藍澄灣業主社群

標題: 鎖車??? [打印本頁]

作者: Robert    時間: 2004-10-16 08:58:47     標題: 鎖車???

今朝行經L5,發現一架黑色私家車玻璃窗外貼上一張A4紙,
及有5至6位"食Q"係架車旁邊,而地上亦放有一舊黃色物體,
好似想鎖車咁款;但我趕時間,所以無睇清楚紙上寫乜!
唔知係唔係架車擺放得太耐,所以...???
作者: cshenryhk    時間: 2004-10-16 09:55:49

Every Sunday there are many many cars parking for half day...
作者: diedsee    時間: 2004-10-16 17:17:34

今日16:00嚮一 二座門口都鎖咗兩部!!
作者: G-NET    時間: 2004-10-16 19:23:20

好消息 五樓平台終於可以回復秩序. 以後停車要俾錢 無免費午餐.
作者: 豆腐人    時間: 2004-10-16 19:31:58     標題: Re: 鎖車???

[quote:46b7dab6ef="R & M"]今朝行經L5,發現一架黑色私家車玻璃窗外貼上一張A4紙,
唔知係唔係架車擺放得太耐,所以...???[/quote]

唔係話只可停留15分鐘咩!
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:
作者: Joseph    時間: 2004-10-16 19:44:31

好多車都好似係地產經紀既
作者: G-NET    時間: 2004-10-16 20:12:54

他們不是和發展商好老友的嗎? 叫管理處好似會所咁 開放停車場給他們咪得啦!
作者: Stephen@RC    時間: 2004-10-16 21:18:41

good job  :em11:
作者: hales    時間: 2004-10-16 21:24:12     標題: Re: 鎖車???

[quote:151cbef05a="豆腐人"][quote:151cbef05a="R & M"]今朝行經L5,發現一架黑色私家車玻璃窗外貼上一張A4紙,
唔知係唔係架車擺放得太耐,所以...???[/quote]

唔係話只可停留15分鐘咩!
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:[/quote]

已經取消左好耐了
實在是很離譜每都星期六日都停滿哂車
而且果條仲係緊急車輛通道呢
作者: dc    時間: 2004-10-16 21:51:23

我屋企人話應該無罰款最後放左佢走其實大家街坊都唔希望佢比人罰錢但自己應該自律
作者: Billy    時間: 2004-10-16 23:35:01

[quote:ba0b834b57="dc"]我屋企人話應該無罰款最後放左佢走其實大家街坊都唔希望佢比人罰錢但自己應該自律[/quote]

I think penalty is very importmant.
Penalty will affect only the guy not 自律.
The open park beside RC is not $3 per hour.
So cheap.
Why don't park there.
Hence penalty is very important.

Billy
作者: cshenryhk    時間: 2004-10-17 01:28:40

On Sunday I think some cars are not 地產經紀. Maybe resident or his friends. The cars are so expensive. e.g. Porsche BenzBMW M3 RX-8 etc... Therefore we should 自律..

Actually there is no room to walk in the street because of 吊機. And if too many cars parking it is so dangerous..
作者: cola    時間: 2004-10-17 21:24:58     標題: 緊急通道

各位

原來 L5 層 是 消防車的  救火緊急通道

不可阻塞 所以車輛只可上落客
不可泊車 沒有司機 的 泊車更會
阻塞救火緊急通道 只会令救火車
减幔救火救人. 各業主住客的生命
是珍貴的 RC是60層的大厦 如有火警
救火救人是分秒必爭...........

所以-------‧不可泊車尤其是沒有 司機的 泊車
生命 珍貴 ..
作者: BLUE    時間: 2004-10-17 21:50:44

收到 ! 大家要合作小小喇 !
作者: alankle    時間: 2004-10-18 08:37:30

現在好似無咩人係度亂咁泊車啦喎 真係太好啦....
作者: Hello Kitty    時間: 2004-10-18 10:43:20

Well Sunday around 5:30 pm still a lot of car but I think they are with 地產經紀.Therefore we should 自律. :evil:
Anyway it's better than the past.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2