藍澄灣業主社群

標題: 平均會用多少時間來休息??? [打印本頁]

作者: Robert    時間: 2004-11-3 01:57:22     標題: 平均會用多少時間來休息???

發覺RC有不少人有夜"訓"的習慣,各位會用多少時間去休息呢?
以前聽過有人話"訓"覺係浪費時間,我就唔係好認同呢句說話!

大約5至6個鐘Zzzzz
作者: FireFire    時間: 2004-11-3 01:58:40

我每日訓6個鐘已經夠lu.....
作者: grassman    時間: 2004-11-3 02:02:30

我都係差唔多6個鐘,但分開兩段!
作者: Robert    時間: 2004-11-3 02:04:04

分開兩段 :?:
作者: FireFire    時間: 2004-11-3 02:06:23

[quote:7b327d965f="grassman"]我都係差唔多6個鐘,但分開兩段![/quote]
夜晚去尿尿作中場............. :?:
作者: Robert    時間: 2004-11-3 02:07:27

[quote:033a712d4d="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:033a712d4d="grassman"]我都係差唔多6個鐘,但分開兩段![/quote]
夜晚去尿尿作中場............. :?:[/quote]
咁都算!  :roll:
作者: grassman    時間: 2004-11-3 02:09:16

好多時係因為有野趕住完成,但又太眼o訓,所以先睡片刻,再起身做,再o訓!
作者: Robert    時間: 2004-11-3 02:10:01

[quote:64b37dabe4="grassman"]好多時係因為有野趕住完成,但又太眼o訓,所以先睡片刻,再起身做,再o訓![/quote]
小心身體啊!
作者: grassman    時間: 2004-11-3 02:14:39

[quote:16eea76f1c="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:16eea76f1c="grassman"]我都係差唔多6個鐘,但分開兩段![/quote]
夜晚去尿尿作中場............. :?:[/quote]

死仔!趁我打緊post之際,插個post話我!  :twisted:
作者: FireFire    時間: 2004-11-3 02:49:56

[quote:623bf8cc66="grassman"][quote:623bf8cc66="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:623bf8cc66="grassman"]我都係差唔多6個鐘,但分開兩段![/quote]

死仔!趁我打緊post之際,插個post話我!  :twisted:[/quote]
哈~~~~~~~~講笑............ :
作者: Billy    時間: 2004-11-3 09:50:42

我都係大概六個鐘.
星期六/日就多d. :mrgreen:
作者: SEVEN    時間: 2004-11-3 09:54:28

平均訓5個鍾到啦 ! <係日光日白先有得訓>
作者: kyu    時間: 2004-11-3 10:27:42

平日平均訓5至6個鍾到 星期六日就8至10個鍾.
作者: dick queenie    時間: 2004-11-3 10:34:04

[quote:81a7f3b992="kyu"]平日平均訓5至6個鍾到 星期六日就8至10個鍾.[/quote]

你食咁多燕窩......唔使訓啦 :em12:
作者: Stephen@RC    時間: 2004-11-3 10:35:27

5至6個鍾邊夠 起碼8個鍾 :roll:
作者: kyu    時間: 2004-11-3 10:48:08

[quote:a135149e55="dick&queenie"][quote:a135149e55="kyu"]平日平均訓5至6個鍾到 星期六日就8至10個鍾.[/quote]

你食咁多燕窩......唔使訓啦 :em12:[/quote]

燕窩我就好小食 女朋友食及招待客人比較多(女性); 男客人用紅酒就得啦.

Dick 燕窩就冇得比你食 紅酒就有得飲.
作者: SEVEN    時間: 2004-11-3 10:53:59

KYU; 幾時請我食"燕窩" ??
作者: Tomato    時間: 2004-11-3 11:31:08

我都好鍾意食燕窩 :em12:
作者: kyu    時間: 2004-11-3 12:23:05

Seven and Tomato

星期六晚有聚會叫埋妳地啊!
作者: Robert    時間: 2004-11-3 12:34:04

[quote:7b199f9fb1="kyu"]Seven and Tomato
星期六晚有聚會叫埋妳地啊![/quote]
:em01: 最衰今個星期六唔得嫻,黎唔到啦!我又要食呀 :em01:
作者: H and H    時間: 2004-11-3 13:01:23

你地訓咁小我每日都起碼要訓7-8粒鐘(都覺得唔夠)星期六日就最小都10-12粒鐘
作者: H and H    時間: 2004-11-3 13:04:02

[quote:bf6de4b057="kyu"]Seven and Tomato

星期六晚有聚會叫埋妳地啊![/quote]仲有我呀 ops: 多謝上次你果D 燕窩雪糕!!
作者: Robert    時間: 2004-11-3 13:06:16

[quote:af33c5f719="H&H"]你地訓咁小我每日都起碼要訓7-8粒鐘(都覺得唔夠)星期六日就最小都10-12粒鐘[/quote]
如果我訓得太多會頭痛,訓得太少又頭暈;
真係好麻鬼煩 :em18:
作者: SEVEN    時間: 2004-11-3 13:06:36

好o野 !  :em04:  :em04:
作者: Robert    時間: 2004-11-3 13:11:50

[quote:c207655504="H&H"][quote:c207655504="kyu"]Seven and Tomato

星期六晚有聚會叫埋妳地啊![/quote]仲有我呀 ops: 多謝上次你果D 燕窩雪糕!![/quote]
係呀!真係多謝晒你上次 D 燕窩雪糕,好美味

我尋晚已經去左入貨,但唔知好唔好飲?
下次帶過o黎一齊試o下 :wink:
作者: H and H    時間: 2004-11-3 13:16:25

[quote:fcca7984f2="R & M"][quote:fcca7984f2="H&H"]你地訓咁小我每日都起碼要訓7-8粒鐘(都覺得唔夠)星期六日就最小都10-12粒鐘[/quote]
真係好麻鬼煩 :em18:[/quote]如果日日都訓得多就會頭痛....
作者: kyu    時間: 2004-11-3 13:17:28

[quote:1180551dd2="R & M"][quote:1180551dd2="H&H"][quote:1180551dd2="kyu"]Seven and Tomato

星期六晚有聚會叫埋妳地啊![/quote]仲有我呀 ops: 多謝上次你果D 燕窩雪糕!![/quote]
係呀!真係多謝晒你上次 D 燕窩雪糕,好美味

我尋晚已經去左入貨,但唔知好唔好飲?
下次帶過o黎一齊試o下 :wink:[/quote]

多謝先!
作者: Jess and Burns    時間: 2004-11-3 13:27:07

kyu:  

好想去呀~~~不過有人黎我家呢..真可惜.
上次在你家聽完歌 真係好正!
還記掛住那兩隻: "悲情城市" 和 "Jailhouse blue"
作者: kyu    時間: 2004-11-3 13:36:16

[quote:3b5e7b0238="Jess&Burns"]kyu:  

還記掛住那兩隻: "悲情城市" 和 "Jailhouse blue"[/quote]

有時間再來坐lu.

好少女仔會喜歡 大動態 超低頻同blue音樂.
作者: Jess and Burns    時間: 2004-11-3 13:47:30

[quote:566fd5f645="kyu"][quote:566fd5f645="Jess&Burns"]kyu:  

還記掛住那兩隻: "悲情城市" 和 "Jailhouse blue"[/quote]

有時間再來坐lu.

好少女仔會喜歡 大動態 超低頻同blue音樂.[/quote]

就係因為少人喜歡. 所以平時得我一個聽. 又無得交流.
而家識左你就好啦 有知音人~
我會成日煩住你架啦~ ( 驚未?)
作者: kyu    時間: 2004-11-3 15:07:56

就係因為少人喜歡. 所以平時得我一個聽. 又無得交流.
我會成日煩住你架啦~ ( 驚未?)[/quote]

甘妳弦樂喜唔喜歡 Cello Double Bass and Guitar 啊?
作者: Jess and Burns    時間: 2004-11-3 15:26:07

[quote:24c323d588="kyu"]就係因為少人喜歡. 所以平時得我一個聽. 又無得交流.

甘妳弦樂喜唔喜歡 Cello Double Bass and Guitar 啊?[/quote]

比較喜歡guitar.

木guitar / 低音guitar  都喜歡.

Cello double bass 比較少聽或者是暫時未有一隻歌可以impress 到我喜歡聽..
作者: grassman    時間: 2004-11-3 15:29:36

[quote:e244106cd2="kyu"]就係因為少人喜歡. 所以平時得我一個聽. 又無得交流.

甘妳弦樂喜唔喜歡 Cello Double Bass and Guitar 啊?[/quote]

我唔係音樂發燒友,但有機會我都想參加你地d 聚會,學習!學習!
作者: Jess and Burns    時間: 2004-11-3 17:23:07

[quote:b3e860af2c="grassman"]
我唔係音樂發燒友,但有機會我都想參加你地d 聚會,學習!學習! [/quote]

其實我都唔係咩野發燒友. Kyu 就係~

前天上他家時 我帶了兩隻我喜歡的CD. Kyu便立刻介紹了很多正歌比我聽 完全付合我的喜好呢~

厲害! 成間居成幾千隻碟. 一隻cd 有成4- 20 首歌...居然可以記得邊隻打邊隻! 呢d 先係發燒友呀~ :em11:
作者: Billy    時間: 2004-11-3 17:26:48

[quote:8718e82fa3="Jess&Burns"][quote:8718e82fa3="grassman"]
我唔係音樂發燒友,但有機會我都想參加你地d 聚會,學習!學習! [/quote]

前天上他家時 我帶了兩隻我喜歡的CD. Kyu便立刻介紹了很多正歌比我聽 完全付合我的喜好呢~

厲害! 成間居成幾千隻碟. 一隻cd 有成4- 20 首歌...居然可以記得邊隻打邊隻! 呢d 先係發燒友呀~ :em11:[/quote]

我覺得佢真係好識享受人生o架.
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-3 17:46:33

Of course he is.  :em11:
作者: kyu    時間: 2004-11-3 18:54:05

[quote:a0cb533e0e="Jess&Burns"][quote:a0cb533e0e="grassman"]

厲害! 成間居成幾千隻碟. 一隻cd 有成4- 20 首歌...居然可以記得邊隻打邊隻! 呢d 先係發燒友呀~ :em11:[/quote]

冇幾千隻碟甘多 應該有約一千隻左右.
作者: kyu    時間: 2004-11-3 18:58:23

我覺得佢真係好識享受人生o架.

Of course he is.

我講比你地兩個知 青春常駐秘密就在此!
作者: Billy    時間: 2004-11-3 22:56:36

[quote:a96cbd9557="kyu"]

我講比你地兩個知 青春常駐秘密就在此![/quote]

唔係燕窩咩????
:?:  :?:  :?:
作者: Tomato    時間: 2004-11-4 01:03:42

[quote:16ee2fe5de="kyu"]Seven and Tomato

真係有得食燕窩 :shock: ?
作者: Tomato    時間: 2004-11-4 01:08:04

[quote:3aa28ad9f5="R & M"][quote:3aa28ad9f5="H&H"]你地訓咁小我每日都起碼要訓7-8粒鐘(都覺得唔夠)星期六日就最小都10-12粒鐘[/quote]
真係好麻鬼煩 :em18:[/quote]

係呀係呀.....我平日慣左早起身 星期六日都要早起身 如果唔係就會頭痛...
上個星期六默係lor 訓到12點 點知就出事.....
作者: dracula    時間: 2004-11-4 03:48:12

[quote:e6be72234f="Tomato"][quote:e6be72234f="R & M"][quote:e6be72234f="H&H"]你地訓咁小我每日都起碼要訓7-8粒鐘(都覺得唔夠)星期六日就最小都10-12粒鐘[/quote]

係呀係呀.....我平日慣左早起身 星期六日都要早起身 如果唔係就會頭痛...
上個星期六默係lor 訓到12點 點知就出事.....[/quote]

我都係...訓多幾粒鐘就頭痛....早訓又會半夜起身(好似而家咁).... :em18:
作者: grassman    時間: 2004-11-4 06:33:08

[quote:45392c92a3="Tomato"][quote:45392c92a3="kyu"]Seven and Tomato

真係有得食燕窩 :shock: ?[/quote]

唉呀!星期六要返外母家食飯添! :em08:
作者: SEVEN    時間: 2004-11-4 09:17:24

嘩 ! 你地個個都晤訓 ; 明乎其實係"夜鬼" !
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-4 16:36:47

嘩 ! 你地個個都晤訓 ; 明乎其實係"夜鬼" !
:em16: No...No... :em16:  i係"酒鬼" 至真 :wink: !
作者: Billy    時間: 2004-11-4 17:15:23

[quote:93096652c9="Tomato"][quote:93096652c9="R & M"][quote:93096652c9="H&H"]你地訓咁小我每日都起碼要訓7-8粒鐘(都覺得唔夠)星期六日就最小都10-12粒鐘[/quote]

上個星期六默係lor 訓到12點 點知就出事.....[/quote]

嘩12點先起身? :em07:
我最遲十點一定要起身喇(星期六日).
最多下午再訓過. :
作者: POON    時間: 2004-11-5 17:15:49

今晚 ; 無得訓..d同事話"對"酒.."對"天光 !  :em07:
作者: Robert    時間: 2004-11-5 18:19:39

[quote:cbebdcd088="dracula"]我都係...訓多幾粒鐘就頭痛....早訓又會半夜起身(好似而家咁).... :em18:[/quote]
喂!伯爵...你係咪用錯方法"訓"呀!
你係僵屍o黎o架播,應該要變番你o既真身"蝙蝠", :shock:
然後抓住屋頂倒吊"訓"喎;咪學人類咁"訓"床至得o架! :em16:
作者: Billy    時間: 2004-11-5 23:53:54

[quote:b3e8e0149b="R & M"][quote:b3e8e0149b="dracula"]我都係...訓多幾粒鐘就頭痛....早訓又會半夜起身(好似而家咁).... :em18:[/quote]
你係僵屍o黎o架播,應該要變番你o既真身"蝙蝠", :shock:
然後抓住屋頂倒吊"訓"喎;咪學人類咁"訓"床至得o架! :em16:[/quote]

唔關事. :em16:
僵屍是日間訓半夜起身o既.
所以半夜起身係正常o既.
:em17:  :em17:  :em17:
作者: dracula    時間: 2004-11-6 02:04:34

[quote:8da1378fc5="Billy"][quote:8da1378fc5="R & M"][quote:8da1378fc5="dracula"]我都係...訓多幾粒鐘就頭痛....早訓又會半夜起身(好似而家咁).... :em18:[/quote]
然後抓住屋頂倒吊"訓"喎;咪學人類咁"訓"床至得o架! :em16:[/quote]

唔關事. :em16:
僵屍是日間訓半夜起身o既.
所以半夜起身係正常o既.
:em17:  :em17:  :em17:[/quote]

係啦~ 我又醒o左.... 點解? :?:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2