藍澄灣業主社群

標題: 珀麗灣飛機噪音嚴重 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-11-9 01:48:23     標題: 珀麗灣飛機噪音嚴重

星報話珀麗灣的飛機聲好噪 一年有2365次深夜噪音超過75分貝. 又話係環保屋苑?
作者: Robert    時間: 2004-11-9 08:55:00

:em05:
有得震,冇得"訓"!
作者: eric_818    時間: 2004-11-9 08:56:34

我地環保 D
關上窗
室內都只係 39 分貝... ... :!:
作者: SEVEN    時間: 2004-11-9 09:25:13

RC都算嘈嗎 ? 夜晚就覺得好嘈 ; 由其是上落貨櫃聲...好辛苦訓晤到 !
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-9 09:46:36

[quote:513911edd5="SEVEN"]RC都算嘈嗎 ? 夜晚就覺得好嘈 ; 由其是上落貨櫃聲...好辛苦訓晤到 ![/quote]

你是否住6座向?方向係未F同G會比較嘈.
:em08:  :em08:  :em08:  :em08:  :em08:
作者: Billy    時間: 2004-11-9 09:55:55

我尋晚都聽倒飛機聲.
不過唔係好嘈對面馬路車聲嘈d. :twisted:
作者: eric_818    時間: 2004-11-9 13:50:46

[quote:c3f91093df="豆腐人"][quote:c3f91093df="SEVEN"]RC都算嘈嗎 ? 夜晚就覺得好嘈 ; 由其是上落貨櫃聲...好辛苦訓晤到 ![/quote]

你是否住6座向?方向係未F同G會比較嘈.
:em08:  :em08:  :em08:  :em08:  :em08:[/quote]

可以考慮以下方法:

唔開廳/房窗
開房門及風扇
開大廚房窗
唔覺好嘈及好焗.

不過以上方法只適合單身或兩公婆使用.
作者: alankle    時間: 2004-11-9 15:39:34

我老豆話碧提一期都好噪 好多飛機飛過............

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2