藍澄灣業主社群

標題: 藍澄灣沒有隔音屏障 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-11-4 16:30:45     標題: 藍澄灣沒有隔音屏障

我就一定會繼續爭取 反正又未開工.

工務局發信通知陳議員 表示現階段不打算為藍澄灣興建隔音屏障 理由係發展商已經做了環保設施.
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-4 17:21:46

理由係發展商已經做了環保設施.
which means central air unit  they provided ???? We've got 鮮風 & a/c is diffenrence ???
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-4 18:18:20

[quote:2d2a2afb3c="Hello Kitty"]
理由係發展商已經做了環保設施.
which means central air unit  they provided ???? We've got 鮮風 & a/c is diffenrence ???[/quote]

關晒D窗係靜好多但唔覺鮮風系統運行因覺得都好焗點解? :?:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-11-4 22:56:55

大不了大家一齊訓街抗議! :em10:

Patrick 與埋你啦! :wink:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-11-4 23:47:45

革命仍未成工, 同志仍須努力.
作者: SEVEN    時間: 2004-11-5 10:48:58     標題: Re: 藍澄灣沒有隔音屏障

[quote:3e4d989a2e="G-NET"]我就一定會繼續爭取 反正又未開工.
[/quote]

首先會怪自己當初太衝動 無睇清楚就買了RC 買後先發現咁多問題 !
所以會支持及爭取…
:em05:
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-5 11:13:33

That's why yesterday we went to a meeting. I hope all of us can pay more participation. But anyway I would like to thanks G-net for all those arrangement. :em19:
作者: panky    時間: 2004-11-5 11:21:34

鬼咩,関窗度嘈音指数得39 :evil: 發展商做的便是雙層隔音玻璃 lor,cheap cheap :twisted:
作者: G-NET    時間: 2004-11-6 23:08:01

好消息 原來只係曹副局長個地政局發出 不是工務局 即係還有得講啦.

現在他們睇藍澄灣會不會就此放棄 係他們就收工了.
作者: FireFire    時間: 2004-11-6 23:45:26

算唔算好消息...
作者: stephenyeong    時間: 2004-11-7 11:03:47

[quote:5b3f2d43ce="Mr. & Mrs. FireFire"]算唔算好消息... [/quote]
上次(好似是9月)都這樣回覆
作者: Patrick Cherry    時間: 2004-11-7 11:13:45

[quote:9694861707="Jeffrey & Shirley"]大不了大家一齊訓街抗議! :em10:

Patrick 與埋你啦! :wink:[/quote]

有嘢齊齊玩 有街齊齊訓 ~ YEAH!! :em19:
作者: Patrick Cherry    時間: 2004-11-7 11:45:16

其實政府架嘢只不過系大家鬥耐性 :em08:  邊個放棄先邊個就輸家 之前陳議員也講過尼個可能系1個長期抗爭 :em10: 可能須要成1年時間 故希望每1個愛RC架人都能夠團結及支持我地繼續爭取. 謝謝!! :em19:  

終歸到底 都系因為香港而家D官員質素太差 而家佢地所持架理據都重系因為尼個系商業樓宇 而室內也裝設有冷氣系統 這是冷氣嗎? 佢地跟本沒有研究過我地架需要 完全沒有想像到實際情況尼個系真系住咗幾千人架屋苑 難道我地唔系人嗎 我地每人一年交甘多稅 唔通連小小架權利都冇嗎? 在此對曹萬泰先生的回覆感到十分遺憾 :twisted:  但系我地系唔會放棄架 終有1日我地實可以爭取成功 :em11:
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-8 09:50:51

革命仍未成工, 同志仍須努力

I fully support ...  :em11: Never give up ... :em16:
作者: Suzuki    時間: 2004-11-8 11:34:09

Support!

But sorry for cannot join last meeting.
作者: Billy    時間: 2004-11-8 11:39:58

支持大家.
就同政府鬥耐性.
:x  :x  :x

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2