藍澄灣業主社群

標題: 小弟對我們的管理處辦事手法之看法 [打印本頁]

作者: turbowing    時間: 2004-10-6 10:21:38     標題: 小弟對我們的管理處辦事手法之看法

大家好!

好耐都冇出POST了,今次只想分享小弟對我們的管理處辦事手法之看法。
小弟在個多月前向林志華經理投訴了有關"屋外放鞋問題"。
最近大家有冇發現走廊上多了一張通告呢?內容大慨是"在此通告發出3天內如仍未清理雜物便會掃走之類"
奇怪的是通告上是沒有日期的!那3天時限是從那天計起呢?

因問題依舊,小弟忍不住再向我們偉大的管理處請求再跟進,結果是今天返工時發現......

有人用"人手"在通告寫上"05/10/04"......
地上仍佈滿了一雙雙林林總總之鞋子.....

唉......

:em18:
作者: grassman    時間: 2004-10-6 10:36:09

你投訴個D係長期放D鞋出屋外,定係間唔中呢?
作者: turbowing    時間: 2004-10-6 10:40:45

您好!!

不知那些朋友有什麼原因,入住近三個月了都把鞋放在屋外.......
:em18:
作者: Robert    時間: 2004-10-6 13:36:25

真係好耐無見你發表文章喇,而且重有好多鄰居已沒有上來發表文章,
可能因為太忙既關係喇! 好掛住佢地 :cry:

你個"屋外放鞋問題"好似都好耐o下囉喎,如果下星期管理處重未有跟進,
不如你直接同你隔離既鄰舍傾傾,睇o下大家可唔可以相就相就。
作者: turbowing    時間: 2004-10-6 15:13:55

希望能快D解決.........
作者: tony and carmen    時間: 2004-10-7 00:05:57

不如收起佢一隻鞋  :em12:  :em12: 等佢玩尋寶遊戲 :em03:
作者: grassman    時間: 2004-10-7 09:19:10

[quote:f2e62043b4="tony&carmen"]不如收起佢一隻鞋  :em12:  :em12: 等佢玩尋寶遊戲 :em03:[/quote]

o下!咁都得,長期鄰居wor!怕唔怕守望相[惡]呀!
作者: POON    時間: 2004-10-7 09:46:32

[quote:ed0a8fa45d="tony&carmen"]不如收起佢一隻鞋  :em12:  :em12: 等佢玩尋寶遊戲 :em03:[/quote]

這個辦法都幾好 到時佢就晤禁擺出黎 !  :em18:  :em18:
幾好 ! :em11: 幾好 ! :em11: 幾好 ! :em11:
作者: saml    時間: 2004-10-7 22:27:50

簡直係最直接有效的方法。
作者: Robert    時間: 2004-10-7 23:07:24

幾時出手,我可以過黎幫眼.....睇水 :em12:
作者: SEVEN    時間: 2004-10-7 23:09:41

[quote:bd7c9407d5="R & M"]幾時出手,我可以過黎幫眼.....睇水 :em12:[/quote]

me too .. :em17:
作者: grassman    時間: 2004-10-8 09:10:14

[quote:40785d33bc="SEVEN"][quote:40785d33bc="R & M"]幾時出手,我可以過黎幫眼.....睇水 :em12:[/quote]

me too .. :em17:[/quote]

你地好殘忍!
作者: turbowing    時間: 2004-10-9 09:55:51

先多謝各位之提議!!

問題已一而再交給管理處,理論上今曰是最後限期。

真的希望能快D解決。
作者: 小豬^m^    時間: 2004-10-10 17:20:41

我認為收起佢一隻鞋
等佢改善左先放番響佢門口
都唔算殘忍丫
殘忍得過d鄰居要日日聞臭鞋同畀佢d鞋阻住?
作者: Robert    時間: 2004-10-16 11:29:13

turbowing︰

請問你的"屋外放鞋問題"管理處可有跟進?有沒有改善?
作者: turbowing    時間: 2004-10-18 09:22:58

[quote:13ba142220="R & M"]turbowing︰

請問你的"屋外放鞋問題"管理處可有跟進?有沒有改善?[/quote]

終於攪掂了!!!
作者: POON    時間: 2004-10-18 09:53:11

turbowing ; 恭喜你 ! 攪掂左件事 !
作者: BLUE    時間: 2004-10-18 11:24:44

[quote:1fdb8cc23e="OON"]turbowing ; 恭喜你 ! 攪掂左件事 ![/quote]

能夠解決到問題就最好… :wink:  :wink:
作者: turbowing    時間: 2004-10-18 13:39:00

[quote:4827d0c038="OON"]turbowing ; 恭喜你 ! 攪掂左件事 ![/quote]

作者: Robert    時間: 2004-10-18 13:55:20

[quote:bd040fcb81="turbowing"][quote:bd040fcb81="R & M"]turbowing︰

請問你的"屋外放鞋問題"管理處可有跟進?有沒有改善?[/quote]

終於攪掂了!!![/quote]

好囉...好囉...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2