藍澄灣業主社群

標題: 重陽節的晚上 [打印本頁]

作者: Kiliyan    時間: 2004-10-22 22:33:16     標題: 重陽節的晚上

唔知你地而家0係藍澄灣做緊乜呢?  :mrgreen:  嘻嘻~ 大家0係埋同一個屋苑 但係又各自對住部電腦 都幾得意~ 呵呵~

我就一路聽緊歌 同埋...上網~ 哈哈....同埋有d肚餓...出面有陣陣既煮野食香味傳入黎呀....help!!! :cry:

作者: dracula    時間: 2004-10-22 22:37:40     標題: Re: 重陽節的晚上

我一邊對住部腦 一邊食o緊阿華田甜筒~  :mrgreen:
不過仲未食飯..... :em01:
作者: Kiliyan    時間: 2004-10-22 22:43:36

aiyo....我諗住去煮noodle食...但又幾煩...不如開包薯片?...哈哈...肥死~ :em06:
作者: dracula    時間: 2004-10-22 22:49:06

[quote:ed54307e9e="Kiliyan"]aiyo....我諗住去煮noodle食...但又幾煩...不如開包薯片?...哈哈...肥死~ :em06: [/quote]

我下晝又食麵...o係度日日都食公仔麵....  :cry:
我要食鮑魚~~~~~  :em04:
作者: Kiliyan    時間: 2004-10-22 22:57:26

[quote:d2c9870a64="dracula"][quote:d2c9870a64="Kiliyan"]aiyo....我諗住去煮noodle食...但又幾煩...不如開包薯片?...哈哈...肥死~ :em06: [/quote]

我下晝又食麵...o係度日日都食公仔麵....  :cry:
我要食鮑魚~~~~~  :em04:[/quote]

我最後都係食雪糕...唔使煩! 我都要食鮑魚呀!!!!! 話時話 唔好食咁多公仔麵 最近我發覺新都會果間"大x活"d野幾好食 唔錯! 不妨考慮呀!  
作者: Robert    時間: 2004-10-22 23:01:15

您地成日食公仔麵無益架...(雖然我同R間中都食 :em09: )
可以試o下煮麥皮,加o的牛奶又美味又飽肚又可以修身..he..he..
作者: G-NET    時間: 2004-10-22 23:05:52

我一邊對住部Mac電腦 一邊掃描的資料 第日用壹週刊篇文章問周守信.  :mrgreen:
作者: Robert    時間: 2004-10-22 23:10:58

頭先我同R去左葵芳地鐡站側,百佳轉入去商場o個間"潮泰美食",
好多人排隊,o的煲仔飯好好味 :em11: 重有$18水蟹粥抵食(好似唔係日日有),
好食過大快活好多.....
作者: dracula    時間: 2004-10-22 23:12:44

[quote:a436e0537a="R & M"]您地成日食公仔麵無益架...(雖然我同R間中都食 :em09: )
可以試o下煮麥皮,加o的牛奶又美味又飽肚又可以修身..he..he..[/quote]

我都知..... 不過一個人唔通煮飯咩... :?
我已經好比心機煮公仔麵o架喇~ 一個麵 幾條菜 三兩塊午餐肉 再加一隻太陽蛋~  
作者: Robert    時間: 2004-10-22 23:24:29

[quote:e74695f2b7="dracula"]我都知..... 不過一個人唔通煮飯咩... :?
我已經好比心機煮公仔麵o架喇~ 一個麵 幾條菜 三兩塊午餐肉 再加一隻太陽蛋~  [/quote]

不如你去買o的急凍餃子﹑黑椒牛丸﹑墨魚丸等等...放落去煮
又或者試o下拉麵代替公仔麵(有益o的呀嘛)
作者: dracula    時間: 2004-10-22 23:32:35

有時都會叫朋友o黎煮飯仔o既~
作者: SEVEN    時間: 2004-10-22 23:34:28

剛剛才收工 ; 即刻開電腦睇下你有無update 信息 !
作者: Billy    時間: 2004-10-23 08:38:47

我都有時會煮o下野.
不過RC買野不太方便.
般入來後多了吃公仔麵.
百佳快D開la.
作者: Strawberry    時間: 2004-10-27 01:46:32

[quote:0cad80fccf="SEVEN"]剛剛才收工 ; 即刻開電腦睇下你有無update 信息 ![/quote]

我send左PM比你, 唔知你收唔收到???
作者: leemoksau    時間: 2004-10-27 01:57:46

[quote:4da83d22cb="dracula"]我都知..... 不過一個人唔通煮飯咩... :? [/quote]
WHY NOT﹖
你可以買D西施骨返黎煲湯﹐湯渣點鼓油食﹐look幾條菜﹐煮兩碗飯分開兩餐食。
咁樣湯﹐食送﹐菜都有了。
作者: dracula    時間: 2004-10-27 01:59:38

返到o黎 9點 or 9點幾....
煮到o黎..... 咪 11點先食得???  :em03:
作者: leemoksau    時間: 2004-10-27 02:01:11

i.c.
作者: Robert    時間: 2004-10-27 17:29:51

[quote:1514239dfc="leemoksau"][quote:1514239dfc="dracula"]我都知..... 不過一個人唔通煮飯咩... :? [/quote]
WHY NOT﹖
你可以買D西施骨返黎煲湯﹐湯渣點鼓油食﹐look幾條菜﹐煮兩碗飯分開兩餐食。
咁樣湯﹐食送﹐菜都有了。[/quote]
莫愁︰

妳可以再放舊响螺頭落去煲,o的湯會甜好多架
又或者加o的雪耳同無花果,幾潤,好適合依家乾燥既天氣!
夜"訓"o既魔女都要多o的飲湯潤o下把聲o架!
作者: bikbark    時間: 2004-10-27 17:49:22

但係李小姐把聲好好無聲沙o架 不如俾我飲啦  ops:
作者: Robert    時間: 2004-10-27 18:02:09

he..he..唔好誤會...我唔係煲湯俾魔女飲!
作者: leemoksau    時間: 2004-10-27 20:11:44

[quote:d8741e35df="bikbark"]但係李小姐把聲好好無聲沙o架 不如俾我飲啦  ops:[/quote]
咳咳﹗有沙o架。
同我爭湯飲﹖找死呀﹖﹗ :em20:
作者: leemoksau    時間: 2004-10-27 20:12:28

[quote:abdf790da0="R & M"]he..he..唔好誤會...我唔係煲湯俾魔女飲![/quote]
唉﹗空歡喜一場。 :cry:
作者: bikbark    時間: 2004-10-27 20:46:01

[quote:bc9d242943="R & M"]he..he..唔好誤會...我唔係煲湯俾魔女飲![/quote]
係啦,我唔係魔女嘛,煲俾我飲啦!
作者: Robert    時間: 2004-10-28 00:26:59

要飲湯自己煲啦!好鬼方便架咋!
我自己都係約兩個禮拜先至有時間煲一煲湯咋... :cry:
作者: Billy    時間: 2004-10-28 00:33:53

[quote:712fa62bec="R & M"]要飲湯自己煲啦!好鬼方便架咋!
我自己都係約兩個禮拜先至有時間煲一煲湯咋... :cry:[/quote]

一個人住點飲一煲湯呀.
所以我常常返呀媽道飲.
或去伯母道”ci”.
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 00:34:35

[quote:7a89c75b35="R & M"]要飲湯自己煲啦!好鬼方便架咋!
我自己都係約兩個禮拜先至有時間煲一煲湯咋... :cry:[/quote]
好﹐等我聽日試o下先。不過一個人飲唔哂﹐有冇人做白老鼠﹖
作者: Robert    時間: 2004-10-28 00:38:28

[quote:c0f6c610e7="leemoksau"][quote:c0f6c610e7="R & M"]要飲湯自己煲啦!好鬼方便架咋!
好﹐等我聽日試o下先。不過一個人飲唔哂﹐有冇人做白老鼠﹖[/quote]
我地夠膽搏一搏,我地會食定o的解藥架喇!
我地唔怕妳o既銀針架....
作者: dracula    時間: 2004-10-28 00:42:33

我有時都會自己煲湯o架~
不過都係金實湯......
呀~ 試過一次煲嚮螺湯(pk賣一包過o個 d).... 一個人飲哂....好辛苦~
作者: Billy    時間: 2004-10-28 00:47:07

[quote:cdd64369d6="dracula"]我有時都會自己煲湯o架~
呀~ 試過一次煲嚮螺湯(pk賣一包過o個 d).... 一個人飲哂....好辛苦~[/quote]

下次call我幫手飲,我陪你辛苦.
算抵唸d. :em12:
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 00:47:23

[quote:0a80414894="dracula"]我有時都會自己煲湯o架~
呀~ 試過一次煲嚮螺湯(pk賣一包過o個 d).... 一個人飲哂....好辛苦~[/quote]
:em07: 一個人飲哂一煲湯﹖分幾日﹖
作者: Robert    時間: 2004-10-28 00:47:34

伯爵...下次記得叫埋我地一齊辛苦
但係上刀山..落油鍋.....唔好預我地喇 :em16: ,我地年幾大機器壞。
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 00:49:12

係“年紀”。
作者: Robert    時間: 2004-10-28 00:52:38

[quote:0c4ae80db3="leemoksau"]係“年紀”。[/quote]
多事幹 :em20:
打錯字之麻...唔俾咩...
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 01:01:08

[quote:1a640fbe48="R & M"][quote:1a640fbe48="leemoksau"]係“年紀”。[/quote]
多事幹 :em20:
打錯字之麻...唔俾咩...[/quote]
唔俾﹗報警拉你o架。
作者: dracula    時間: 2004-10-28 01:05:21

[quote:7d890971f1="leemoksau"][quote:7d890971f1="dracula"]我有時都會自己煲湯o架~
:em07: 一個人飲哂一煲湯﹖分幾日﹖[/quote]

一日....
我好鍾意飲湯~  不過一煲就真係......... :em15:
作者: dracula    時間: 2004-10-28 01:06:42

[quote:d2e9a0d3bc="R & M"]伯爵...下次記得叫埋我地一齊辛苦
但係上刀山..落油鍋.....唔好預我地喇 :em16: ,我地年幾大機器壞。[/quote]

R & M :em20:
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 01:14:46

[quote:52f6883a6f="dracula"][quote:52f6883a6f="leemoksau"][quote:52f6883a6f="dracula"]我有時都會自己煲湯o架~
:em07: 一個人飲哂一煲湯﹖分幾日﹖[/quote]

一日....
我好鍾意飲湯~  不過一煲就真係......... :em15:[/quote]
佩服﹗
簡直係五體投地 :em14:
作者: Billy    時間: 2004-10-28 01:17:41

”佩”呀.
作者: Robert    時間: 2004-10-28 01:18:09

[quote:9a2dfb8442="dracula"][quote:9a2dfb8442="R & M"]伯爵...下次記得叫埋我地一齊辛苦
但係上刀山..落油鍋.....唔好預我地喇 :em16: ,我地年幾大機器壞。[/quote]

R & M :em20:[/quote]
伯爵...饒命呀!
作者: dracula    時間: 2004-10-28 01:18:29

佩服
作者: dracula    時間: 2004-10-28 01:20:58

[quote:71c8e0fc27="R & M"][quote:71c8e0fc27="dracula"][quote:71c8e0fc27="R & M"]伯爵...下次記得叫埋我地一齊辛苦

R & M :em20:[/quote]
伯爵...饒命呀![/quote]

我要你三日捐一次血 lar.........
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 01:21:13

改返了。TKS。
作者: Robert    時間: 2004-10-28 01:22:34

[quote:c5d07296cc="Billy"]”佩”呀.[/quote]
哎呀...俾Billy你覆先添,好啦...交個棒俾你,我地"訓"先喇 :em02:  :em02:
作者: Billy    時間: 2004-10-28 01:27:48

[quote:f77179ec1e="R & M"][quote:f77179ec1e="Billy"]”佩”呀.[/quote]
哎呀...俾Billy你覆先添,好啦...交個棒俾你,我地"訓"先喇 :em02:  :em02:[/quote]

我都差唔多.
唔似伯爵可以幾時起身幾時返工. :cry:
又唔似魔女有假放. :em01:
作者: dracula    時間: 2004-10-28 01:30:35

我都差唔多.... 今日踢波踢到散哂....
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 01:37:18

[quote:bff7e6f48c="dracula"]我都差唔多.... 今日踢波踢到散哂....[/quote]
今日我贏﹗
1﹕1打和。
作者: dracula    時間: 2004-10-28 01:39:55

[quote:e220a7460f="leemoksau"][quote:e220a7460f="dracula"]我都差唔多.... 今日踢波踢到散哂....[/quote]
今日我贏﹗
1﹕1打和。[/quote]

仲未~~ 我都未走~ 妳休想贏我~~ 哈哈~~ 哈!~ 哈~ 哈~~~~
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 01:44:55

睇o下點。
作者: FireFire    時間: 2004-10-28 03:28:15

:mrgreen:  <<<<< 仲對住部電腦 ...
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 17:33:39

[quote:c703d3699b="R & M"][quote:c703d3699b="leemoksau"][quote:c703d3699b="R & M"]要飲湯自己煲啦!好鬼方便架咋!
好﹐等我聽日試o下先。不過一個人飲唔哂﹐有冇人做白老鼠﹖[/quote]
我地夠膽搏一搏,我地會食定o的解藥架喇!
我地唔怕妳o既銀針架....[/quote]
煲緊湯﹐係蠍子+狗肉湯。(講笑)
白老鼠R & 白老鼠M係唔係o黎o架﹖(講真)
作者: leemoksau    時間: 2004-10-28 17:48:24     標題: 有湯飲...

蠍子+狗肉係講笑﹐
煲緊湯係講真。

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2