔會改唔同hotel名  :?:  :?:[/quote]

唔好用RC個入口... 就好囉!!  :em14:[/quote]

我諗係同一個. 因我唔見有第二個.
呢d野最好問G-NET.[/quote]

車路應該係同一條 酒店入口就o係向貨櫃碼頭果邊.
作者: BLUE    時間: 2004-11-11 13:22:03

希望晤好同一條路啦 ! 硬係覺得怪怪地...
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-11 13:26:38

[quote:c1adaeff9d="BLUE"]希望晤好同一條路啦 ! 硬係覺得怪怪地...[/quote]

好似無第二條路WOR! :em01:
到時會嘈到拆天.
:em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-11-11 13:32:02

but d transport 應會好好多
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-11 13:42:45

As I know taxi van will use the same road (蛇仔路) but大巴士 will use another road (L-1) to enter RC just like using RC car park.
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-11 14:09:32

[quote:955a83c35b="Hello Kitty"]As I know taxi van will use the same road (蛇仔路) but大巴士 will use another road (L-1) to enter RC just like using RC car park.[/quote]

都可以接受希望到時小巴會密D! :|
作者: leemoksau    時間: 2004-11-11 21:57:00

我估会由六座入.
作者: POON    時間: 2004-11-12 09:20:29

晤好啦 !
作者: vivian    時間: 2004-11-12 10:31:33

Poon Poon
接受現實吧! 我都是...
就當自己一落樓就係彌敦道...... 囉
鬼叫自己貪平$23xx.................   :cry:
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-12 18:18:54

[quote:7693a1379b="vivian"]Poon Poon
鬼叫自己貪平$23xx.................   :cry:[/quote]

:em01:  :em01:  :em01:  :em01:
作者: Robert    時間: 2004-11-13 00:42:17

唔該~~~G-NET~~~
作者: G-NET    時間: 2004-11-13 01:44:29

[quote:5ba8b47725="vivian"]Poon Poon
鬼叫自己貪平$23xx.[/quote]

管理處表示不準24座小巴 進入五樓平台 所以大家不需擔心.
作者: vivian    時間: 2004-11-13 08:49:08

[quote:b81bee3c5f="G-NET"]管理處表示不準24座小巴 進入五樓平台 所以大家不需擔心.[/quote]

太好了! Many thanks G-net !
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-13 09:24:59

[quote:c010a618c9="G-NET"][quote:c010a618c9="vivian"]Poon Poon

管理處表示不準24座小巴 進入五樓平台 所以大家不需擔心.[/quote]

作者: Billy    時間: 2004-11-13 10:31:47

[quote:922b983ae5="G-NET"][quote:922b983ae5="vivian"]Poon Poon

管理處表示不準24座小巴 進入五樓平台 所以大家不需擔心.[/quote]

呢D野真係問G-NET最好 清楚 THANKS G-NET.
作者: BLUE    時間: 2004-11-13 10:36:37

G-net

晤該你 !! ( 這個 好消息 )  :em11:
作者: Robert    時間: 2004-11-17 15:02:39

酒店那邊應該已在"驗消防",估計很快就會開放!
作者: SEVEN    時間: 2004-11-17 15:34:32

晤知到時會晤會好"嘈" !
作者: Tomato    時間: 2004-11-17 23:37:32

我以前買rc 0個陣 問過個agent..(大家信唔信都好 當聽個故仔lor..)
佢話酒店d車會0向南橋隔離0個條路兜落去.....即係落去九號碼頭0個條路 唔知大家諗唔諗到係邊條? :?:
如果係0個條路都好 起碼唔駛車落去我地0個邊 又可以比d遊客欣賞0下維港景.... :em12:

我認為0向六座後面同一座後面 應該加返個閘 (好似翠怡花園咁 0向商場隔離加個大閘....等d閒雜人唔可以入去翠怡或海欣)....閘住d遊客 唔比佢地行過我地住客區....雖然我知其實有好多秘密通道 d遊客可以行過來 但係感覺上好似安全d.....
作者: Little Alice    時間: 2004-11-17 23:44:18

although it is told by agent (seems to be not believeable) :em12:  I think this traffic arrangement is reasonable woo as all new project development need to deal with their traffic so as to get appraval........... 8) .
therefore no need to worry woo............. :mrgreen:
作者: Heung Jenny    時間: 2004-11-20 23:10:26

太多車出入會影响小朋友自己出入放學等等.  太危險啦! 一定要用其他入口比交好. :em13:  :em13:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2