藍澄灣業主社群

標題: 請問後樓梯可以上落客嗎 ?? [打印本頁]

作者: POON    時間: 2004-10-11 15:01:29     標題: 請問後樓梯可以上落客嗎 ??

今日返工碰到隔離鄰居 <我諗佢係住係我個層> :roll:  :roll:
佢同講後樓梯可以直落到大堂..因為我地住係低層可能行樓梯仲快過搭電梯 !
乜晤係有緊急情況底下先可以用後樓梯咩 ??  :?:  :?:
作者: G-NET    時間: 2004-10-11 23:32:09

好多人都係行樓梯落樓 不過要留意左右 因為只得一條樓梯去到大堂 另一條去街外的Lock了. 停車場的樓梯 就上唔到大廈上面.
作者: SEVEN    時間: 2004-10-12 08:58:53

請問邊條樓梯可以直去大堂 ?? <近邊個單位>
作者: BLUE    時間: 2004-10-12 11:35:16

[quote:2863774245="G-NET"]好多人都係行樓梯落樓 不過要留意左右 因為只得一條樓梯去到大堂 另一條去街外的Lock了. 停車場的樓梯 就上唔到大廈上面.[/quote]

停車場及商場電梯係可以上到大廈各單位 禁未晤安全 ??
:em08:  :em08:
作者: POON    時間: 2004-10-14 20:41:55

[quote:49d2e4fb89="G-NET"]好多人都係行樓梯落樓 不過要留意左右 因為只得一條樓梯去到大堂 另一條去街外的Lock了. 停車場的樓梯 就上唔到大廈上面.[/quote]

係啊 ! 警鐘會響  :em12:  :em12:
所以會好安全    
作者: G-NET    時間: 2004-10-16 19:34:24

[quote:0791d559f5="BLUE"]停車場及商場電梯係可以上到大廈各單位 禁未晤安全?
[/quote]

停車場樓梯係不能上到大廈上面 雖然電梯可以 但我們有閉路電視. 五樓平台入口有保安員 三樓入口只能去泳地 二樓同一樓入口 雖然沒有人看守 但停車場入口有更亭 有人看守 藍澄灣四周有很高的圍牆 應該好安全.
作者: POON    時間: 2004-10-17 20:28:47

[quote:0852d42ad7="G-NET"]
停車場樓梯係不能上到大廈上面 雖然電梯可以 但我們有閉路電視. 五樓平台入口有保安員 三樓入口只能去泳地 二樓同一樓入口 雖然沒有人看守 但停車場入口有更亭 有人看守 藍澄灣四周有很高的圍牆 應該好安全.[/quote]

係三樓去到泳池 ; 咁係晤係晤使比錢..就可以 .. :mrgreen:  :mrgreen:
作者: BLUE    時間: 2004-10-17 20:35:37

[quote:8c0c570076="G-NET"]
停車場樓梯係不能上到大廈上面 雖然電梯可以 但我們有閉路電視. 五樓平台入口有保安員 三樓入口只能去泳地 二樓同一樓入口 雖然沒有人看守 但停車場入口有更亭 有人看守 藍澄灣四周有很高的圍牆 應該好安全.[/quote]

可能我比較多疑 !   
依家我明白了 !  :roll:  :roll:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2