藍澄灣業主社群

標題: 買燈飾,有冇好介紹! [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2004-11-8 01:25:03     標題: 買燈飾,有冇好介紹!

有冇好店鋪介紹呀,各位?  :?:
作者: Robert    時間: 2004-11-8 09:59:23

荃灣"路德圍"有好多燈飾舖,我地都係o係o個度買。

我地幫襯o個間燈飾鋪不錯,款式及售後服務都幾好;
如有興趣我可以 PM o個間燈飾舖o既地址給你!
作者: grassman    時間: 2004-11-8 17:50:48

[quote:9bd6267b9e="R & M"]荃灣"路德圍"有好多燈飾舖,我地都係o係o個度買。

如有興趣我可以 PM o個間燈飾舖o既地址給你![/quote]

麻煩你了,請PM我! Thanks!  :em14:
作者: Robert    時間: 2004-11-8 18:09:30

[quote:bf1b0553a1="grassman"]麻煩你了,請PM我! Thanks!  :em14:[/quote]
想要資料呀,俾你個女我交換啦...he...he! :em12:

今晚返屋企搵搵先,起碼要23︰00過後!
作者: grassman    時間: 2004-11-8 18:55:56

[quote:f1b33741ee="R & M"][quote:f1b33741ee="grassman"]麻煩你了,請PM我! Thanks!  :em14:[/quote]
想要資料呀,俾你個女我交換啦...he...he! :em12:

今晚返屋企搵搵先,起碼要23︰00過後![/quote]

Thanks! 慢慢!唔洗急,燈飾我應會裝修及家俬到之後,是預先搜集資料jack! :em14:
作者: kyu    時間: 2004-11-8 21:04:48

PLC and ZODIAC 歷程照明。
作者: grassman    時間: 2004-11-8 22:44:27

[quote:5bf92443a4="kyu"]PLC and ZODIAC 歷程照明。[/quote]

Where are they?
作者: Robert    時間: 2004-11-9 00:04:21

grassman︰

攪惦!

但係點解我仲未見到"澄澄"呢個人質0既..... :em05:
作者: Robert    時間: 2004-11-9 00:12:39

我地之前都睇中PLC一盞方型客廳燈盤,
但係要成$8500 :em05: 所以我地最後都係...放棄!

PLC陳列室︰旺角"旺角道""砵蘭街"交界。
作者: kyu    時間: 2004-11-9 00:19:34

[quote:e5977e8a68="grassman"][quote:e5977e8a68="kyu"]PLC and ZODIAC 歷程照明。[/quote]

Where are they?[/quote]

PLC - 旺角 旺角道呠蘭街.

ZODIAC - 灣仔 摩利臣山道32-34號.
作者: Sweetcouple    時間: 2004-11-9 00:26:53

千奇唔好去灣仔(摩利臣山道48號)o既LEO’S COLLECTION(雷奧)燈飾店,尤其係果位姓蔡O既SALESMAN,因為佢第一次送貨,有一枝燈送到黎已經爛左,之後再送黎,因為我唔响屋企,要勞煩我啊媽收貨,D送貨工人就蝦我阿媽老人家,無比佢CHECK真D,就將枝燈安左上天花,最我發現崩左,果SALES竟然唔肯換!!! :em10:  :em13:  :em10:  :em13:

而如果你對歐洲式古式古鄉O既玻璃燈有興趣,我就介紹LEO'S對面O既PEARL(摩利臣山道25號),D燈真係好靚,我都買左枝。
作者: BearBear    時間: 2004-11-9 00:32:09

如果不嫌遠的話,可以去元朗教育路逛逛。那兒都有很多燈飾舖,款式和價錢都不錯的。
作者: grassman    時間: 2004-11-9 02:11:06

Thanks R&M KYU Sweetcouple BearBear!  

多謝資料!咁多資料,要分日去,有排忙la! :em01:

R&M,"澄澄"已經嚇到木口木面,變o左"橙橙",你今日食o左未呀! :em13:
作者: Robert    時間: 2004-11-9 08:53:39

[quote:799c9d9b81="grassman"]R&M,"澄澄"已經嚇到木口木面[/quote]
o下...梗係你個無良爸爸嚇成妳咁喇,過o黎...姐姐o錫番 :em21:

:em09:
作者: grassman    時間: 2004-11-9 10:33:37

我幾時變o左"無良爸爸"! :em03:   我比"澄澄"食飽飯、住大屋、有工人洗、出入私家車連司機、仲有兩個小丑dayday倍佢玩,點算無良。當然我比佢咁多,間唔中佢都要付出一些"肉體" 上既娛樂比我地!:em12:
作者: bikbark    時間: 2004-11-9 12:14:15

草人﹐你可以去摩利臣山道﹑天樂里同禮頓道一帶睇睇﹐有好多燈飾店﹐平貴都有!
作者: Robert    時間: 2004-11-9 12:21:40

[quote:dcb376d87f="grassman"]我幾時變o左"無良爸爸"! :em03:   我比"澄澄"食飽飯、住大屋、有工人洗、出入私家車連司機、仲有兩個小丑dayday倍佢玩,點算無良。[/quote]
大人...請息怒呀 :em14: 講o下笑咋!

[quote:dcb376d87f="grassman"]當然我比佢咁多,間唔中佢都要付出一些"肉體" 上既娛樂比我地!:em12:[/quote]
:shock:
澄澄... :em06: 希望妳能健康成長... :em01:

有冇人知"護苗熱線"幾多號電話???
作者: wing    時間: 2004-11-9 12:24:48

有冇人返大陸買燈 ? :?:
作者: grassman    時間: 2004-11-9 12:33:24

[quote:a58bc45087="bikbark"]草人﹐你可以去摩利臣山道﹑天樂里同禮頓道一帶睇睇﹐有好多燈飾店﹐平貴都有![/quote]

Thanks!  我會去摩利臣山道一帶睇下,其實最緊要睇下邊D黑店、食人唔nu骨既comment (好似Sweetcouple咁),等我睇既時候有警惕! :em11:
作者: grassman    時間: 2004-11-9 12:37:59

[quote:e710c31f85="R & M"]有冇人知"護苗熱線"幾多號電話???[/quote]

我有!你是否需要。 不過佢地line busy既時候都係飛線落我到! :mrgreen:
作者: eric_818    時間: 2004-11-9 13:59:58

[quote:10e0ef12d0="wing"]有冇人返大陸買燈 ? :?:[/quote]

我聽人講大陸買燈好易壞.  :em16:
作者: wing    時間: 2004-11-9 14:38:51

但香港D燈好多都係 MADE IN CHINA!!  :cry:
作者: grassman    時間: 2004-11-9 14:56:58

[quote:3010e8e2cb="wing"]但香港D燈好多都係 MADE IN CHINA!!  :cry:[/quote]

理論上香港公司入貨有QC check,好D既就會qualify間廠, 大陸商鋪就要碰運氣啦!
作者: Robert    時間: 2004-11-9 18:12:47

[quote:8a335249a6="grassman"][quote:8a335249a6="R & M"]有冇人知"護苗熱線"幾多號電話???[/quote]

我有!你是否需要。 不過佢地line busy既時候都係飛線落我到! :mrgreen:[/quote]
澄澄...姐姐冇用...救唔到妳出險境... :em06: ...
因為...我點都估唔到妳爸爸佢.....連芳芳姐o個份都o勞o買..... :em03:  :!:
作者: grassman    時間: 2004-11-14 01:30:16

[quote:4f5c0b52b5="R & M"]荃灣"路德圍"有好多燈飾舖,我地都係o係o個度買。

如有興趣我可以 PM o個間燈飾舖o既地址給你![/quote]

今晚落荃灣路德圍睇燈,嘩!真係勁平。之前係灣仔見到心怡既燈,呢道平一半!

Thanks R&M! :em14:
作者: dick queenie    時間: 2004-11-14 01:44:01

[quote:9ca05c2eef="grassman"][quote:9ca05c2eef="R & M"]荃灣"路德圍"有好多燈飾舖,我地都係o係o個度買。

今晚落荃灣路德圍睇燈,嘩!真係勁平。之前係灣仔見到心怡既燈,呢道平一半!

Thanks R&M! :em14:[/quote]

平成點呀 :?:

q.
作者: Robert    時間: 2004-11-14 02:02:36

[quote:c3897e95c3="grassman"]今晚落荃灣路德圍睇燈,嘩!真係勁平。之前係灣仔見到心怡既燈,呢道平一半!

唔駛客氣,有著數齊齊分享~~~~~ :mrgreen:

喂喂!你買左幾多盞呀?之後有冇再同佢講價呢?

我地o係旺角睇到o既燈,但係同款o係荃灣就大約平三成幾 :em04:
作者: grassman    時間: 2004-11-14 23:57:20

[quote:2ad87f94f7="R & M"][quote:2ad87f94f7="grassman"]今晚落荃灣路德圍睇燈,嘩!真係勁平。之前係灣仔見到心怡既燈,呢道平一半!

我地o係旺角睇到o既燈,但係同款o係荃灣就大約平三成幾 :em04:[/quote]

未買!燈會最後先買,等成間屋整得七七八八先, 會聽你講同佢講價,不過我唔叻講價!
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-15 00:02:00

[quote:5e8428936d="R & M"][quote:5e8428936d="grassman"]今晚落荃灣路德圍睇燈,嘩!真係勁平。之前係灣仔見到心怡既燈,呢道平一半!

我地o係旺角睇到o既燈,但係同款o係荃灣就大約平三成幾 :em04:[/quote]

我都好想知邊間我所知荃灣路德圍都有幾間唔該話我知!
:em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:
作者: Robert    時間: 2004-11-15 00:12:03

[quote:12fb0943ee="grassman"]未買!燈會最後先買,等成間屋整得七七八八先, 會聽你講同佢講價,不過我唔叻講價![/quote]
叫你太太出馬囉.....hehe...

其實我都唔係講得好過份,只係向俾錢前同佢講聲"平o的啦",咁就平多少少喇!
作者: Robert    時間: 2004-11-15 00:17:10

[quote:d4534dc7c6="豆腐人"]我都好想知邊間我所知荃灣路德圍都有幾間唔該話我知!
:em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:[/quote]
已經PM您喇.......
作者: grassman    時間: 2004-11-15 00:29:51

[quote:524766ba64="豆腐人"]我都好想知邊間我所知荃灣路德圍都有幾間唔該話我知!
:em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:[/quote]

除R&M介紹o個間外,其實附近幾間都有不同style既燈比你選擇,我看上既燈都係分別o係兩間鋪裡面找到!
作者: Robert    時間: 2004-11-15 09:11:04

grassman︰

講開又講,你係咪應該未買書檯椅呢?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2