藍澄灣業主社群

標題: 地產優先參觀會所 [打印本頁]

作者: G-NET    時間: 2004-10-10 13:25:29     標題: 地產優先參觀會所

我們業主真金白銀買樓 反而無得參觀會所 他們地產有俾過一毫子嗎? 為什麼他們可以優先參觀 還四處影相 公然放在自己門口推銷樓盤 又話藍澄灣公家地方不准影相?

影相本來係小事 但如果唔係業主 先前想入去參觀影相 俾人話唔得 我先覺得把火 會所係我們一齊夾錢起 現在不但不知等乜無得玩 還要收$150月費先可以入會.

和黃以為串通了地政署把會所劃為他們的私人物業 他們就可以為所欲為.   :evil:
作者: P女    時間: 2004-10-10 16:34:57

環境唔錯喎.........
作者: SEVEN    時間: 2004-10-10 21:54:04

點解住客 無得參觀會所..寫投訴信先之得....
作者: Jess and Burns    時間: 2004-10-10 22:56:52

佢地唔係地產. 係地產雜誌的記者. 一般發展商都會先公開給雜誌 這是廣告 你們所見到的都是好像報導的廣告.
濁稱 -----> 鱔稿 是發展商的宣傳技倆.
間間都是一樣的.

好像在旺角便有很多師奶在派的" 五星級的家" 宣傳單張 也是同一類.

作者: G-NET    時間: 2004-10-11 02:10:08

好在 我們也有Paparazzi記者. :mrgreen:
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4686
作者: Jess and Burns    時間: 2004-10-11 09:18:55

什麼是"aparazz 記者"?
作者: G-NET    時間: 2004-10-11 09:49:12

在國外追蹤名人 富豪 明星的攝影記者 自由投稿的專業人士 他們被稱為 paparazzi (義大利文).
作者: Jess and Burns    時間: 2004-10-11 09:53:07

Oh... i see.

濁稱 ----> 狗仔隊.

我都幾佩服佢地... (老實地)
作者: CJ    時間: 2004-10-11 23:21:24

[quote:a3ad9c27df="Jess&Burns"]什麼是"aparazz 記者"?[/quote]
:em12: hahaha... 爸爸拉矢!
hehehee no offense la...
作者: SEVEN    時間: 2004-10-12 15:42:48

對我地 好晤公平 !
:evil:  :evil:  :evil:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-10-13 12:24:50

[quote:3faccf4de3="SEVEN"]對我地 好晤公平 !
:evil:  :evil:  :evil:[/quote]

唔明  :?:  可唔可以講下點解覺得唔公平?
你買層樓.. 唔係買會所喎....
而且 個會所係酒店既. 唔係RC業主既. 我地要比錢先可以入去 酒店唔比我地入去. 好有理由. 比你入去係人情 唔比你入係道理.
作者: BLUE    時間: 2004-10-13 14:51:28

晤知道幾時開 ??
裝修得好靚喎 ! 好想參觀下 ??
作者: Hello Kitty    時間: 2004-10-13 17:18:37

Maybe open at the end of this month.(But not yet confirmed by EMO).
作者: G-NET    時間: 2004-10-16 20:07:47

我買樓時 本售樓書既然包括會所 又詳盡說明各樣功能 我就當樓價已經包了會所 會所就是我們的 最多每樣服務要適當收費.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2