藍澄灣業主社群

標題: 要找十人同周守信開會 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-10-28 13:51:07     標題: 要找十人同周守信開會

既然會議定了是十人 藍澄灣當然最好派出十位住客出席. 會議話題已經定了是天橋 但如果大家對政府或和黃有什麼私人要求 大家可以會後書面交給周專員 專員自然會幫你轉交. 爭取隔音屏障是一件長期工作 但如果你的要求只是雞毛小事 這次會議就十分適合你 因為政府一定會快快處理.

會議詳情

日期: 十一月四日(星期四)
時間: 晚上 8:00
議題: 環境問題
地點: 葵涌政府合署
交通: 葵興地鐵站
人數: 10人

出席者:
Patrick & Cherry x1
stephenyeong x1
Hello Kitty x1
G-NET x1
R & M x1
LO LO x1
John x1
J& x1

可能去:
Suzuki x1
作者: Suzuki    時間: 2004-10-28 14:03:12

I would like to join. But need to double confirm it on next week.

Suzuki (Andrew)
作者: Hello Kitty    時間: 2004-10-28 16:47:41

G-net Can I confirm it next week ????
作者: Robert    時間: 2004-10-28 16:59:51

勞煩!

R&M x 1  ( Robert )
作者: stephenyeong    時間: 2004-10-28 17:00:36

我又去.
作者: 菠蘿油王子    時間: 2004-10-28 20:56:19

煩請在會議中查詢有線的安裝進度     :
作者: LO LO    時間: 2004-10-28 23:28:54

請預我老公一位,謝。
作者: G-NET    時間: 2004-10-29 03:13:24

我地會叫民政處去信電信管理局 睇睇其它電訊商有冇興趣拉線入藍澄灣. 歡迎大家提出任何要求.

民政事務署係做以下工作:

http://www.had.gov.hk/tc/public_services/index.htm
作者: J and P    時間: 2004-10-29 05:45:40

我上去 但有事唔黎得 :em06:

Patrick

請反映加948 243M.....巴士經青槐樓
蛇仔路下起休憩公園  :mrgreen:
作者: G-NET    時間: 2004-10-30 21:07:21

除了反映大家的要求外 其實各座好多居民都不知道有條八號公路 我們會提出 希望民政處能夠好似之前的工程一樣 諮詢居民意見.
作者: Patrick Cherry    時間: 2004-10-30 21:55:29

[quote:434875a902="J&"]我上去 但有事唔黎得 :em06:

Patrick

請反映加948 243M.....巴士經青槐樓
蛇仔路下起休憩公園  :mrgreen:[/quote]

OK 我會儘量嘗試反映 但跟據最新資料顯示 948會在rc對面青桃樓設站... :em11:
作者: G-NET    時間: 2004-10-31 23:11:00

大家會唔會食完飯先去呢 有無興趣一齊食?
作者: Robert    時間: 2004-11-1 00:17:05

[quote:d878f03729="G-NET"]大家會唔會食完飯先去呢 有無興趣一齊食?[/quote]
無問題!時間同地點你話事 。

R.
作者: grassman    時間: 2004-11-1 00:38:17

我未入住RC,對RCo既問題唔太了解,靠哂你地la! 先講聲唔該! :em14:
作者: leemoksau    時間: 2004-11-1 01:04:42

我星期四已經唔o係HK所以o黎唔到﹐辛苦哂咁多位了。
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-1 10:41:14

Hi G-Net
I'll come & join your dinner as well. Pls confirm time & place. Thanks.
作者: J and P    時間: 2004-11-2 00:01:27

我黎到 ! 預留一位
作者: G-NET    時間: 2004-11-2 01:13:06

個會係葵興開 大家想約係葵興或葵芳食飯?
作者: Hello Kitty    時間: 2004-11-2 09:59:48

Doesn't matter !!! I'll be pop up at around 6:45pm. So please let me know the place & time. Thanks.
作者: Suzuki    時間: 2004-11-2 10:24:43

Sorry G-Net I need go to china comming two days. So may be cannot join this meeting.....  :em14:
作者: G-NET    時間: 2004-11-2 19:41:40

唔緊要. 我地就不如6點40分係葵興地鐵站A出口等.
作者: LO LO    時間: 2004-11-3 22:55:36     標題: Re: 要找十人同周守信開會

[quote:ce9d38070c="G-NET"]
出席者:
Patrick & Cherry x1
stephenyeong x1
Hello Kitty x1
G-NET x1
R & M x1
LO LO x1
John x1
J& x1
[/quote]
既燃還有quota,咁我又去先。LO LO 改 x 2,謝。
我地明天都會同大家一齊食飯,到時見啦。
作者: stephenyeong    時間: 2004-11-4 00:47:28

明天在什麼地點集合?
作者: G-NET    時間: 2004-11-4 00:51:58

好呀. 葵興只有一間快餐店同一間酒家 遲來可以到那裹找我們.

各位不出席的街方 還有冇要求想政府做?

6點40分係葵興地鐵站A出口等
作者: Hotcake    時間: 2004-11-4 01:12:16

Hotcake x 1 (可能去)

(唔好意思 請問有冇人可以pm我留電話 方便我如果遲放工可以call 你們去了哪裡食飯 thanks....... )
作者: kyu    時間: 2004-11-4 01:36:23

時間上如果安排到就來參加會議. 到時打電話比patrick聯絡.

kyu x 1
作者: Robert    時間: 2004-11-4 18:05:11

真不好意思,R還身在公司有要事辦,
因事出突然,所以今晚不能到來參加會議。
唯有勞煩其他能出席的鄰居 :em14: 抱歉!!!

M
作者: G-NET    時間: 2004-11-4 23:19:58

唔緊要. 今次會議結果:

1. 會議有免費茶點同飲品無限量供應.

2. 藍澄灣是商業大廈 所以環保署量度噪音時 一定要關窗.

3. 周守信答應寫報告 要求工務局為藍澄灣興建隔音屏障.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2