藍澄灣業主社群

標題: 關於裝修問題~ [打印本頁]

作者: Ricky and Carol    時間: 2004-10-14 23:03:30     標題: 關於裝修問題~

各位好鄰居
請問有冇裝修介紹呀??
我係B單位想間多間房...
如果起一幅磚牆加門框同埋門連鎖再加埋全屋批過d灰同埋油油地腳線仲有改埋d電掣天線掣......通常要幾錢??

唔該~~
作者: grassman    時間: 2004-10-15 09:51:12     標題: Re: 關於裝修問題~

[quote:606d71806a="Ricky & Carol"]各位好鄰居
請問有冇裝修介紹呀??
我係B單位想間多間房...
如果起一幅磚牆加門框同埋門連鎖再加埋全屋批過d灰同埋油油地腳線仲有改埋d電掣天線掣......通常要幾錢??

唔該~~ [/quote]

你會咩時間裝修,我就找了我相熟的裝修(巳用了很多次),大概11月中開始,手工唔錯,價錢你可報價後自己judge。
作者: Ricky and Carol    時間: 2004-10-15 10:38:46     標題: Re: 關於裝修問題~

[quote:89776d8840="grassman"]
你會咩時間裝修,我就找了我相熟的裝修(巳用了很多次),大概11月中開始,手工唔錯,價錢你可報價後自己judge。[/quote]

我10月26日先收樓諗住11月頭就開始裝修....因為我11月21前一定要搬入去rc..
咁你有冇你果個相熟的裝修o既資料俾到我呀??我想睇睇價錢先...thx
作者: Sweetcouple    時間: 2004-10-16 09:47:46

我最初尹左傢俬店(space design),但係發覺比人尹大苯,所以患上"傢俬店"恐懼症,最後就好踏實咁尹左現場裝修,到現在都七七八八,d櫃暫時都幾滿意,不過等我攪店先介紹你啦,我幾最後臨尾香呀(touchwood)!
作者: Ricky and Carol    時間: 2004-10-16 12:02:31

[quote:eea3d9ad47="Sweetcouple"]我最初尹左傢俬店(space design),但係發覺比人尹大苯,所以患上"傢俬店"恐懼症,最後就好踏實咁尹左現場裝修,到現在都七七八八,d櫃暫時都幾滿意,不過等我攪店先介紹你啦,我幾最後臨尾香呀(touchwood)![/quote]

你大約幾時攪掂呀??點樣俾人搵大笨呀??
作者: grassman    時間: 2004-10-16 15:27:37     標題: Re: 關於裝修問題~

[quote:02f755b9e2="Ricky & Carol"][quote:02f755b9e2="grassman"]
你會咩時間裝修,我就找了我相熟的裝修(巳用了很多次),大概11月中開始,手工唔錯,價錢你可報價後自己judge。[/quote]

我10月26日先收樓諗住11月頭就開始裝修....因為我11月21前一定要搬入去rc..
咁你有冇你果個相熟的裝修o既資料俾到我呀??我想睇睇價錢先...thx[/quote]

唉呀!我問o左問帥夫,佢話11月初冇期,被人book曬!11月中/底你又唔得,幫唔到你添!Sorry!
作者: Ricky and Carol    時間: 2004-10-16 17:21:07     標題: Re: 關於裝修問題~

[quote:5f8f4e217c="grassman"]

咁你有冇你果個相熟的裝修o既資料俾到我呀??我想睇睇價錢先...thx[/quote]

唉呀!我問o左問帥夫,佢話11月初冇期,被人book曬!11月中/底你又唔得,幫唔到你添!Sorry![/quote]

唔緊要啦....
不過都要講句唔該晒你先~~~
作者: BLUE    時間: 2004-10-17 22:06:16

想問大家"拉天線"要幾多錢 ??
因為間細房無天線掣 !
作者: Billy    時間: 2004-10-17 22:21:38

Depends on you want 明線 or 暗線.
明線 is about $200~$250.
暗線 is about $500~$600.
But your home is already 裝修.
I think 明線 is more suitable for you.
But it is 不好看.

Billy
作者: BLUE    時間: 2004-10-17 22:23:55

晤該晒你 !

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2