藍澄灣業主社群

標題: 請問各業主有無法覺D食水有D問題?? [打印本頁]

作者: boyboy    時間: 2004-10-22 15:21:24     標題: 請問各業主有無法覺D食水有D問題??

請問各業主有無法覺D食水有D問題??
因為入左伙幾個月 浴簾和洗面毛巾染有些少紅色(浴簾腳因為長期在浴缸內)??
作者: Kiliyan    時間: 2004-10-22 22:14:22

咁我又無咁既情況播... :em05:
作者: BLUE    時間: 2004-10-22 22:16:32

請 問 你 是 住 第 幾 座 呢 ???
作者: Robert    時間: 2004-10-22 23:42:57     標題: Re: 請問各業主有無法覺D食水有D問題??

[quote:1f23dd3a37="boyboy"]請問各業主有無法覺D食水有D問題??
因為入左伙幾個月 浴簾和洗面毛巾染有些少紅色(浴簾腳因為長期在浴缸內)??[/quote]
我地無咁既情況!

會唔會係您最近染左頭髮呀?重要係偏紅o個種?
作者: POON    時間: 2004-10-23 00:24:32

我都無喎 ! 不過每次開水都係黃色 晤知什麼原因 ??
作者: boyboy    時間: 2004-10-23 01:40:46

我是第二座 連洗面毛巾染有些少紅色!!
我都唔染頭髮
作者: leemoksau    時間: 2004-10-24 13:13:08

係全香港o既食水都有問題。所以我買o左濾水器。
作者: Ha and Kui    時間: 2004-10-25 17:32:58

無問題喎! D水好清呀.
作者: leemoksau    時間: 2004-10-25 20:47:24

由於東江水太污糟﹐用o左好多化學物質去殺菌﹐但係哩D化學物質亦都同時殺去我o地身體內好o既細胞﹐而且傷肝傷腎傷......
我唔係專業人士﹐大概係咁o既意思。
作者: Hello Kitty    時間: 2004-10-25 20:49:01

I'm in Tower 2 I didn't notice that. I think is ok!!
作者: 維也納    時間: 2004-10-30 00:00:56

我都有.........係咪只係天井水箱d藥水喳
作者: John and Esther    時間: 2004-10-30 00:11:57

no wor.......because we won't use any shower curtain anyway.   we live in T2 too. it occures as high humidity. ur toliet door closed always?
作者: wychan    時間: 2004-10-30 01:38:37

哈哈... 你個浴簾同我的一樣架....
作者: BLUE    時間: 2004-10-30 22:13:45

[quote:425af74645="維也納"]我都有.........係咪只係天井水箱d藥水喳[/quote]

下 !  :em07:  :em07:
作者: 維也納    時間: 2004-10-31 01:08:55

消毒用嗰 d  wor

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2